• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    SEVER, místo nahoře=Prosek, Střížkov, Ďáblice, Kobylisy, Bohnice, Kbely, Letňany, a dál, Chabry, Čimice a tak....Je to klub nejen pro ty, kdo tady bydlej, ale i pro ty, kdo tu pracujou nebo se prostě cejtěj bejt cele nebo částečně seveřany :-)
    KULTURA
    KULTURNÍ PROGRAM PRAHY 9
    CAJOVNA ROMANTINKA
    Salesiánské divadlo Kobylisy
    MEZI PLOTY
    DDM Přemyšlenská
    Dům dětí Měšická-Prosek
    Multikino Ládví
    Divadlo za plotem
    Lidový dům Kbely-music klub
    BOBOVÁ DRÁHA
    KOUPALIŠTĚ STÍRKA
    HOSPODY, KLUBY, KALENI atp.
    Hospoda Vyhlidka - zahradka, skvele vari, dobry pivko, klidek v prirode
    Hospoda Na staré cihelně - podnik tří sester
    Hospoda U Hofmanů - dobrá hospoda se zahrádkou u Stírky. Bacha na podmíráky ;)
    Bar-On-Bar klub
    Mahagon (též Dřevák)
    Restaurace U Felixe
    Rest.-pivnice Nad Šutkou
    Pátá kolona
    RESTAURACE BELLA
    INSTITUCE
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 9
    WEB PROSEK
    OFICIALNI STRANKA MESTSKE CASTI PRAHA 8
    Bytové družstvo Severní město
    posta praha 9 Prosek
    Bohnická léčebna neboli cvokhaus

Prazska informacni sluzba
    Naučná stezka Prahy 9

pište městu !!! posta@p9.mepnet.cz
    [ PRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd. ]
    rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    TURBO: mohl bys to prosím, hodit i semhle?

[ Obrana občana ]
    TURBO
    TURBO --- ---
    TURBO: ty prase, dětskím, fuj, bleju!
    HANELA
    HANELA --- ---
    TURBO: no to snad není možné!!!!!!!
    TURBO
    TURBO --- ---
    LALINA: přesně ta část, kde je v lese malý bohnický Stonehenge :) a sem tam tam byla nějaká socha, zkrátka hned ten první plot cestou do lesa od zastávky busu Na Pazderce už nemá pěkně průchozí branku, ale jen výchozí turniket a dovnitř se lze dostat jenom přes placené vstupy :(

Co zůstalo je úvozová cesta (tam je jedno větší ohniště v lese, pod bývalým dětskím hřištěm v pískovně) a pak cesta okolo botanický. Timhle nasrali určitě nejenom mě :)

HELLEJU: určitě jsem pro institut typu botanická zahrada, ale přesně jak píšeš - tohle je jenom o oplocení a uzavření části pěknýho borovýho lesa, kam chodily snad celý Bohnice na procházku se psama, dětma, párečky se olizovat na vyhlídku a zkuřky se zkuřovat tamtéž.

Kdo můžete, zajděte podepsat, protože tohle je fakt neomalenost.
    LALINA
    LALINA --- ---
    zrovna jsem se tam ted na jaře chystala....
    LALINA
    LALINA --- ---
    TURBO: cože, to se nesmí ani na ten kraj nahoře s vyhlídkou a velbloudama? dyt tam lidi chodili s deckama, venčit psy nebo zevlovat... a co ta ohniště, u kterých jsem strávila nejednu krásnou chvíli...ty jsou taky pod zámkem???

to me teda ale už neserte !!!!!
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    No to se mi snad zda, vybirat za vstup do lesa?? Neuveritelny.. Ona i ta jejich slavna Fata morgana je dost o nicem za ty prachy, byla jsem tam asi 3x a zadna slava. Nedavno jsem byla v botanicke v Liberci a to je nadhera, rozplyvala jsem se tam v kazdem skleniku, krasny rostliny, vsechno upravene, jako bonus nejaka ta fauna, kdo ma botanicke rad, tak rozhodne doporucuju, Fata morgana tehle zahrade nesaha ani po kotniky.
    TURBO
    TURBO --- ---
    Koho štve chování Botanické zahrady ve stylu "hele, tady ještě máme kus lesa, oplotíme to a budem vybírat vstupný" a kdo nechce chodit do lesů ve stylu Jiránkových animací z filmu "Srdečné pozdravy ze Zeměkoule", může podepsat petici proti uzavření horní části lesa nad Botanickou zahradou (vyhlídka s "velbloudy", jedna z nejkrásnějších pražských vyhlídek vůbec) a to zde:

- potraviny Žabka na křižovatce k Trojské lávce (ul. Pod Havránkou / Trojská)
    - kavárna Lávka (za parkovištěm na téže straně řeky u Trojské lávky)

Danou část lesa Botanická zahrada v lednu uzavřela s tím, že jde o nutné rekonstrukce části parku a že v březnu bude daná část znovu otevřena ... což se stalo, ale pěkně za penízky. Jak vtipně kdozi napsal na jednu z cedulí na plotě BZ "chtěli jste za vaše peníze veřejnou zeleň nebo ploty?" ...

Troja Trojou
    http://www.trojatrojou.cz/Petice.html

http://www.trojatrojou.cz/petice2.pdf text petice
    http://www.trojatrojou.cz/petice2.jpg mapka "o co jde"
    LALINA
    LALINA --- ---
    ahoj, za chvíli vyrážím semka, nenudíte se? ;-))

MČ Praha 8: Tradiční Karlínský masopust, nově Karlínský farmářský trh - již tuto sobotu!!
    http://www.praha8.cz/(tdug5q2xjgueku45bg5uxc55)/default.aspx?id=28723&ido=284&sh=-1856806312

LALINA
    LALINA --- ---
    nějaká energetická kultura na severu:
    .................................................................................................................

SRDEČNÉ POZVÁNÍ
    Ve čtvrtky 17. a 24. února 2011 od 16 h.
    setkání s autorkou výstavy KOSMOS-BARVY-ENERGIE
    Danou Puchnarovou
    v GALERII DION, Na pokraji 2, Prosek -Praha 9

Od 17 h. úvodní slovo autorky k výstaveným dílům
    O ČISTÝCH BARVÁCH A ENERGÍCH OBRAZŮ

Diskuze o dnešním smyslu umění, jak a zda může pomoci člověku,
    přislíbena účast odborníků
    vyprávění o cestě autorky do Indie, o 6o-tých letech, projekce filmu aj.

Na výstavě jsou k dispozici publikace autorky a monografie -( v příloze )

Na shledání se těší vedení Galerie DION a Dana Puchnarová

LALINA
    LALINA --- ---
    tady Jilemnická Entita živě:-)
    http://www.comanet.cz/index.php?sekce=kam8
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem právě zamluvila stůl v Belle: v neděli 9.1.2011 od 16:00 v nekuřácké místnosti , stůl č. 11, heslo ENTITY (nebo moje příjmení, kdo zná)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JAMEELA: hm hmmm .....škoda:-) tak třeba jindy až bude opravdovskej sníh
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    LALINA: Uvažovala jsem o tom, ale nechci nic slíbit - pojedu se spíš podívat na vnučku. Už jsem měsíc bába, heč :-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    JAMEELA: čau, nechceš přijít tvořit entity?
    LALINA
    LALINA --- ---
    JAMEELA: dělával...ale kdeže ty časy jsou... taky ten dovoz sněhu a hasiči... ale to je jako s ohnostrojem v Praze: ušetřit za "zbytnou věc nebo ne?

Jilemnice se zachovala mnohem moudřeji, než Praha, protože tohle je něco, co ji odlišuje a dodává přiddanou hodnotu a je to tam nejen pro domácí, ale i pro turisty .
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    RAV: no jo, říkala sestřenice z Jilemnice, že letos možná ani nebude, protože radnice nemá 40 000 na to, aby zaplatila výtvarníkovi. Takže to nakonec vyřešili. Do letoška jsem myslela, že to dělá nějakej našenec zadarmo :-)
    RAV
    RAV --- ---
    hehe, entiita u Laliny doma :-)

OBRAZEM: V Jilemnici vyrostla ze sněhu obří socha Krakonoše - iDNES.cz
    http://liberec.idnes.cz/obrazem-v-jilemnici-vyrostla-ze-snehu-obri-socha-krakonose-pou-/liberec-zpravy.asp?c=A110106_152155_liberec-zpravy_oks
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAV: to tam mají??? ale neboj, neco nekde koupím a neco stvoříme .-))
    RAV
    RAV --- ---
    LALINA: kup v obi kyblik plasteliny :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    čili když bude hnusně, kdo bude chtít, může se v belle do 15:00 hodin naobědvat za polední ceny, jinak sraz bude od těch 16:00 hod v Belle nahoře v nekuřácké místnosti.
    zamluvím jeden stůl a uvidíme, snad se vejdeme.

PRINESTE SI NEJAKE NAPADY NA TVORBU ENTIT- A taky věci, pomůcky, papíry, cokoli vás napadne.
    Budeme tvořit v hospodě a můžeme i vybehnout před hospodu, kdyby to uvnitř nešlo.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    16oo je u nás v pohodě, budeme 2 ks.
    LALINA
    LALINA --- ---
    mají tam polední menu do 15:00 tak kdo by chtěl, mohl by tam i poobědvat. jinak tedy hromadnější sraz v těch 16?

mám to rezervovat? Kolik nás asi bude?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam