• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    ADAM
    ADAM --- ---
    - zákon výši limitu pro bezcelní propuštění stanovuje v eurech a je to nyní tuším 20-25eur (mění se to časem).

- jistinu si určuješ sám - pokud by nestačila na uhr. celního dluhu, zboží nepropustí a musíš ji doplnit

- jsd - neřeš, případně use google

- při zaslání poštou to musíš řešit uplně stejně, je zcela irelevantní pro celní řízení, jakým způsobem zboží překročí hranice EU.

- UPS se tě pokud vím zeptala, zda si přeješ využít službu zprostředkování. pokud ne, nechají tě to proclít samotného, pokud tomu dobře rozumím. jestliže nevíš, co je to JSD, tak good luck ;-)
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    ADAM: mi byla sdelena konkretni vyse 30$, s komentarem "podle zakona"

zajima mne ta jistina predevsim, jeji vyse. JSD je co? z jakeho duvodu pri zaslani klasickou postou toto resit nemusim? z jakeho titulu se mi UPS sere do vyrizovani celnich zalezitosti?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    :)))
    ADAM
    ADAM --- ---
    ano, ups může vyřídit celní řízení za tebe, ano, chce za to poplatek, ano, kdyz si to budes vyrizovat sám, nejspíše tě vyplnění JSD bude stát taky minimálně 300kč, ano, zjednodušeně se dá říct, že clo se nevztahuje na zboží cca do 30eur.

co konretně je problem a na co přesně se ptáš.

HANYZ
    HANYZ --- ---
    takze s jeste s trochou adrenalinu v krvi bych mel dotaz

ale nejdrive odpoved na casty dotaz : v UPS mi rekli, ze celni rizeni se nevztahuje na zbozi do 30$

a ted k dotazu, panacek na hotline UPS mi sdelil, ze mi poslou nejake dokumenty, jako reakci ja sdelim, jestli chci nechat clit za pomoci UPS - coz mne bude stat 250kc (taku figu!), nebo jestli si budu chtit clo vyridit sam. V tom pripade mi zaslou zbozi, ja slozim pri predani jakousi jistinu, a tu mi po zaplaceni cla uradu vrati. Tak jsem to aspon pochopil, ale nejsem si tim jist, protoze v ten moment uz jsem videl celkem krvave... jak to tedy presne je? Kolik je jistina? Maji na to vubec pravo se takto zarucovat statu, ze ja clo zaplatim??

dik
    CIA
    CIA --- ---
    KOUDY: Z USA budeš platit jako clo tak i DPH (19%) - když ti to na celnici vyměří.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Uz se to tu resilo 100x :D..ale presto se zeptam..

chci si koupit z usa nejaky objektivy k fotaku..z bhphoto.com
    zazaruje se to imho do elektroniky...takze se neplati DPH? kdyz to je z usa?..plati se jen clo?...nebo i dph?...(clo je tusim 7% ze)..

pokud budu nakupovat v UK..jak tu pisete...tak neplatim snad nic...zadne clo..jen v anglii vat.
    ADAM
    ADAM --- ---
    kterej muj prispevek te zmatl? o anglii nepadlo ani slovo.

V UK jsou ceny zpravidla uváděny již vč. DPH stejně jako u nás.
    KULA
    KULA --- ---
    BLACKSOURCE: aaaahaaaa no to jsem si myslel ale me prave zmatl ten prispevek od ADAMa. No dejme tomu ze si koupim PowerBooka za 240 a k tomu se jeste pricte dan?je to ebay cili si myslim ze ne ne?
    BLACKSOURCE
    BLACKSOURCE --- ---
    KULA: Anglie je v EU, čili platí Free Trade, takže žádné clo není, jen platíš anglické DPH (pokud nejsi plátce).
    KULA
    KULA --- ---
    Cus, chtel bych se zeptat ohledne cla a dovozu z anglie.Ma nekdo zkusenosti a nebo ma nekdo kamose v anglii ke kteremu by nebyl problem si zaslat treba 4 veci a on by je preposlal do cech v jednom baliku?Ci neznate nekdo neco jako shipito ale pro anglii?
    Dikas
    ADAM
    ADAM --- ---
    anglickej taric je mnohem přehlednější - aleson me se s tím líp pracuje tedy...

Výše cla je jasně dána, výše DPH taky. mělo by se to vždy počítat ze skutečné hodnoty
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    KULA: reklamovat to samozrejme muzes, bat se dusledku nemusis, spis naopak aby sis nestezoval, tak uberou vic nez musi (mam zkusenost ja teda)
    vyse cla je pristupna na jejich strankach, uz tu link minimalne jednou probeh, mozna je i v zahlavi (nebo by mel byt)
    KULA
    KULA --- ---
    Aha, takze z toho vyplyva...opicak na celnici si rekne: fotak, s velkym objektivem....hmm treba treba 600 dolaru...a ted jeste clo...treba treba 30%....To se me pochopitelne libit nebude.Muzu to teda reklamovat jo?Teda to jsem vubec netusil ze neco takoveho je mozne.A nenapariti just jeste vetsi clo?
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    CHE_GUEVARA: tak to ti nepovim, ja prohlasil, ze to mam pro sebe, soupli mi tam clo a dph, ale protoze jsem zaroven reklamoval drivejsi vypocet na jinou zasilku, bylo to cca 10% dohromady, takze uplny brajgl jako obvykle, podle mne strelene od boku
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    HANYZ: jako kdyz jim napises ze ten jeden kousek co ti poslali chces prodat dal tak te sedrou na kuzi a kdyz reknes ze to mas pro sebe tak se usmejou a nebudou to resit a kydz reknes ze to mas mamince k narozeninam tak ti napari darovaci dan? :-)
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    CHE_GUEVARA: rek bych osobni uziti vs. komercni
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    HANYZ: LOL...to by mě zajímalo jaké jsou varianty :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam