• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    DHA
    DHA --- ---
    Myslím, že ten park byl otevřený někdy, když jsem šla do školy, řekla bych, v takovym +- 83. Pro mě začal konec starých dobrých časů, když zbourali vzadu za kompresorama takovou tu dráhu na čtyřkolky. Chodila jsem na ty kopečky se psem, pamatujete to někdo?
    LALINA
    LALINA --- ---
    no nejspis nutny nebylo... ale co teprve ty plochy, ktery osadzovali nedavno, snda jen rok max. dva zpatky... vsechno je pryc...
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    LALINA: Ja nevim, jak dlouho je tam park, ale pamatuju si, ze pomnik Wolkera byl slavnostne odhalen, kdyz jsem byla ve treti nebo ctvrty tride, povinne nas tam nahnali:-), takze to byl rok 87 nebo 88.. Je pravda, ze ty ruze uz asi byly hodne stary, ale zase je kazdorocne strihali, tak nevim, jestli bylo nutny je uplne vyrvat:-(
    LALINA
    LALINA --- ---
    HELLEJU: JO!!! ty byly doslova opojny!! ale ja doufam, ze je tam daji...ony ty kere byly uz hnedle cca 40 let stary nekterý -- nevim jiste, jen odhaduju, ze tam byly od ty doby, co staveli sidlisko, ne?
    verim, ze je tam daji zase.. ale NEZ to vyroste......... uuuííííí
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    LALINA: Ach jo, zrovna ty sipkovy kere jsem mela rada, kdyz kvetly, tak nadherne vonely.. Z Proseka se stava zrudny sidliste:-(
    DHA
    DHA --- ---
    O můj Bože, koukám, že jsem se odstěhovala za pět minut dvanáct (to jest před dvěma lety), kraj mého dětství a mládí mizí v nenávratnu. Musím se tam jít podívat, snad to tam ještě poznám. Bydlela jsem za poštou.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: jo, asi jo...asi be je pravda, pac si pamatuju, že specielne tam, kde vidis ty krasné hluboké oranice v popředí, tam jeste nedavno byly nove vysazeny keriky sipkových růži tusím... takže je to spiš tak, že kam noha NAVATYPU vstoupí, tam deset let trava neroste... cili myslím, že ta rekce bude stat jeste o hodne vic, protoze bude potreba nahradit ty zdevastovany porosty...
    a to tenhle vyfocenej konec neni zdaleka to nejhorsi... nafotila jsem uz nekolik etap rekce, snad to dam nejak dohromady do alba...tak potom to sem dam...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    To jsou prasárny...
    LALINA
    LALINA --- ---
    a tady žánrový obrázek z našeho proseckého tankodromu...už dávno jsem prestala sledovat mizení dřevin...vskrytu doufám, že se jedná o radikalní zmlazování porostu, které by probehlo tak jako tak, protože jinak by to byla straslivá prasárna...nakýbluje se tam firma s tezkou technikou a aby se nemuseli zdržovat s "kytkama" tak to tam napred vsechno zplanýrujou..
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak muzeme uzavirat sazky, co tam bude? ;-))

LALINA
    LALINA --- ---
    CHA1NDLER: jakživo se mi nepovedlo poslat nejakej mail na tu adresu, kterou jsem sem nad psaci okynko kdysi hrde vystavila... ale mozna to bylo -je- uzivatelem (?)
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: no vymýtili co tam bylo a tedko tam jsou v prstoru takovy ohrádky z prken... hádám, ze tam, kde jsou, bude "zelen" a tam, kde nejsou, bude zase ta betonova dlazba, jakou nas obstastnili hnedle vedle, kdyz "revitalizovali" pesi zonu kolem delvity.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LALINA: Co tím myslíš, že se začíná vrbit? :) Už pokládaj betonový kvádry? Třeba na straně silnice, co hloubili metro, tak dali zpátky zeleň...
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    LALINA:
    demokracie v praxi, cemu se divis:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    mnoo, kdyz jsme u ty zelene....kausa pesi zona kolem debilly se asi bude pro velky uspech opakovat...rekonstrukce parku aspon tady na tom mojem konci se zacina vrbit tak, ze tam, kde bylo 90% trávy a záhonu, bude 90% ty rozkosný bezúdržbový betonový dlažby, a uprostred ní budou symbolicky ponechany cca 3 - 5 záhonků..a to jeste neni jiste, zda v tech vytyčených ohrádkách nakonec nebude jen nejaka drt nebo kameni jako pred pizzerií.
    Kopla bych do toho, fakt že jo, ale ja fakt nevim, komu si stezovat..najednou nevim.. ta e-adresa na MÚ nefunguje (asi dobre vedi proc, gauneri .-/
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Aha, proto zrušili klub Prosek a stavějí kanceláře. Úředníci centrum nedělají. Vždyť tady ani krom Zlatého selete není pořádná restaurace, jen pár pizzerií a dvě nebo tři zaplivané putyky.
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    Taky vas tak stve, kdyz se nekde doctete, ze Prosek je (nebo byla) ubytovna? Me to neskutecne vytaci, Prosek bylo vzdycky jedno z tech hezcich sidlist se spoustou zelene a ne zadna ubytovna. Jeden takovej clanek ted vysel v casopise Devitka, tak jim asi napisu, blbounum... Taky mi vadi, ze chteji z Proseka udelat mestske centrum, ja nevim, ale ja teda stojim o to, aby tady bylo co nejvic zelene a o nejaky centrum, at si strci za klobouk.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: az 9.5.? no to bych mela bejt uz v cajku... tak to neco podnikneme..mama kamose u DP, zkusim mu rict, jestli by nedal tip na nekoho, kdo ma ty cedulky... ale jestli jeste vubec nekdy ty plechovy pekny jsou...
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    PATISLAV:
    no ty vole! defakto muj skolni autobus:)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LALINA: Podle mě je to zrušení aktuální až k 9. květnu, kdy se rozjíždí metro. Snad neplánuješ nemoci takhle brzo dopředu? :)) Každopádně nápad se mi líbí. Mohli bychom to udělat někde blízko kostela (hřbitova). :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam