• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    VIKULE:
    Tak já nevim... ale třeba hned na úvodní stránce ten samsung 559 se dá sehnat levnějš na netu i stou dopravou. Když použiješ Jyxo tak se pořád najdou levnější ...
    CYBERS
    CYBERS --- ---
    zdravim, mate zkusenosti s objednavanim knih z USA z amazonu.com (zasilka v hodnote cca 60 dolaru)...museli jste platit clo? A jak dlouho trvalo doruceni?
    VIKULE
    VIKULE --- ---
    ahojte, v patek jsem nahodou objevila eshop s elektronikou www.extra-store.cz. Maji tam vse tak o 2000 levnejsi nez vsechny priserny korunky a nakupky ci dalsi zlodeji, maji dopravu ZDARMA a ozvou se Vam hned.

Asi jsou novi, a uvidi se po case, ale jsou flexibilni, takze pokud chteji neco prodat, extra sleva neni vyjimkou a celkove jsem s nimi byla moc spokojena.

PS - Veci tahaji ze zahranici, takze moje LCD Samsung mela UK kabel s EU adapterem, a jen AJ navod, ale pokud valite anglictinu, tak to za ty usetrene tisice stoji.
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    tak se mi potvrdilo, ze ceske shary jsou napicu (dalsi dva ani nebyly schopne prijmou soubor), takze klasika:
    http://www.megaupload.com/?d=ER65K6YE
    http://rapidshare.com/files/126539132/Tyden_eshop.zip.html
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak na nahraj je archiv poskozen a z czshare (zatim) nejde stahovat
    ADAM
    ADAM --- ---
    jo, nascanuj prosim. přečetl bych si
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    asi nic, co by uz nebylo zname, ale muzu kdyztak nascanovat
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    16.6. threadless odeslal 10 trik za 200$
    vcera na poste, clo = 0kc, dph = 550kc, zvlastni pocty, ale nezlobim se ;]
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Pripojuju se tady uz k jednomu negativnimu hodnoceni www.market-place.cz
    25.4. jsem objednaval knihu, po telefonu mi potvrdili ze je skladem, jeste ten den jsem poslal penize
    26.5. rusim objednavku, po mesici nedoslo ani zbozi, ani mail o odeslani, ani nic jineho, 1x jsem se dovolal, ale pan mi rekl, ze neni v kancelari a za pul hodiny se ozve zpatky - nikdy se neozval
    26.5. prichazi mail, zadaji me o cislo uctu kam maji byt vraceny penize, okamzite odpovidam
    6. a 11. 6. posilam mail, kdy urguju vraceni penez, volam skoro kazdy den, z ruznych cisel, telefon nikdy nikdo nezveda, ale vola se z nej (vlastne jsem se skoro vzdal nadeje, ze jeste nekdy od nich neco uvidim)
    30.6. prisli penize na ucet
    nestastna story se stastnym koncem (ale ta kniha mela byt darek k narozeninam)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    mate nejakej tip na levne eshopy v ramci EU? (na foto,objektivy..apod)...pixmanii znam..jde mi o to jestli to je nekde jeste levnejsi..:)
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/evropske-penize/clanek.phtml?id=609072

Nejvyšší správní soud tak v precedenčním verdiktu vyhověl dvaceti stížnostem společnosti TV Products, která si stěžovala na postup Celního ředitelství v Českých Budějovicích.

Platí tak podle jeho výroku, že pokud nařízení Evropské unie nebylo řádně publikováno v českém jazyce, nemohou úřady fyzickým ani právnickým osobám na základě těchto nařízení ukládat žádné povinnosti, jako je například doměření a doplacení cla.
    KULA
    KULA --- ---
    Cus funguje vam PayPal?At delam co delam tak proste nemuzu zaplatit.BTW:je na neco ta polozka voucher co je na ebayi?
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    ADAM: fajn, takze v pripade, ze zbozi mam pro osobni potrebu, doporucis mi optimalni postup, pokud to jde pres UPS? nejde mi ani tolik o cas jako o to neplatit UPS penize navic za sluzbu, kterou celni posta dela automaticky a zdarma (i kdyz treba s prodlevou)
    ADAM
    ADAM --- ---
    to nechápeš správně.

i když ti zboží příjde poštou, musíš jsd vyplnit také sám (nebo nechat to udělat zprostředkovatele - pošta tuto službu nenabízí).

mluvím o obchodním zboží. zb. pro os. potřebu celnice proclí zjednodušeně bez JSD.
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    ADAM: chapu spravne, ze JSD je vyrizeni celnich nalezitosti, a tedy pri zaslani ze zahranici za mne resi prepravce, tedy bud celni posta, nebo UPS, pricemz celni posta to dela zdarama a UPS za poplatek 250kc?
    a tedy, pokud mi neco prijde ceskou postou, ale neni reseno clo(+dph), tak fakticky okradajici stat je posta a ne ja?
    ADAM
    ADAM --- ---
    nikoli. naopak. dnes je JCD ve skutečnosti JSD ;-)
    BLACKSOURCE
    BLACKSOURCE --- ---
    ADAM: Myslíš jako že JSD je ve skutečnosti JCD? :-D
    ADAM
    ADAM --- ---
    - zákon výši limitu pro bezcelní propuštění stanovuje v eurech a je to nyní tuším 20-25eur (mění se to časem).

- jistinu si určuješ sám - pokud by nestačila na uhr. celního dluhu, zboží nepropustí a musíš ji doplnit

- jsd - neřeš, případně use google

- při zaslání poštou to musíš řešit uplně stejně, je zcela irelevantní pro celní řízení, jakým způsobem zboží překročí hranice EU.

- UPS se tě pokud vím zeptala, zda si přeješ využít službu zprostředkování. pokud ne, nechají tě to proclít samotného, pokud tomu dobře rozumím. jestliže nevíš, co je to JSD, tak good luck ;-)
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    ADAM: mi byla sdelena konkretni vyse 30$, s komentarem "podle zakona"

zajima mne ta jistina predevsim, jeji vyse. JSD je co? z jakeho duvodu pri zaslani klasickou postou toto resit nemusim? z jakeho titulu se mi UPS sere do vyrizovani celnich zalezitosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam