• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    LALINA
    LALINA --- ---
    smankote, to je nejak moc silnic, ne? a všechyn stejným směrem.. .mno, do tohohle moc nevidím, to by chtelo nejakou mapu se zakreslením..
    říkáš, že ta přes Vinoř je nejistá? to je fajn zpráva:-)))
    RAV
    RAV --- ---
    LALINA: no s tou okolo Vinore sa este snad ani nezacalo stavat a ktovie kedy zacne...
    teraz je uz pol roka takmer dostavana spojka na Prumyslovu, poza Kbelske letisko, ale furt nie je dokoncena...
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAV: obávám se, že ne...že to už je v běhu... to je ta, co povede tesne kolem chráněných uzemí ve Vinoři , žejo...

já bych prostě všechyn ty auta zrušila a bylo by to... mesto má bejt pro lidi a ne pro auta...
    RAV
    RAV --- ---
    LALINA: no ta je furt zarvana kamionmi, kedze stale nie je postavena spojka okruhu od Cernaku (R10/D11) na D8 (neblokuje to nahodou nejaka aktivisticka skupina?)
    :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAV: a nemůžeš vyjet nahoru z Hloubětína? dyt tam je nejaka veliká silnice....ty jeden smraďochu! ;-)
    RAV
    RAV --- ---
    Poriadna spojka z Libne na D8 je nutna, to kodrcanie hore Zenklovou je pekny opruz - kto ma furt platit vymlatene tlmice a ine sucasti naprav a smrdiet sa po zlej ceste na 2ku so zbytocne vysokou spotrebou - tak radsej jazdim z Balabenky cez Prosek a smrdim tak (ale smrdim a hlucim podstatne menej ako na tych kockach) pod oknami Laline :-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    DNES se na Palackého náměstí vystavují archy s připomínkami k územnímu plánu Hl.m.Prahy. Připomínky musejí mít aspon 200 podpisů, aby byly přijaty- a to do 9.12. Tak využijme šance.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Podpisové archy jsou k dispozici v kanceláři Arniky (Chlumova 17, Praha 3) a na dalších místech různě po Praze (viz odkaz). Nebo přijďte zítra 3. prosince od 12.00 do 18.00 hodin na Palackého náměstí, kde budou podpisové archy.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JEUX: tady:
    [ LALINA @ Obrana občana ]

se píše, že na Palačáku budou archy k podpisu, mám v plánu tam skáknout a učinit pár autogramů:-)
    JEUX
    JEUX --- ---
    ahoj všem sewerňákům!
    chci poprosit o pomoc - sháníme akutně podpisy pod Námitku ke konceptu územního plánu (týkající se zejména oblasti Pelc‐Tyrolka – Liberecká a tzv.
    ,Libeňské spojka´)
    spěchá!!! bližší info pošta...
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak se mi povedla věc - jak se říká, pod svícnem tma:-///

pod oknem nám budou devastovat zeleň a silnici, aby tam udelali silnice dve. To vše jenom kvůlli tomu, že dvakrát týden tudy jedou popeláři a auta musej trochu počkat, protože silnice je uzka na jedno auto.
    a navíc můj odhad, že jde o navýšení počtu parkovacích míst, v době, kdy každá rodina potřebuje aspon dvě auta a jetě nejlíp ty veliky bestie, jsem se dozvěděla, že parkovacích míst tímto zásahem ubude asi o 45. Nikomu to hlava nebere.
    A ja jsem prošvihla dobu, kdy ta malůvka visela na domovní nástěnce a bylo možno snad ještě nejak protestovat. Mno, ale si tak říkám, že na zimu to asi delat nebudou a tak prece jenom možná nejakej cas je...

LALINA
    LALINA --- ---
    dneska jako každý pondělí celá radostná a natěšená do práce vběhnu nedočkavě do výtahu, svět má barvu lila a krev vesele klokotá v žilách a najednou - v tom výtahu čtu cedulku nalepenou na zrcadle: "Koho napadla takova hovadina vykácet zdravý stromy pred barákem, chcete mít pod oknama soukromý parkoviště?"

Krve by se ve me nedořezal. Svět zhasnul a dech se mi zatajil. Zaplavil me takovej vztek, jako dávno nepamatuju...vztek a bezmocnost... lítost a kdovíco všechno...Vyploužila jsem se pred dům... díky bohu stromy jestě stojej....Ale já už vím, že se neco nekde v něčí hlavě stalo, nekde neco prasklo a věci se začaly hýbat směrem k propasti....Musím nějak rychle zjistit, co se deje a co se dá delat proti tomu....
    Ono nestací, že za rouškou revitalizace parku park zbavili čtvrtiny zelený plochy, (protože park je přece když beton), ona snad zvítezila(?) varianta "upravy" mezibaráčního prostoru která z toho všeho tam chce udelat parkovací místa.....Já myslela, že k tomu kdysi byla anketa a tam to jednoznačně propadlo....Co znamená ten výkřik ve výtahu? Musím to zjistit a neco udělat..... achjo...
    Jak nekdo vůbec může bejt takovej kretén, že by chtel ten pás zelene, kterej nás tam zachranuje pred naprostým odtržením od přírody a psychoz a depresí z mnoha betonu, lidí a aut zrušit?
    Zničit, vybagrovat a udelat tam místa pro ty hnusný plechovky? Lidi si kupujou druhý a třetí auta, ted je moda tech velikejch popelnic... a vypadá to, že nás tam jednou všechny převálcujou...Co všechno si jeste lidi nechaj líbit????
    J_A_N
    J_A_N --- ---
    Zahradarska Osada Severni Mesto. Co by na to rekly prazsky swine [ klub prazskejch swini - pragocentrismus rullleeezzz! ]
    LALINA
    LALINA --- ---
    KACIR: úúú fnuuuuuk.....nebudou :-(
    KACIR
    KACIR --- ---
    LALINA: Chachá, při naší nenažranosti a lenosti? :-D
    LALINA
    LALINA --- ---
    jůůůůů !!!!! budou přebytkýýýýý :-)))))
    KACIR
    KACIR --- ---
    J_A_N: Já vás asi kousnu, Rokosku máme na dosah a začali jsme uvažovat o zahrádce.... grrr ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    J_A_N: jasan... dobře!
    J_A_N
    J_A_N --- ---
    HANELA: dik zes na me myslela a upozornila me :-)

On libenskej ostrov je velkej. Nekde se planuji sportoviste, jinde bydleni... Konkretne tam, kde jsou ty zahradky, ma jednou byt podle noveho uzemniho planu park.
    http://wgp.urm.cz/kup/

Ale to nikdo nevi, jestli to bude za rok nebo za 30 let, nebo jestli se ten uzemni plan nezmeni. Podobne to je ve vsech zahradkarskych koloniich v tzv. sirsim centru. Kdyz prijde seriozni investor, ktery tam bude chtit delat nejakej byznys, tak mesto asi zahradkaze vystehuje. S tim rizikem do toho jdu. Pokud me tam nechaj 5 let, budu happy. Kdyz ne bude to smula.

Ale to misto za ten risk stoji. Az to budu vypravet vnoucatum, ze jsem mel v Libni zahradku, tak tomu nebudou verit. To je jako kdyz dneska clovek slysi, ze Wall Street se jmenu Wall Street, protoze ta ulice kdysi koncila zdi, kterou tam postavili, aby se dobytek z prilehle farmy netoulal ulicema Manhattanu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam