• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIONietzsche & Schopenhauer - filosofujeme kladivem !
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Aha, tak takhle jsi to myslela. Stejně v tom ale nechápu ty střípky...osvětlíš mi to prosím?
    Ad Heidegger: Toho si nevšímej, to je jen takový úlet. :o) Byla to reakce na tvoření toho obrazu...myšleno přeneseně ve smyslu žádné střípky Ti nedají dohromady obraz, protože jen on sám bez jakéhokoliv dělení Ti dává celkovou ideu o sobě. Střípek je zase jen střípek a jejich spojení Ti dá dohromady zase jen hromadu střípků, nikdy ne obraz.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: aha... mno, zatim jsem zuazila lidi, kteri byli spise vitezi v tom "vztahu" v tom smyslu, ze oni byli ti koncici, ne ukonceni:) takze trochu jinej smysl "vitezstvi" .. btw, Heidegger??....
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Heidegger by s těmi střípky, z nichž se skládá obraz, určitě nesouhlasil. Já pouze nevím, co tím myslíš a jaký myšlenkový pochod Tě k tomu vedl ;o)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: tak urcite to ma navaznost ale clovek ze stripku sklada cely obraz, ne? Takze to bylo mysleny i obecne...

    mno, nasla jsem to prosim v mym sesite, kdyz jsem si zpracovavala MO.č.1 :-D
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Ty jo...A já měl za to, že to byl Peršan. Ale ta byla od Indie kousek...Hmm. Kde jsi to našla prosím?
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Myslím si, že to, jestli prohraje či ne určitě není v moci toho, kdo o to usiluje na druhé straně. To musí dotačný sám...sáhnout si na dno...a pak se od něj odrazit. Tvá poznámka se asi týká nějaké osoby, ke které máš nějaký bližší vztah, že?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    btw, tak jsem konecne zjistila, kde ma Zarathustra koreny, az ve starovek. indii!! :) ale nevim nevim, jestli se pustim do jeho cteni;)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: asi na tom neco pravdy bude. Jen jestli takovej clovek nekdy prohraje. Zatim s tim moc zkusenosti nemam... resp. nevim, jestli uz vyhral(i):)
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: I ne... Nedávno jsem si přečetl jeden článek o zablokovaném vztahu a pořád se mi to honí hlavou. Především tato myšlenka: "K tomu, aby mohl člověk vyhrát, musí nejprve prohrát..." Tam se to týkalo tvrdohlavosti, naprosté neochoty vidět a vnímat svět jinak než skrz "mám pravdu" a "já vím".
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    tak nejak to tu umrelo, pani filosofove!!
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: no, tak to uz by pak ale nebylo ono :) to uz by musela bejt jina kapitola, pak by cele divci milovani ztratilo smysl, nemyslis? ;o)
    Ale porad mam pocit ze "pousteni ven" stale berete jako podvadeni, nutnost jit se "pomilovat" s nekym jinym. A to jsem takhle prave nemyslela...
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Nevěra s dívkou? Hmmmm... Když bych u toho mohl bejt, pak jsem ochotný to tolerovat :o) Ale jen zcela výjimečně a bezpodmínečně bych do toho musel být zapojen ;oD
    KAJ
    KAJ --- ---
    DIN: Mno já myslím, že nemá cenu vůbec někoho držet, pokud se neudrží sám. Svoboda je základem jakéhokoliv zdravého vztahu. S člověkem, který neumí ovládat své "zvířecí" pudy toho moc nevytvoříš, pakliže nejsi sám ochotný tuto stránku osobnosti tolerovat. Z toho, co píšeš, nejsi a já to plně chápu, protože to mám stejné. Ale to "pouštění ven", to si myslím, že je nutné i když občas z hlediska žárlivosti nepříjemné.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DIN: ale ja nemluvim o sexu!!! Mluvim o tom vyrazit s kamarady ven, a kdyz by zrovna partner nemohl a nebo by se mu nechtelo, tak aby me nedrzel doma. V partnerstvi musi byt 100% vernost, jinak to je spatne. I kdyz me napada, jak by se braly sexualni zazitky divky s divkou (nevera s divkou)..
    DIN
    DIN --- ---
    já by sem zase nechtel, devče, jenž vydeláva více jak ja, a nazýva kamarádov svých milencov.:-) Proste když bez sexu nevydrží ani 3 týždne, tak ji na try týždne nikam nemúžem pustiť. Teda jestli ji budem dosť, ak né, tak nech si beží za šťestím.:-)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DIN: proc ne? :o) ne, kdepak.. jen bych v zivote nechtela zarlivku, kterej me nepusti s kamarady ven a zere ho, ze vydelavam vice penez nez on.. ale je to vsechno ciste hypoteticky, dyt ja nevim co bude zitra, takze si akorat kombinuju ruzny varianty.. :)
    DIN
    DIN --- ---
    LICINDA:promin , nestíham psát úplne, myslel sem, co bys rekla na to, co KAJ napsal mne? Teť seš už ale na to odpovedela, tak se hezky bavte dál.:-)

    Jinak co sem si to teťka po Tobe prečítal, nejak si nevím úpredstaviť roli Tvého partnera starajíciho se doma o Vaše spoločné deti? To jako, že Ty budeš chudiť útrácet své peníze na mladé chlapce?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: zase ale na druhou stranu, kdyz to vezmu z ciste osobniho pohledu, tak bych nebyla asi uplne spokojena, kdybych byla ta "dama v teplakach doma u plotny".. od kazdeho trochu. Takze by nesmelo partnerovi vadit, popripade, ze napriklad vydelavam vic jak on, mam lepsi postaveni. Josu to extremy, ktere tu zminuju, ale i extremy se nekdy deji:) takze ano, bezpeci rozhodne ale zaroven vzajemna svoboda.

    DIN: rekla na co? Nejak mi unikla souvislost s tancem... :-\ :o)se omluvuju:)
    DIN
    DIN --- ---
    KAJ: díky, za pekný komentár.:-) To, co seš teťkam napsal, to vysvetlilo, jiste v lepším svetle, zajímalo by mnec, o by na to rekla LICINDA? . To s tím tancem, je opravdu nádhernéné a pravda, jen mi tak líto, že když hodne cvičím mne bolí koleno.:-(
    KAJ
    KAJ --- ---
    DIN: Ne Dine, nepsal jsem, že má žena menší úlohu v rodině. To sis tam trošku přimyslel. Ostatně mateřství je pro mě osobně velmi nedoceněné a i obecně celospolečensky zdá se mi, ...a to je předpoklad pro rodinu vůbec! Psal jsem o rozdílných úlohách, které muž s ženou v rodině mají. Záleží pak již jen na domluvě obou partnerů, do jaké míry si tyto role dokáží zaměnit či se v jejich plnění střídat. Každopádně ale péče o dítě na jedné straně a vydělávání peněz na straně druhé je stejně hodnotné.
    Ale zpět k dominanci...a zde se obrátím o podporu k vyjádření LICINDA, totiž že ženy mají rádi ten pocit, že mohou někomu "patřit". Víc než muži si zakládají na bezpečí a jistotě. Proto by mi ani nevadilo, kdyby má žena vydělávala méně peněz a rodina by celkově fungovala spíše na tom, co "donesu domů" já, kdyby se dokázala postarat o to, čemu se lidově říká "rodinný krb"... prostě pohodový domov (atmosféra, jídlo, útulný byt atp.)
    Zní to staromilecky, vím, ale tak nějak vnitřně cítím, že by mi tento model vyhovoval. Pokud bych se s ženou dokázal domluvit na něčem takovém s tím, že si v těchto věcech budeme vzájemně pomáhat a podporovat se, domnívám se, že by to takto mohlo a mělo fungovat.
    To s tím vydržováním byl opravdu spíše extrémní případ týkající se partnerské disharmonie, ve které by ani něco jako "rodina" vzniknout nemohlo. Takové vztahy mají krátkého trvání popř. jejich účastníci o nějaké budování "něčeho víc" ani zájem nemají. A to "něco víc" je ústřední myšlenkou našeho přísného buditele Zarathuštry ;o)

    Thus would I have man and woman: fit for war, the one; fit for maternity,
    the other; both, however, fit for dancing with head and legs.

    And lost be the day to us in which a measure hath not been danced. And
    false be every truth which hath not had laughter along with it!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam