• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    SEVER, místo nahoře=Prosek, Střížkov, Ďáblice, Kobylisy, Bohnice, Kbely, Letňany, a dál, Chabry, Čimice a tak....Je to klub nejen pro ty, kdo tady bydlej, ale i pro ty, kdo tu pracujou nebo se prostě cejtěj bejt cele nebo částečně seveřany :-)
    KULTURA
    KULTURNÍ PROGRAM PRAHY 9
    CAJOVNA ROMANTINKA
    Salesiánské divadlo Kobylisy
    MEZI PLOTY
    DDM Přemyšlenská
    Dům dětí Měšická-Prosek
    Multikino Ládví
    Divadlo za plotem
    Lidový dům Kbely-music klub
    BOBOVÁ DRÁHA
    KOUPALIŠTĚ STÍRKA
    HOSPODY, KLUBY, KALENI atp.
    Hospoda Vyhlidka - zahradka, skvele vari, dobry pivko, klidek v prirode
    Hospoda Na staré cihelně - podnik tří sester
    Hospoda U Hofmanů - dobrá hospoda se zahrádkou u Stírky. Bacha na podmíráky ;)
    Bar-On-Bar klub
    Mahagon (též Dřevák)
    Restaurace U Felixe
    Rest.-pivnice Nad Šutkou
    Pátá kolona
    RESTAURACE BELLA
    INSTITUCE
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 9
    WEB PROSEK
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 8
    Bytové družstvo Severní město
    posta praha 9 Prosek
    Bohnická léčebna neboli cvokhaus

Prazska informacni sluzba
    Naučná stezka Prahy 9

pište městu !!! posta@p9.mepnet.cz
    [ PRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd. ]
    rozbalit záhlaví
    KACIR
    KACIR --- ---
    LALINA: Tak to by mě zajímalo, bágl do metra mi nedělá problém :-) Každopádně na Prosek kdysi nebyli líný jezdit zelináři z Mělnicka, maj to kousek, ale kontakty žádný nemám...
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAV: to bylo z antropologickýho statku, vozili to do obce krestanu na Špejchar-metro Hradčanská..ale myslím, že od toho ted už upustili...anebo ne možná... nedávno jsem tam byla a nabízela mi tam kamoska i chleba.. můžu to zjistit... mívali tam i domácí jogurty, pestovali si tu jogurtovou kulturu...

myslím, že to znova zjistim aktuálně..
    RAV
    RAV --- ---
    LALINA: kde konkretne beries tu zeleninu? mozeme tam zajst autom prilezitostne nech to netahas...
    dobru zeleninu zohnat tu v Prahe je fakt problem... stale spominam na trhovisko v bratisleve kde doteraz vozia zeleninu rovno pestovatelia z juznehoo slovenska...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KACIR: tu myšlenku jsem zachytila nekdy před milionem let...bylo to o tom, jak tohle zavedli v Americe a pamatuju si, jak jsem jim to záviděla.

Tady to už ted docela frčí, já někdy beru zeleninu z Fořtu, to je taký ekostatek, ale malo se dostanu na odběrní místo a je to daleko... tahat se s kilama zeleniny v baglu po Praze mi neprjde moc pohodlný :-)
    Tak ted sháním nějakou tu nejsnadnější možnost nekde u nás na severu...
    KACIR
    KACIR --- ---
    LALINA: Tak to by mě taky zajímalo, myšlenka vypadá suprově...
    LALINA
    LALINA --- ---
    nevěděl byste někdo o Bedýnkách na Proseku? tedy v dosahu Proseka..?

http://www.bedynky.cz/
    LALINA
    LALINA --- ---
    tedko zrovna zpracovávám vedle v klubu tuto městskou magii:-))) jak se v praze záhadně staví bez vědomí a souhlasu veřejnosti:
    -------------------------------------------------------------------------------

JANDOUR:takže klasika: lobbuje se a rozhoduje se bokem, ne v plánu (ÚP) , ale ve ZMĚNÁCH ÚP.. a pro Změny už neplatí povinnost zveřejnění, jestli to dobře chápu (?). Mazané, jako vždycky...ty šmejdi vždycky něco najdou:-(

díky za info a odkazy!
    Já doufám, že lidi, co tu čtou, taky konají a šíří dál, snad to bude něco platné!

http://www.mestaprozivot.arnika.org/uzemni-plan
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

a co na to seveřani? Jsme lidé činu? ;-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    chodím na reflexní masáže k paní vedle ve vchodu.
    Je to hodně príma, paní je taky príma, tedko šla do důchodu a rozjíždí pořádně tu praxi. (předtím to dělala jen při zaměstnání)
    Tak si říkám, že jí trochu pomůžu a doporučím ji tady.

