• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIONietzsche & Schopenhauer - filosofujeme kladivem !
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    btw, tak jsem konecne zjistila, kde ma Zarathustra koreny, az ve starovek. indii!! :) ale nevim nevim, jestli se pustim do jeho cteni;)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: asi na tom neco pravdy bude. Jen jestli takovej clovek nekdy prohraje. Zatim s tim moc zkusenosti nemam... resp. nevim, jestli uz vyhral(i):)
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: I ne... Nedávno jsem si přečetl jeden článek o zablokovaném vztahu a pořád se mi to honí hlavou. Především tato myšlenka: "K tomu, aby mohl člověk vyhrát, musí nejprve prohrát..." Tam se to týkalo tvrdohlavosti, naprosté neochoty vidět a vnímat svět jinak než skrz "mám pravdu" a "já vím".
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    tak nejak to tu umrelo, pani filosofove!!
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: no, tak to uz by pak ale nebylo ono :) to uz by musela bejt jina kapitola, pak by cele divci milovani ztratilo smysl, nemyslis? ;o)
    Ale porad mam pocit ze "pousteni ven" stale berete jako podvadeni, nutnost jit se "pomilovat" s nekym jinym. A to jsem takhle prave nemyslela...
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Nevěra s dívkou? Hmmmm... Když bych u toho mohl bejt, pak jsem ochotný to tolerovat :o) Ale jen zcela výjimečně a bezpodmínečně bych do toho musel být zapojen ;oD
    KAJ
    KAJ --- ---
    DIN: Mno já myslím, že nemá cenu vůbec někoho držet, pokud se neudrží sám. Svoboda je základem jakéhokoliv zdravého vztahu. S člověkem, který neumí ovládat své "zvířecí" pudy toho moc nevytvoříš, pakliže nejsi sám ochotný tuto stránku osobnosti tolerovat. Z toho, co píšeš, nejsi a já to plně chápu, protože to mám stejné. Ale to "pouštění ven", to si myslím, že je nutné i když občas z hlediska žárlivosti nepříjemné.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DIN: ale ja nemluvim o sexu!!! Mluvim o tom vyrazit s kamarady ven, a kdyz by zrovna partner nemohl a nebo by se mu nechtelo, tak aby me nedrzel doma. V partnerstvi musi byt 100% vernost, jinak to je spatne. I kdyz me napada, jak by se braly sexualni zazitky divky s divkou (nevera s divkou)..
    DIN
    DIN --- ---
    já by sem zase nechtel, devče, jenž vydeláva více jak ja, a nazýva kamarádov svých milencov.:-) Proste když bez sexu nevydrží ani 3 týždne, tak ji na try týždne nikam nemúžem pustiť. Teda jestli ji budem dosť, ak né, tak nech si beží za šťestím.:-)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    DIN: proc ne? :o) ne, kdepak.. jen bych v zivote nechtela zarlivku, kterej me nepusti s kamarady ven a zere ho, ze vydelavam vice penez nez on.. ale je to vsechno ciste hypoteticky, dyt ja nevim co bude zitra, takze si akorat kombinuju ruzny varianty.. :)
    DIN
    DIN --- ---
    LICINDA:promin , nestíham psát úplne, myslel sem, co bys rekla na to, co KAJ napsal mne? Teť seš už ale na to odpovedela, tak se hezky bavte dál.:-)

    Jinak co sem si to teťka po Tobe prečítal, nejak si nevím úpredstaviť roli Tvého partnera starajíciho se doma o Vaše spoločné deti? To jako, že Ty budeš chudiť útrácet své peníze na mladé chlapce?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: zase ale na druhou stranu, kdyz to vezmu z ciste osobniho pohledu, tak bych nebyla asi uplne spokojena, kdybych byla ta "dama v teplakach doma u plotny".. od kazdeho trochu. Takze by nesmelo partnerovi vadit, popripade, ze napriklad vydelavam vic jak on, mam lepsi postaveni. Josu to extremy, ktere tu zminuju, ale i extremy se nekdy deji:) takze ano, bezpeci rozhodne ale zaroven vzajemna svoboda.

    DIN: rekla na co? Nejak mi unikla souvislost s tancem... :-\ :o)se omluvuju:)
    DIN
    DIN --- ---
    KAJ: díky, za pekný komentár.:-) To, co seš teťkam napsal, to vysvetlilo, jiste v lepším svetle, zajímalo by mnec, o by na to rekla LICINDA? . To s tím tancem, je opravdu nádhernéné a pravda, jen mi tak líto, že když hodne cvičím mne bolí koleno.:-(
    KAJ
    KAJ --- ---
    DIN: Ne Dine, nepsal jsem, že má žena menší úlohu v rodině. To sis tam trošku přimyslel. Ostatně mateřství je pro mě osobně velmi nedoceněné a i obecně celospolečensky zdá se mi, ...a to je předpoklad pro rodinu vůbec! Psal jsem o rozdílných úlohách, které muž s ženou v rodině mají. Záleží pak již jen na domluvě obou partnerů, do jaké míry si tyto role dokáží zaměnit či se v jejich plnění střídat. Každopádně ale péče o dítě na jedné straně a vydělávání peněz na straně druhé je stejně hodnotné.
    Ale zpět k dominanci...a zde se obrátím o podporu k vyjádření LICINDA, totiž že ženy mají rádi ten pocit, že mohou někomu "patřit". Víc než muži si zakládají na bezpečí a jistotě. Proto by mi ani nevadilo, kdyby má žena vydělávala méně peněz a rodina by celkově fungovala spíše na tom, co "donesu domů" já, kdyby se dokázala postarat o to, čemu se lidově říká "rodinný krb"... prostě pohodový domov (atmosféra, jídlo, útulný byt atp.)
    Zní to staromilecky, vím, ale tak nějak vnitřně cítím, že by mi tento model vyhovoval. Pokud bych se s ženou dokázal domluvit na něčem takovém s tím, že si v těchto věcech budeme vzájemně pomáhat a podporovat se, domnívám se, že by to takto mohlo a mělo fungovat.
    To s tím vydržováním byl opravdu spíše extrémní případ týkající se partnerské disharmonie, ve které by ani něco jako "rodina" vzniknout nemohlo. Takové vztahy mají krátkého trvání popř. jejich účastníci o nějaké budování "něčeho víc" ani zájem nemají. A to "něco víc" je ústřední myšlenkou našeho přísného buditele Zarathuštry ;o)

    Thus would I have man and woman: fit for war, the one; fit for maternity,
    the other; both, however, fit for dancing with head and legs.

    And lost be the day to us in which a measure hath not been danced. And
    false be every truth which hath not had laughter along with it!
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: co mi imponuje na muzich? Ze maji vlastni nazor, ale umej nekdy ustoupit rozumne, umej se o sebe postarat ale zaroven se nechavaj "opecovavat", dokazou si neco udelat v byte sami, kdyz si dokazou vazit zen, chvaji se jako gentlasove, je sranda.. samozrejme jsem vynechala fyzickou stranku, to uz je jina otazka. Ale osobne mam rada, kdyz muzu nekomu "patrit" do urcite miry, kdy rekne: to je moje divka.. ovsem nesmi to zajit do extremu. A urcite je fajn kdyz je chlap vsimavej a umi pochvalit. Ony to zensky docela potrebujou, podrbat za ouskem:)
    Samozrejme, prehnany feminismus je, ostatne jako vsechno hnane do extremu,naprosta zvrhlost. Ale zena se musi umet o sebe taky postarat a rekla bych, ze "feministky" se tim delaji naoko mene zranitelne. A je to asi i tak. Kolikrat to jsou zeny, ktere nejak muzi zklamali. At se jedna o partnery nebo otce, bratry,....
    Urcite, jak rikas, je role muze a zeny dana psychofyzickymi predpoklady. Samozrejme, ted, kdyz jde o vydelavani penez, obrat, zakazky, ma zena po materske problem vratit se do zamestnani a chapu zamestnavatele, ze tezko bude brat zenu, kdyz si muze vybrat mezi muzem a zenou stejnych kvalit. HOlt, ta rodina v tech nasich ribonukleovych kyselinach zakodovana je :) Ale myslim si, ze by mely mit stejne sance, jako muzi. Ale samozrejme nehnat do extremu (hnat chlapy do pradelny a zensky na stavbu, kdyz to zjednodusim) Obe pohlavi maji sve vyhody a nevyhody :)
    DIN
    DIN --- ---
    KAJ: ja si zase myslím, že to tak úplne není, napsal seš to trošku, jako kdyby nesli ženy menší úlohu v rodine. Promin, ale prijde mi to o nečem jiném. samozrejme, že je aj kupu mužov, jenž dovedou zneužívať ženy,, aby jim platili jiné veci, a nakonec je hodlají opustiť. Jsou dokonce aj takový, co pradávají aj svou milou prítomnosť, všeliaky gigolové, to je práve na tom to nejsmutnejší, lidi si platí partnerov, který je nemilují a zústavají s nimi jen kvúli rúznam výhodám. To už ale není láska, ale neco vydridušké. Nemyslím, že aj veľký rozdíl medzi patnery je prekážkou opravdovej lásky, a touhy mít s dotyčným deti, no úprimnú lásku jistotne za peníze nekúpiš. Jinak každý kdo se nechá dirigovať druhému skončí sám nakonec v opovrhnutí, jako nekdo kdo nemá vlastní názor, vúliu ego a vúbec hodnotu svoji osoby. Když sou si dva rovnocenný, nemusí se nikdo z nich ponižovat, aby udržel vzťah. Bohužel často se upomižuje ten, s lepším srdcem pred hlupákom, jenž v tom vidí jeho menejcennosť, jenž treba využít. Možná proto Zaragustra tenkrát vynadal aj tomu žobravému mrzákovi, jenž zneužíval svého postavení.
    KAJ
    KAJ --- ---
    DIN: Máš pravdu, že dominance, vůdcovství jsou mužské principy. Ač se v postmoderním světě vypjatého feminismu a důrazu na rovnost mužů a žen často stírá tento rozdíl, přirozené to není. A mě osobně hodně odrazují ženy, které se jako feministky chovají a snaží se všemožnými vykonstruovanými argumenty tuto nerovnost "narovnávat". Nechci tím říct, že muži jsou lepší než ženy, to, u Zarathuštry :o) ani omylem! Myslím tím jen určitou přirozenou roli, která je dána hlavně psychofyzickými předpoklady mužů a žen...a ta zvláště v různých gender oborech není moc košér. Znám jednu holku, která se v této rádoby rovnosti shlédla, neustále na ni upozorňovala, prosazovala, ale v momentě, kdy jsem jí připomněl, že by si měla zaplatit za útratu a nespoléhat na pozvání, tak se začala ohánět tím, že jsem muž a měl bych to tedy jako gentleman zaplatit :o) No sami jistě tento rozpor vidíte. A to je jen příklad. Takových z prominutím "mániček", které se nechají vydržovat a přitom si hrají na samostatné a nezávislé, je v mém okolí více. Ale abych nemluvil jen ošklivě a opovržlivě, mnoho mých známých svou "roli" zná a chápou, že rozdíly mezi muži a ženami jsou přirozené a ne něco po léta uměle vytvářené.
    Však běda muži, který svou slabostí přepustí dominanci ženě! Sám sebe odsoudí k tomu, že jím žena bude manipulovat a dost možná jej po nějaké době opustí, popřípadě pouze využije ke svým skrytým účelům. Nemyslím si, že takového muže by mohla žena skutečně milovat. Alespoň nikoho takového neznám.
    LICINDA: Docela by zajímal Tvůj názor Licindo...totiž co Ti imponuje na mužích obecně...jestli tedy něco takového shledáváš jako obecně přitažlivé.
    DIN
    DIN --- ---
    pro Vás oba, já si myslím, že by semu zas tolik ženskej dominance nezamlúvalo, jako neco prirodzené, jenom, nech ji nedostane slaboch, jak to lze ale pozbnat, když nekterí se ženám nebráni?:-)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    KAJ: divko :) nj. snad... :)
    KAJ
    KAJ --- ---
    LICINDA: Pak tedy vzhůru ženo!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam