• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: shanim bud e-shop nebo kamenak na slunecni nedioptricke brejle .. v optice je vse za 2-6kkc pricemz drtiva vetsina pres 5kkc a u vietcongu sice za 99,kc ale z 800 kusu ani jeden co by se mi libil ..

.. kua to neexistuje stredni trida ve slunecnich brejlich ??
    .. kdyz se podivam na plavecke tak v poho mezi 400 az 800 kc fakt pekny se vsim vsudy, i 3 nekdy 4 roky zaruka k tomu ..
    .. stejne tak cyklisticky bez problemu ..
    .. a vyrobne jednodussi nez vyse zminene, ve vyrobnich seriich o rad vetsich neexistuje neco kolem petistovky ??
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    velmi dobra zkusenost s http://www.saldera.cz/
    .. v nedeli vecer jsem objednal a do poznamky napsal, ze na to chvatam a jeste nejakej dotazek navic ..
    .. v pondeli dopoledne mi volali, dotazek zodpovedeli a rekli ze kdyz na to chvatam posilaj hned .. a tak jsem to v UTERY dopoledne mel doma
    .. postovne jsem neplatil
    .. s vyrobkem jsem spokojeny {mam kresilko 614E, hneda} a s cenou taky
    STAVITEL
    STAVITEL --- ---
    ahoj, dáte někdo tip na e-shopy, který nejsou dělaný úplně tou klasickou strukturou? třeba jako www.vitaminfashion.com nebo www.freshlabels.cz? Díky moc!
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    nastavil jsem, aby byl tento klub veřejně přístupný pro čtení, takže od této chvíle by měl jít linkovat i bez přihlášení...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    www.cyklomax.cz
    NAKUP CYKLOHELMY
    2.100,-

HODNOCENI jednoznacne KLADNY
    - odpovedeli na vsechny moje vsetecny maily (a ze jich bylo) a to velice prijemnym a ochotnym tonem
    - ve finale mi ten kokos typek VYFOTIL! abych zhruba videl jak to vypada v realu a ne jen na tech tovarnich fotkach, co sou na eshopech.
    - konecna cena vcetne postovnyho je o cca. 150,- levnejsi nez je na v cykloeshopech obvykly (oni sou totiz v podstate velkosklad (s maloobchodnim prodejem) + vyhradni distributor firmy, co tu helmu vyrabi)
    - zkratka celou dobu sem mel pocit, ze se mi OPRAVDU nekdo venuje a ze MAJ zajem mi to zbozi prodat..

Zkratka - po veskrze negativnich zkusenostech s cykloeshopama z minulych mesicu mi tohle dokonale zpravilo naladu.. :)
    ANTTOSH
    ANTTOSH --- ---
    pridavam kladnou zkusenost s 123shopem ( http://www.123shop.cz ), kupoval sem spacak, sam mi pak jejich dopravce zavolal, kdy mi to muze privezt. ++
    CIA
    CIA --- ---
    http://www.babyexpert.cz/ - absolutné v pohodě, žádné problémy, dodání podle obch. podmínek a taky přibalili dárek - 2x bryndáček a propisku ;) Doporučuju, pokud budete chtít něco pro mimčo.
    NASTY
    NASTY --- ---
    Minulý týden mi napsala paní, jestli jsem jí už odeslal objednané zboží. Za pět minut přišel automatický mail s její objednávkou. Nejdřív jsem si myslel, že se mi někde zatoulala nějaká její předchozí objednávka. Po zdvořilém dotazu mi s omluvou odpověděla, že se nějak unáhlila a nejdřív se zeptala, jestli posílám a pak teprve objednala.
    ADAM
    ADAM --- ---
    coz mi mimochodem pripomina, ze muj eshop je presnej opak. majaorita navstevniku je firefox - takze jsem zamerenej spis na pokrocile uzivatele :-))

Firefox 42.21%
    Internet Explorer 40.72%
    Opera 14.80%
    ADAM
    ADAM --- ---
    RENDALF: jj. taky jsem musel vypnout operu a objednat v iecku.

halt firma, zamerena na kancelarsky slecinky...
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    ADAM: no...a ty stranky se mi zobrazujou nejak spatne....opera....rozhozenej styl a misto ovladacich prvku text "false"
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAMH: nahovno. zkus v techdle vedrech poslat poštou čokoladu. bylo videt, že byla patnactkrat roztavena a zase ztuhnuta.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    ADAM: asi si u nich objednam neco levnyho, mam chut n acokoladu :) jaka byla?
    ADAM
    ADAM --- ---
    nedávno jsme tady řešili zasílání 15ti emailů kvůli jedné objednávce.

nyní ještě o level horší zkušesnost: :-)

objednal jsem si kancelářskou sešívačku za cca 200kč. platba předem.
    - nejprve mi v obálce přišlla zálohová faktura (v tu chvili už to bylo dávno zaplaceno)
    - pak pplkou přišlo samotné zboží
    - v zápětí na to ve schránce obálka s faktourou- daňovým dokladem.
    - nějak v tuto dobu ve schránce větší obálka - tištěným katalogem firmy (s cenou tisku min. 300kč) - nevím, proč, když si ho mužu prohlídnout na netu...
    - no a teď mě dostali uplně. dnes přišel další dopis v obálce. a v něm čokoláda a ručně napsáno hodně dětským písmem, že mi děkují za první objednávku :-))

čili 5 zásilek, z nich 4 byli naprosto zbytečné. se bojím, co příjde zítra... :-)

kdyby mi raděj ti blbci raděj řekli, že v tý sponkovačce není žrádlo, že si ho mám taky přikoupit...

jinak teda veskrze pozitivní reference na manutan.cz
    ADAM
    ADAM --- ---
    pokud je prostednik ve stejnym federalnim statu usa jako sidli prodejce (nebo tam ma pobocku), tak dan uctovat bude je lepsi na to zapomenout a akceptovat ji... zpetne vratit by to asi slo, ale nejak velmi slozite.

na dane v eu to potom naprosto zadny vliv nema
    FOX
    FOX --- ---
    ADAM: Využiju služby prostředníka, který mi zboží zašle, takže zboží z úhlu prodejce zůstává v USA.
    ADAM
    ADAM --- ---
    pokud usa prodejce posila mimo svuj stat, tax neuctuje. pojem dph (resp. VAT) v usa vubec nepouzva.
    vzhledem k dph vybirane v eu to vsak je zcela jedno
    dph se odvadi od vsech zbozi (a sluzeb) v okamziku, kdy se dostanou do EU.
    FOX
    FOX --- ---
    ADAM: Pokud vím, tak DPH se snad 2x neplatí? Připadá v úvahu refundace DPH v USA? Přímo u prodejce? Převodem na účet? Šekem? :)))
    ADAM
    ADAM --- ---
    FOX: castka se navysi o dph (pravdepodobne 19%) a o clo, dle celniho sazebniku, ktery si muzes najit na webu (zpravidla zanedbatelna castka).

oboji se hradi dohromady celnimu uradu a to bud osobne na proclivace poste na Praze 5, nebo klasicky zbozi poslou na dobirku a vymerenou castku uhradis postacce.
    FOX
    FOX --- ---
    Zdravím, mám dotaz - pokud si nechám poslat zboží z USA za cca $500, jak to bude probíhat se zdaněním a clem? Názory a zkušenosti na internetu se různí, pokud by vše proběhlo v souladu s platnými předpisy a neunikl bych žádné z plateb, o jakou částku by se mi nákup prodražil? (Kde bych navýšení hradil?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam