• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIMAMVNDIIndie/Lo-fi/IDM/Alternative/Experimental Kalendar+Diskuze
    Indie and Alternative Rock
    Prohlednete HOME pro dalsi info

    Kalendar (Akce a Koncerty)




    (Dalsi info o klubech a koncertech bude vitano (posilejte))
    rozbalit záhlaví
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    "zpěvák nemá moc velkou tvůrčí potenci ve svých partech"... jak to myslis?

    Selfbrush je talentovanej ale on vi co chce delat a ma rad urcitej styl hudby. Myslim ze on ma radci pop-folk-rock a alternative country nez ty tvrci veci co hrajou obcas.

    PATJA: Nemyslim ze to je furt o tom samem... nelibi se mi vsechno co dela ale sam rikas ze neco co dela je folk-rock a neco je tvrci. Dresden Dolls jsou furt o tom samem... a v podstate khoiba taky. Neznamena to ze je nemam rad ale je to tak. Jestli chces variaci na jednom album nebo mezi alba tak to jsou veci mistri jako Radiohead nebo Rasputina. Nebo rozdil mezi nejstarsi tata bojs a jejich vyvoj do nejnovejsi album. Mensi kapely jeste nemeli cas vyvijet asi.
    PATJA
    PATJA --- ---
    Co si myslíte o Selfbrush? Mě přišli takoví nemastní neslaní a jak tak hrajou, tak najednou z ničehonic naprostej nářez...a pak zase takovej pohodovej pop-folk-rock....možná, že bych těch zajímavejch pasáží mohlo být víc, ale třeba to je tím, že je nemám naposlouchaný. Imho zpěvák nemá moc velkou tvůrčí potenci ve svých partech, je to pořád o tom samém.
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    Hah... tak to se nestrefime. Mozna meli spatnej den... bylo to v Praze ale bylo to presne jak popisujes to ostatni kapeli, bylo to strasne mrtvi.
    EFHA
    EFHA --- ---
    tak to me se teda libili hodne ... ale nevidel jsem je v praze ale davneji v berline, takze to mozna neni to samy
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    EFHA: Aha, myslel jsem ze rikas to naopak. Ale urcite nemaji toho tolik na playback (50%). Co me asi nejvic sklamalo bylo Air... ty 'zive' nestali za nic.
    EFHA
    EFHA --- ---
    ANIMAMVNDI: no prave se mi zda ze tyhle kapely to maj vic nez na pul "playbackovy" ... prave proto jsem rikal o Le Tigre, kterych desky mam rad, ale jejich tanecky + zpev + minidisk na koncerte (+ kytara ve 2 skladbach + klaves ve 3 abych byl presny) bylo uplne zklamani ...
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    EFHA: Jo, bebenik z nihiliste dotoho tolik nedava, to ne. A ja jsem IAMX videl ve trech. Ale na konec to nedela tak velkej rozdil. Bud se ti ta hudba libi nebo ne. Jestli ti lidi jsou schopni to napsat a zahrat tak je to podstatny. Ale jestli obcas zahrajou a maji 10% na MD a jindy 20% tak to neni dost abych jsi rek ze ta kapela neni dobra nebo ma nejaky problemi anebo neni dost 'zivy'.
    EFHA
    EFHA --- ---
    ANIMAMVNDI: ja jsem koncert i am x videl ve dvou, zenska tam ty klavesy sice ma, ale hrala na nich neco jednim prstem mozna ve dvou skladbach. a pri dalsim koncertu nihilists si prosim podrobne vsimej bubenika ... moc tam tomu nedava. tak 70-80% vsech bicich jedou z MD.
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    EFHA: Jasne, ted chapu. Jenom u tech IAMX jsou 3 lidi. Zpev/Kytara (Chris), Backup Zpev/Keyboard (ta zenska), a dalsi backup zpev/bassa (James). Jenom tam nemaji bici ale jelikoz to je elektronika tak neva. U Nihilste mas jeste vic nastroju/lidi v kapele kdyz hrajou zive. Zpevacka, Zpevak/Kytarisa, Clovek u samplu, Saxafonista, a Bici. To je co mi neslo do hlavy, ty kapely jsou dost 'zivy' podle me.
    EFHA
    EFHA --- ---
    ANIMAMVNDI: ok, tak pomalu: v hudbe i am x se vyskytuje (+-) zpev, kytara, baskytara, syntaky, samply a bici. v zive podobe jsou to 2 lidi, konkretne kytara + zpev/krik. zbytek nastroju a zvuku (tj. baskytara, syntaky, samply a bici) jede z minidisku (nebo neceho obdobnyho). nevim jak tomu rikas ty, ja playback.

    uplne opacny pristup ma ke koncertum treba mum, kteri si vsechny ty xylofony, detsky foukaci harmoniky, casio klavesy a zvonecky ktery na desku *vysamplovali* berou sebou na koncert a je tam pouzivaj. me osobne je tenhle pristup sympatictejsi.
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    EFHA: Mozna nechapu ten rozdil... kdyz mi nekdo rekne playback tak myslim na Milli Vanilli :-). Jako ze kdyz maji tu hudbu predem nahranou a potom ktomu brnkaji?
    EFHA
    EFHA --- ---
    ANIMAMVNDI: precti si to jeste jednou. me nevadi samply (jako treba amon tobin, four tet nebo apparat), me vadi playbackovy koncerty (jako uz spomenuti le tigre, nihilists a i am x).
    ECHOBOY
    ECHOBOY --- ---
    Postal Service si ale oproti Sneaker Pimps neulítávají tak na smyčcích :))
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    Je jedna vec kdyz maji veci v playbacku... jo to je svinarna protoze meli by to umet hrat zive. Ale kdyz je to sample nebo zvuk ktery kytara nemuzu produkovat tak nemas na viber. Treba The Postal Service je taky genialni a maji hodne samplu. Nektery pisne jsou proste beat a zpev a je to krasny.
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    Divny... hodil jsem odpoved vcera a uz tady neni. Je to na vkus cloveka... nemam absolutne nic proti hodne samplu a malo 'zive' hrani veci. Kapeli jako Robots in Disguise nebo i Ladytron hrajou takhle 'minimalisticky'. Je strasne moc zivych kapel co stoji za hovno. Hlavne jde o hudbu. Me se ta hudba libi a kdyz 75% toho jsou samply z kompu tak fajn.

    Jon Brion (delal hudbu pro Eternal Sunshine of the Spotless Mind, I 3> Huckabees, Magnolia a dalsi). Je to hudebni GENIUS. Hraje v malej kavarnach v California. Na stage ma bici, kytaru, bassu, a par dalsich instrumentu. Pri vystoupeni zepta se nahodniho cloveka co chce slyset a on to zahraje. Nejen to, ale on zahraje VSECHNI intrumenti, hodi to do loop a potom az vsechni jsou hotovy tak to pusti najednou a zahraje to danou pisen. Jeden clovek je cela kapela. Nic neni zivy ale, vsechno v loopech.
    PATJA
    PATJA --- ---
    EFHA: Souhlasim. Taky mi vadí, když kapela předčí v počtu nasamplovaných a playbackových nástrojů ty živé.
    EFHA
    EFHA --- ---
    ANIMAMVNDI: vic bych chtel *zivy* koncerty. proto me bavej jaga jazzist nebo efterklang (pridej si do listu, 10.4. akropole) nebo mum nebo mogwai nebo spiritualized nebo thievery corporationn, kteri to zive provedeni nesidi a hrajou vsechno co jde zahrat zive a elektroniku maj jen jako doplnek. a proto me nebavi le tigre nebo i am x nebo nihilists coz je v zasade zpev + obcas stouchnuti do nastroje (u iamx kytara, u nihilists kytara a velice velice jemne bici, u le tigre klaves) + minidisk.
    EFHA
    EFHA --- ---
    PATJA: ne, sneaker pimps jsou v pohode, na rozdil od ukricene poutove atrakce jmenem iamx.
    PATJA
    PATJA --- ---
    EFHA: IAMX jsem bohužel ještě neslyšel, ale již jsem za pár let stačil zaznamenat, že spousta lidí odsuzuje Sneaker Pimps a do dneška jsem nepochopil proč vlastně...nejsi jeden z nich? Že bys mi to třeba vysvětlil...
    ECHOBOY
    ECHOBOY --- ---
    já to taky nedělám :)
    ANIMAMVNDI
    ANIMAMVNDI --- ---
    Jasne... anebo Support Lesbians... to je taky ulet. Nechci bejt protivnej a prinest negativni energii... jenom jsi myslim ze cestina ja krasny jazyk a ma stransej potencial (mozna ne komercni). Fakt se da vtvorit krasny lyrics a malo lidi to dela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam