• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    SEVER, místo nahoře=Prosek, Střížkov, Ďáblice, Kobylisy, Bohnice, Kbely, Letňany, a dál, Chabry, Čimice a tak....Je to klub nejen pro ty, kdo tady bydlej, ale i pro ty, kdo tu pracujou nebo se prostě cejtěj bejt cele nebo částečně seveřany :-)
    KULTURA
    KULTURNÍ PROGRAM PRAHY 9
    CAJOVNA ROMANTINKA
    Salesiánské divadlo Kobylisy
    MEZI PLOTY
    DDM Přemyšlenská
    Dům dětí Měšická-Prosek
    Multikino Ládví
    Divadlo za plotem
    Lidový dům Kbely-music klub
    BOBOVÁ DRÁHA
    KOUPALIŠTĚ STÍRKA
    HOSPODY, KLUBY, KALENI atp.
    Hospoda Vyhlidka - zahradka, skvele vari, dobry pivko, klidek v prirode
    Hospoda Na staré cihelně - podnik tří sester
    Hospoda U Hofmanů - dobrá hospoda se zahrádkou u Stírky. Bacha na podmíráky ;)
    Bar-On-Bar klub
    Mahagon (též Dřevák)
    Restaurace U Felixe
    Rest.-pivnice Nad Šutkou
    Pátá kolona
    RESTAURACE BELLA
    INSTITUCE
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 9
    WEB PROSEK
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 8
    Bytové družstvo Severní město
    posta praha 9 Prosek
    Bohnická léčebna neboli cvokhaus

Prazska informacni sluzba
    Naučná stezka Prahy 9

pište městu !!! posta@p9.mepnet.cz
    [ PRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd. ]
    rozbalit záhlaví
    HANELA
    HANELA --- ---
    DAN9K: píšu v Ďáblicích a psa nemajíce, psí louku nepotřebuju :-)

LALINA: neznáš ten park mezi panelákama? Jsem z Kobylis, tak znám spíš tu část od K. k Ládví.
    LALINA
    LALINA --- ---
    DAN9K: JA mám svědomí čistý, MĚ tady metro nechybělo a se starou dobrou kyvadlovkou 187mičkou z Palmovky to byly idylický doby... :-)
    rozhodně jsem tu metro nechtěla a vzdycky jsem si myslela, doufala, tu že ani nebude, když přece pořád na nic nebyly peníze...

HANELA: jakej park tam máte ?

DAN9K: psi louka? to myslíš PP ?
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    HANELA: tak na Proseku je taky Psí louka ;-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    DAN9K: náááhodou, Ďáblice jsou super, tedy park.
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    A to bysme nebyli Češi, abychom si pořád nestěžovali, že....nemáme metro: "Fuj, trvá nám to hrozně dlouho do centra". Máme metro: "fuj, přibylo tu hrozně lidí"

Nechápu, v čem je Prosek tak příšernej, oproti úžasnejm Ďablicím, Lehovci, Kobylisím, Letňanům....moh bych pokračovat...
    LALINA
    LALINA --- ---
    WANAH: přesně... ted už jsem se ocitla (jsme se ocitli) ve mestě... Blahé časy okraje mesta - místa nahoře - jsou definitivně fuč....:-(
    WANAH
    WANAH --- ---
    LALINA: Osobně vidím prosek jako zlo... holt ne všude metro prospěje
    LALINA
    LALINA --- ---
    jak tak chodím sem tam do našeho "revitalizovaného "parku Přátelství, napadlo mě, jestli se místu, kde je lidí dvakrát víc než stromů, ještě dá vůbec říkat park.
    A všechny ty lidi vidím, protože všechny ty krásné, barevné a voňavé keře, které milosrdně oddělovaly jednotlivé placy, plácky a části parku od sebe a dávaly tak človeku pocit aspon trochu soukromí, jsou vymýceny a tak jsou do dálky vidět jen davy lidí, dětí, psů, kočárků a mezi tím vším se prohánejících inlajnistů... prostě atrapa parku, nápodoba relaxačního prostoru...zlo.
    ano, náš park je revitalizovaný - ale ne zelení, jak jsem si bláhově původně myslela-, ale lidma- zástupama zoufalců a přistěhovalců, kteří nemají kam jinam jít a tak si v tom parčíku šlapou na paty a hrajou si na relax...
    LALINA
    LALINA --- ---
    jojo...já jsem to sem dala, aby to věděli ostatní seveřani, kteří si to třebas užijou :-)
    RAV
    RAV --- ---
    :-) nech si to uziju... ale bezo mna... :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAV: nojo, to je pro místní dělnický a cikánský potěr, Rave:-))) měl jsi vidět ty kluky cikánský, jak na podiu rapovali, sotva jim moderátor dal mikrofoun do ruky:-)))
    RAV
    RAV --- ---
    LALINA: och... divam sa na ten program a asi nic pre mna... hiphop, rap, hakis, reggae... e-e :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    kdo máte chut na trochu klasické hudby na Proseku v parku u jezírka, tak každé úterý od 18:00

http://www.praha9.cz/assets/files/Mestska_cast_urad/2010/KMT/proseckazastavenicka.pdf
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak a je tu jaro na SEVERU :
    Václavka Střížkov: Čarodějnice http://www.praha9.cz/index.php?id=1235

Prosecké jaro: http://www.praha9.cz/index.php?id=272
    Prosecké Máje http://www.praha9.cz/index.php?id=1326
    Folkové Podviní http://www.praha9.cz/index.php?id=271
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PATISLAV: Pocitej s tim ze to dopadne jako s Drahani, Jiznimi svahy pod Bohnicemi (prys s endemity, Botanicka rekla Jihoamericka step, tak tam bude step) a spol.

Klasicky model - Z rezervace se udela prirodni pamatka a s jako takovou s ni a jejim okolim bude nalozeno.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KACIR: to vynašel Synastesia z klubu Retro a donesl to do klubu KNIHOVNY :-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    LALINA: Luxusní! Kdes to vyhrábla???
    HANELA
    HANELA --- ---
    LALINA: to je krásný!!!!!!!
    LALINA
    LALINA --- ---
    trocha historie:
    LALINA
    LALINA --- ---
    PROSECKÉ KOULE
    mám v plánu uspořádat petnaquový a kuličkový turnaj v Parku přátelství některé pěkné sobotní odpoledne.
    řekněte, pokud byste se chteli zúčastnit, kdy by se vám to nejlíp hodilo.

tak to vypadá na neděli.... 11.4. od cca 15:00 - 16:00 hodin
    anebo velikonoční pondělí. 5.. 4. od cca 16:00
    LALINA
    LALINA --- ---
    sever!

PROSECKÉ KOULE
    mám v plánu uspořádat petnaquový a kuličkový turnaj v Parku přátelství některé pěkné sobotní odpoledne.
    řekněte, pokud byste se chteli zúčastnit, kdy by se vám to nejlíp hodilo.

sever !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam