SATAI: no pro paranoika, treba pro me neni problem nejaka statni zprava, ti mi nic nemuzou a nic nechtej. mojim problemem jsou korporace typu google, ktery muzou dlouhodobe shromazdovat informace defacto kazdodenne.
policajti po cloveku jdou, kdyz neco chcou, ale me desi spis go-to databaze, ktere proste vznikaji tim, ze clovek zije na webu. takze treba neni pro me problem pouzivat jen nekolik ruznych proxy, klidne nevalne kvality a ruzne je stridat, pac nepredpokladam, ze google a spol si da praci shanet jejich logy...
imho thle je treba asi dobre rozlisovat. pro nejakyho cinana, kterej chce jen ven z Ciny je jasne, ze jej nejakekej fingerprint jeho browseru netrapi zdaleka tolik jako statni firewall. clovek, kterej se chysta delat neco nelegalniho si zas asi v idealnim pripade koupi asus eee na jedno pouziti, nebo nejakou obdobu. ale co s kazdodennosti, zejo. jak nenechavat stopy o kterych nemuzes rozhodnout. sice treba nebudes psat na facebook a nyx, ale diky takovemu jasne identifikovatelnemu browseru [+x ruznych cookies] nechavas jasneou a snadno filtrovatelnou stopu v db pri kazdem vyhledavani u google com [ke kteremu existuje vlastne dnes nejaka funkni varianta?]...
jinak priohybani kodu asi neni potreba, mninimalne ne vve firefox, kde se celej tenhle referal a spol da zmenit pomoci about: [tusim to tak bylo, ze?] nastaveni. kdysi jsem si takhle z browseru udelal uplne jinej browser. akorat pak s nim neslo browsit, pac pulka webu nefungovala.