• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIONietzsche & Schopenhauer - filosofujeme kladivem !
    Mluvim k vam, drazi bezverci, k vam kdoz lamete kridla andelum a hledate cestu, jak prekonati sama sebe ... zde neni trh, ani misto narku ! ... bodnete do vosiho hnizda, zde se filosofuje kladivem !
    WhiteScorpio

Nastenka: Dilo Shopenhaurovo a Nietzscheho, Vase hodnotne prispevky Anketa: pojetim sveho zivota predstavuji spise ...

Spratelene kluby:

Martin Heidegger - bytnost, bytí, čas a nicotnění

KLASICKÁ FILOSOFIE (od starověku po současnost)=náměty,otázky,debaty=

ATEISMUS a nevíra v posmrtný život

Křesťanství -- DEBATA a filosofování.

SMRT

rozbalit záhlaví
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: labuznik jsem, bohuzel vsak anglictinou nevladnu.. :o( Vim, jsem traged... ale kdyby bylo ve franine nebo nemcine, to uz by byla jina ;o)
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Anglická verze pro labužníky...věru zajímavé počtení
    http://en.wikisource.org/wiki/Thus_Spake_Zarathustra/Part_Four#67._The_Ugliest_Man
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DIN: to je v zaratusthrovi? Kdyztak mi napis jmeno kapitoly, mam v knizce vzadu i vysvetlivky a rada si to prectu... akorat takhle z hlavy nevim.. :(
    DIN
    DIN --- ---
    tak dlouho sem ho už nečtel, kdysy cez prázdniny, bylo hezké, jak rozmlúval s tými všemi lidmi, z kterých každý neco symbolizoval, žebrák, pápeš, dvaja králi, a rôzne vychcané individuá.Nevíte nekdo co mnel znamenat ten mrzák, jenž se tešil, z toho, že je k ničemu a všichni ho litují, to byl opravdový aj psychický mrzák, co myslíte?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: mas pevnou viru, by te Zara pochvalil :)
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: A to já zas věřím... Sykám akorát, když se ohlížím zpět. A tam cesta nevede... ;o)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: to ne, ale ukrutně bolavý... s každým krokem malý syknutí. Ale kotník se dá rozchodit, jsem někde slyšela. Ale osobně tomu moc nevěřím. :(
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Ztraceného? To snad ne, ale jak to říct...? Když stoupneš nešikovně a zvrtneš si nohu, je čas strávený na cestě ztracený...?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: hledani ztraceneho casu..? :o)
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Přesné. Nedávno jsem dočetl kapitolu O manželství a dětech a doteď mi hučí v hlavě. A ještě asi bude. Velmi inspirující pro mou současnou situaci a hledání.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: :o) nefackuju se, ale usnu vetsinou dlouho v noci - fakt to leze do hlavy a tam to vrta a rejpe.... ale nesmim byt teda unavena (ze skoly), jinak se do ruky vzit neda...
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Hezké přirovnání. A máš recht. Čtu ho už asi čtrnáct dnů, vždy jen jednu...max dvě kapitoly. Pak nad tím přemýšlím a hloubám ve svých zkušenostech. Většinou se pak usmívám a mám chuť si dát facku.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: zarathustra je jako cukrovi - ho musim jist po castech :o) mne po jeho precteni ta energie vleze do tela zas :)
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Mno tak to jsme na tom podobně :o) Zrovna sjíždím podruhé Zarathustru a chystám se do něčeho pořádně udeřit, protože se ve mně kumuluje energie k "urvání se".
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: kuju pikle, pikle kuju, kolem sebe pokukuju... ale jaktoze tu nikdo nekuje?
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: A co kuješ kováři? :o)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: ja kovu sec muzu, ale ruka zacina oumirat.. :o(
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Tak vezmi kladivo a kovej! ;o)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    zomira to tu, zomira...
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    update homepage ... konkretne pridan zarathustra, antikrist a zrozeni tragedie z ducha hudby v cestine
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam