• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    HYDRAX: nevim jak ohledne logovani adresy registrace, ale o adresach prijatych a odeslanych mailu zakonite musi vedet

    Due to limitations of the SMTP protocol, we have access to the following email metadata: sender and recipient email addresses, the ip address incoming messages originated from, message subject, and message sent and received times. We do NOT have access to encrypted message content but unencrypted messages sent from external providers to ProtonMail are scanned for Spam and Viruses for the protection of our users. We also have access to the following records of account activity: number of messages sent, amount of storage space used, total number of messages, last login time.
    B3DA
    B3DA --- ---
    HYDRAX: dobré vědět :) dík !
    HYDRAX
    HYDRAX --- ---
    B3DA:

    Ahoj :)

    ...ten Proton je fajn, ale par dni na zpatek jsem mel nejake problemy s prihlasenim a tak jsem jim psal ma podporu kvuli obnove uctu.

    Prestala mi totiz zahadne fungovat dvoufaze, pres kterou se to nedostane. No a pak jsem tam mel jeste nastavene treti sifrovaci heslo, ktere by melo zasifrovat vsecky mejly u nich na serveru....

    Svete div se. Prvni bezpecnoatni otazka z Proton supportu byla: "Jake byly vase posledni prijate a odeslane emaly a kdy a odkud jste se poprve registroval?".

    Takze iluze anonymity a no log policy se rozplynula!

    Ale jako email je to fajn. Podporuji PGP a ruzne zajimave bezpecnostni prvky, ktere jinde moc nejsou, ale kdyz zaklepe stasi, tak budou fungovat podobne jako facebook..
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    ZAPPO: Nedavno jsem zkousel Digitalocean a nechteli po mne nic, platba Paypalem... pokud to nepotrebujes government proof, tak je to dost anonymni. Za mne plus za dobrou integraci s Ansible (v ramci playbooku nastartujes server, pripadne ho vypnes, nebo uplne znicis, nove vytvorenej ma jinou IP, muzes si vybirat ruzny lokality, ale i v ramci jedny lokality to prideluje IP z ruznejch rozsahu. Nejlevnejsi tarif kolem $5 za mesic, ale uctovani po hodine, takze pokud to nepotrebujes 24/7, muzes dost usetrit. Navic je tam nejakej bonus kdyz te nekdo pozve (bonus je pro oba, novej clovek dostane $10 na zacatek, ten, kdo ho zve pak myslim $25 ve chvili, kdy ten pozvanej utrati prvnich $25).
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Jinak, kdyby jste někdo měli tip na slušnýho providera anonymous hostingu (VPS) budu rád - v principu jde o hostování VPN serveru, takže to nemůže být úplně shady provider, kterej je na blacklistech a zároveň to nemůže být úplně na Kubě, kvůli rychlosti/latenci. Spíš pro malý využití, nemusí to být government proof, ale zase bych nerad aby to provozovali lidi, kteří při trafficu na divných portech z/na různý adresy po světě začnou shazovat službu atd. Nehledám hosting na storage, spíš umístění pracovního nástroje.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    CRS1138: Nezkoušel. Jak jsem psal, zatím jsem na to používal MyDomain. Ale teď chci něco jiného, tak sbírám zkušenosti ostatních, než si vyberu.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    ZAPPO: Mám to stejně.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KECAM: Ohledně nátlaku souhlasím, ale nemám tam domény proto, abych uhýbal vládám, ale aby prostě při výpisu z whoisu náhodným degenem nefiguroval já.
    KECAM
    KECAM --- ---
    ZAPPO: Imho godaddy je drahy aj s temi slevami a pusobi na me silne neduveryhodnym dojmem co se tyce natlaku ze strany vlady. Ani bych se nedivil, kdyby stacil jeden "bobby" co by prisel na navstevu a dostane aj to, co nechce. Ale je to jen pocit....
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    PEPAK: Já mám u GoDaddy a přijde mi to takový průměrně slušný. Nedělám si iluze, že kdyby přišel nějakej crackdown, že by mě podrželi, ale jinak průmyslově to mají slušný - naklikat, ubránit se výhodným slevovým akcím:), sjednotit domain privacy i s prodloužením se slevou.... Všechno umí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PEPAK: ve whois svoje údaje nevidím, je tam jen redirect email; nevšiml jsem si, že by měli výpadky; podporu jsem nepotřeboval, takže nevím

    a koukám, že je koupili oracle :o
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Jinak jsem se konečně propracoval k supportu MyDomain (v čerstvě nainstalovaném Chrome ve virtuálním počítači, jinde bez šance) a dost to podpořilo moje odhodlání od nich odejít. Odpověď na můj dotaz jsem nakonec dostal, ale neměl jsem z celého jednání dobrý pocit a vůbec mě nepotěšilo, že třeba nejde sjednotit datum expirace domény a datum expirace Domain Privacy.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    NAVARA: A s jejich službami jsi spokojený? Kvalita, spolehlivost, úroveň supportu...

    MRAKY: Teoreticky máš samozřejmě pravdu. Prakticky, pokud se registrátor rozhodne ti maskovanou doménu sebrat, můžeš mít dost problémy. Proto se ptám na dlouhodobé zkušenosti.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PEPAK: vlastnictvi domeny neni definovane tim co je ve whois... to je jen technicky vypis. MAskovaci sluzby jsou jen "maskovaci sluzby". vlastnictvi domeny je definovane smlouvou a pravnim ramcem zeme, ktere registrator podleha
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PEPAK: používám DynDNS a zatím jsem v registrech svoje info nenašel :)
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Máte někdo pozitivní zkušenosti s registrátory domén s podporou WHOIS Privacy? Tedy že sice doménu zaregistruji já a patří mě, ale do WHOIS se zapíše registrátor. Problém je samozřejmě v tom, že kdyby se registrátor rozhodl, že doménu ukradne, tak nemám šanci ji získat zpět, protože oficiálně ji podle všech záznamů skutečně vlastní on.

    Já dlouhá léta používám MyDomain.com a fungovalo to v pohodě, bohužel se postupně zhoršoval jejich přístup a v současné době už je to v takovém stavu, že za něco platím a v podstatě nevím za co (protože mi takovou podružnou informaci nezobrazí), support neexistuje a celkově kvalita služeb jde dramaticky dolů (kompenzují to tím, že nahoru jde cena). Takže bych chtěl přejít někam jinam, ale nerad bych to dělal úplně naslepo.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ROGER_WILCO: najdi si zemi, kde to je legalni/neni nelegalni a tam si najmi nejakeho providera
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SAMGARR: zatim to jede v test modu a nejsem soucasti. koupim si hvezdu az bude dalsi sale.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    TADEAS: nejaky osobni zkusenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam