KAJ: a nemyslíš, že predce len trochu tím utiahnutím, a tedy prirodzeným asketizmem to v človeku vytvára jiné sily, asi jako když nekdo dlouho na sebe pracuje a pak si myslí, že je lepší jako jiný. Možná pri mne by nebyl povýšený, no až tak opovrhovať lidmy? Celkove se tím človek vydelí s celku a stráca schopnosť púsobiť na tých podle neho podlidí kolem. A viacery se vžycky spoja aby porazili lepšího. Podle mne, alespoň vždycky tá kniha vo mne vyvolala takový zápal, no jen silou dosahovať veci je príliš vyčerpávajúce. Mne se líbila to jak psal, jak si tí, co žili žiovotem svetcov brali hlúpe a nízke ženy, a pak se tvárili, že tím neco zmení a chápali to jako obetu. Tam si myslím, že na to správne poukázal, že to byla pitomosť a stratili všechen rozum, když si na krk zavesili takové husy, jak to on nazýval. Co si o tom všem myslíš, jaký m al nazor na ženy a tých, čo sa zdržujú v jejích blízkosti?
LICINDA:chápu, je to ťežký čtení, a mnohdy více rozčíli, když si človek uvedomí jaký je povl a jak sebou necháva ... . On opravdu opovrhoval všemi, co se vzdávali, a povolovali.:-) Jak píšeš, človeka to zocelí, když hledá v sebe tak velkého ducha, a sílu mysli. No proč jet proti systému, jen za cenu hrdosti, a cti.