• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    CIA
    CIA --- ---
    JENIIK: My jich taky nemáme moc, ale člověka to naštve.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    CIA: tak pokud provozuju eshop českého stylu "mám vše, co můj dodavatel, když si koupíš, já koupím a pošlu ti", pak je dobírka o ničem, ale když se podívám, kolik se nám vrátilo nepřevzatých dobírek třeba z anagramu... Minimum, fak úplné minimum.

Eshop není nic jiného, než zásilkový obchod...
    CIA
    CIA --- ---
    ARZA: Souhlasáím s tebou. Na platbě dopředu není nic špatného. A i ten skateshop by byl OK, kdyby v tom měli pořádek a věděli, jestli zboží mají nebo nemají.

JENIIK: Sorry, ale dobírka že je bezpečný způsob i pro prodávajícího? No nevím. Nikde totiž není dané, že zákazník si musí zboží převzít. Výsledkem pak v mnoha případech může být obchodník, co prodělal, řekněme, 100,- za poštovné a balné a ještě mu navíc neodebrané zboží leží na skladě (ale přitom už ho třeba ve velkoobchodě zaplatit musel..)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Hmm, já když kupuju něco přes internet po čechách, tak taky radši zaplatim předem, protože jsem šetřílek a 30kč vyhodit jen tak za dobírku mi přijde zbytečný. Ale zase je fakt, že jsem na tom ještě nikdy netratila a dělám to vzásadě z vyzkoušenejch obchodů.
    Navíc spousta vychytrálejch lidí má na eshopech rozdíl mezi dobírkou a prachama předem třeba 50kč..
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BECKO: No offence...
    BECKO
    BECKO --- ---
    JENIIK: Brečím na špatným hrobě, už radši mlčím nebo se ještě víc naseru.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BECKO: protože ti všichni tihle lidé lžou, víš? Prostě z nějakého důvodu potřebujou prachy a tys jim je ochotně půjčila. Teď je jen na nich, kdy se rozhodnou ti je vrátit.

Kua že já už nemám eshop, Česko je fakt pole neorané... ;-))
    BECKO
    BECKO --- ---
    JENIIK: Mě ale vůbec nejde o posílání peněz ale o to, že mi tam jeden člověk říká, že je všechno cajk, ať prachy pošlu a ani není schopnej se ujistit, jestli tam to zboží maj, když mi ten druhej člověk říkal, že toho vzali jenom 3 páry...víme?
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BECKO: no je to špatnej shop, o tom žádná...
    BECKO
    BECKO --- ---
    JENIIK: Každej ale máme jinej oblíbenej způsob platby. To snad nemá s kvalitou služeb e-shopu nic společnýho...pokud tuhle funkci nabízí, tak proč jí nevyužít..navíc se tady bavíme o tom, jak fungujou shopy, ne jak funguju já.)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BECKO: jako sorry, ale připlatit si 30 korun za dobírku, což je naprosto bezpečný způsob platby jak pro prodávajícího, tak pro kupujícího mi přijde přirozenější, než platit nějakým převodem...
    BECKO
    BECKO --- ---
    JENIIK: Tak oni to řeší pomocí potvrzovacího mejlu, kde mi daj info kolik a pod jakejma číslama kam poslat, někdy to ještě telefonicky ověřujou, to mi přijde docela normální, ale rozhodně mi nepřijde normální, že když sem se teď na jejich stránky podívala, tak ty boty tam furt sou...:/
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    posílat někomu love předem bez nějaký garance je dmnc...

Tohle se dá dělat MAX. u ebay...
    BECKO
    BECKO --- ---
    Achjo, mínus na skateshop.cz opakovanej a nejenom můj problém...objednala sem si boty, přišlo mi potvrzení, volala sem si tam ještě jestli je všechno v cajku a jestli můžu poslat peníze, že jo, tak pošlu a hodinu na to mi volá borec, že jako sorry, že už ty boty nemaj a že mi pošlou peníze zpátky po novým roce, fakof!
    ADAM
    ADAM --- ---
    jo. pro dodani beznych baliku a dopisu to je 4 nebo 5 dnu.
    jeste zasilky odeslane 18.12 dosly z velke vetsiny adresatovi 19.12.

ale valna cast tech, odeslanych 19.12. dorazila az dnes...
    ARZA
    ARZA --- ---
    to je docela drsný..
    vždyť mají nějaký garance pro dodání balíku, dopisu a pod., ne?
    BECKO
    BECKO --- ---
    ADAM: Hele mě 10.12. došlo potvrzení objednávky z jednoho eshopu, kde měli napsaný, že věci objednaný do 16.12. do vánoc na stopro přijdou a ještě POŘÁD nic...a včera mi došlo do schránky avizo na balík, kterej sem si už před vánocema vyzvedla...asi tak.(
    CIA
    CIA --- ---
    HOLAKAC: Na Vltavě se nesmí objednávat nic, co potřebuješ dostat k určitému datu. Ten obchod je bohužel beznaděj :(

JENIIK: Naprostý souhlas. Když už nic jiného, tak musí mít zkušenost z loňských vánoc a to se lehce dá domyslet, že letos to bude (nebo teď už spíš bylo) nejmíň stejně náročný a podle toho se na to připravit.
    JANA4U
    JANA4U --- ---
    HOLAKAC: ja uz jsem si zvykla - proste pockam. ty jejich dodaci lhuty beru dooost s rezervou... spis tak orientacne. kdyz tam maji nejakych 14 dnu, tak uz predem pocitam s tim, ze to muze trvat klidne mesic nebo ze mi napisou, ze se to neda sehnat. idealni to neni, ale jinde by me to prislo draz (kdyz pripoctu cenu za dopravu atd.) nebo to ani jinde nenabizeji.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    PAN_SPRCHA: my máme taky nárůst okolo 500% a dáváme to... Je to jen o tom, že se na to nesmí srát, že.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam