SHMAIDA: nemohu posuzovat sídliště Čakovice (areál novostaveb na Severu mč) ale ve starých bytovkách se bydlí moc dobře.
Poslední dobou se ceny bytů posunuli dost dolů, my jsme kupovali náš rekonstruovaný 54m2 za 2.5 mio, teď se podobné i když nerekonstruované prodávají běžně pod 2.
Výhody:
- naprostý klid a ticho v noci, ze začátku mě až rušil, teď už bych se ale v centru asi nevyspal, zjistil jsem, že právě noční neklid hodně přispíval k pociťovanému stresu
- vzrostlá zeleň
- vesnický typ prostředí (lidé se zdraví, věší prádlo na šňůru před barák)
- občanská vybavenost (vlastní pošta, Globus, městský úřad, základka a gympl, Tesco express, Vietnamské večerky, koupaliště)
- dobré spojení na metro, autobus 140 jezdí ráno po 5ti minutách, plus linky 110, 195, 158 a pár méně častých, v noci 511 z centra každých 30 minut
- blízká dráha na in-liny
- bezproblémové parkování
- myslím, že lepší vzduch než dole v kotlině
Nevýhody:
- zastoupení sociálně slabších obyvatel (s tím souvisí například nižší kultivovanost ohledně třídění odpadů apod.)
- učňák, někomu by mohla vadit mládež, která postává před a marihuana se táhne celou ulicí :)
- když jede vlak a zrovna sedíš v autobuse na metro, tak se holt musí čekat na závory :)
- rozhádané vedení, vedení MČ proti OS Naše Čakovice
- teď mě další moc nenapadají, je to subjektivní...