NAVARA: to jo, jenze tenhle pristup ma nekolik nevychytavek:
- zavedes-li multiplatformitu, muzes pak klientem vnest chybu do vsech protokolu - rika se, ze tohle se treba stalo Pidginu a OTR plugiu, sice jsem o tom nikde nevidel ani slovo vysvetleni, ale taky jsem jej moc nehledal, pac Pidgin uz pro me neumi jedinou sit, ktera by mi k necemu byla a na IRC je lame
- v soucastne dobe je tolik ruzych "rozdelanych" komunikacnich protokolu, ze se trosku bojim, ze ani jeden neni bezpecnejsi nez jiny, navic vzdy pokulhava to, ze implementace je jen pro nejake OS, nejake mobily, nebo treba jako muj zpocatku oblibeny Telegram je proste uplne padla na hlavu
- osobne jsem se vicemene stal otrokem security by obscurity a schopnosti pouzit cokoliv cim chce komunikovat druha stran, nicmene panu Snowdenvi se divadylke placenym z Ruska [mmchodem ma oblibena a mnou vymyslena konspiracni teorie, ze Snowden byl agent KGB ci jak se ted jmenujou, a to jeste jen provokater].... jo, tak panu Snowdenovi se povedlo to, ze se nejsme schopni domluvit v podstate vubec nicim. Bud to neni bezpecne, nebo to nefunguje.
Navic porad moc verim v moc metadat, abych veril, ze tam kde neni nekonecny sum, jsem schopny neco schovat.
ake OTR pres cokoliv mi porad pripadne jako dobra varianta.
MMchodem, misto TrueCryptu VeraCrypt... vybral nekdo neco jineho [imho podobna situace jako s kecatky]...
respektive : call for update, nemel jsem ted nejaky cas moc sledovat vyvoj software na tohle tema, takze by me zajimalo, jestli jsou nejake nove trendy.
Ja sam bych hrozne rad zkusil Moxieho veci, ale problem je v tom, ze jsou prilis striktni, takze potrebuji prilis vysoke verze vseho, a delaji pomerne radikalni zasahy, typu na SMSky uplne kaslat a tal. Sice jim rozumim, ale nedrzim s tim krok.