Za dve hodiny reflexní masáže na chodidlech, masáži krku a zad a kdečeho, co je zrovna potřeba, včetně i konzultací při nemocech a potížích, si bere pouhé 4 stovky.

Je to Jablonecká 706/26, telefon 724 411 046, paní Dekojová

LALINA
    LALINA --- ---
    dneska bych zašla do Chýše na nějakou ňamku, chytá se někdo? ;-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    jo, je dobrý se porádne podívat na programy a udelat si soukromej lineup, kam se cheš jit podívat a kdy na co. Jsou obvykle nepříjemne dochvilní, takže už jsem se svým laxním přístupem už leckdy přišla o leccos :-))
    J_A_N
    J_A_N --- ---
    vida, ja jsem jeste moc nestudoval program. tak treba se tam uvidime.
    LALINA
    LALINA --- ---
    J_A_N: zítra se budu spíš zdržovat na pouti, bude tam bitva o kostel a takový zajímavý kratochvíle, tak budu spíš tam... ale na rebel se chci jít podívat, je tam kolega z práce .-)
    J_A_N
    J_A_N --- ---
    ja to pujdu checknout zejtra odpoledne, uz se tesim. vysocansky vino jsem jeste nekostoval.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak poslední připomínka:
    http://www.praha9.cz/?c_id=9273 POUŤ
    http://www.machalka.cz/ VINOBRANÍ

dneska to jdu na Vinici roztočit .-))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak dnešek na severu..
    Prosecký podzim se vydařil nad očekávání !!! videt na tom našem pidijezírku a v tech kanálech kánoe byl zážitek a stánek se Svijanským Mázem bral u srdce:-))
    Děcka se fakt vyřádily a večer se dospělí sešli na koncertu vážný hudby.
    Bylo dokonale dojemný videt tam ty sídlištní gezichty, ty prosecký lidi z konzumu, bez rozdílu věku a kulturního zaměření, jak sedeji spořádaně a tiše jako by byli ve státní opeře a nábožně poslouchaj skoro dve hodiyn Sergeje Rachmaninova. Lidi, kteří se nejspíš do Rudolfina nikdy nepodívaj, jak mocně na ně zapůsobil padesítičlenněj ansámbl azivá hudba..sám Rachmaninov... Moderátor chválil a děkoval firmě Bohemia (prý je taky z Prahy 9) že pujčila nové koncertní křídlo třídy 1 a opravdu teda bylo tak znát. Melo překrásnej zvuk. Zamilovala jsem se do nej a tak jsem ho taky vyfotila:-)

Koncert byl odměněn pochvalným voláním vestoje, bylo to mocný.

A do toho na závěr krásnej ohnostroj , kterej doprovázela klasická hudba..takový ty hustý známý motivy jako úvod Klavírního koncert P.I Čajkovského B moll nebo Prokofjevovi Montekové a Kapuleti z Romea a Julie... proste velkolepé to bylo. Povznášející.

A potom jsem přišla domů, pustila si rádio a tam hráli hádejte co? Klavírní koncert Sergeje Rachmaninova. Jak jsem byla plná toho živýho, říkám si: hele, tohle nemůže bejt nikdo jinej, než Rachmaninov ..a takyže jo .-))))) Dokonce jsem si to ted porovnala a opravdu to v obou případech byla trojka, teda koncert č.3 d-moll. Je tohlecto normální? :-))

http://lalina4.rajce.idnes.cz/2009_09_20_Prosek/#album
    LALINA
    LALINA --- ---
    ted!!!
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak dneska na Proseku v parku kultura a souteze pro deti, navecer akapelová hudba a od 19:00 klasika, nejaká filharmonie a v půl devátý ohnostroj! a hlavně: Svijanskej Máz a všelijaký grilovaný bašty
    LALINA
    LALINA --- ---
    jasan. sever:-)
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    Cus severus. Je tu misto i pro Dablice?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam