• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    no, ja mam s oznamenima taky sve zkusenosti, nekdy nedoslo ani jedno upozorneni, jednou jsme nasli ve schrance jenom "2. vyzva" pritom rodice nonstop doma, jednou jsem uz iniciativne lezl preventivne na postu ja, balik vyzvedl a druhy den mi hodili do schranky, ze nezastizen a ze si ho mam vyzvednout na poste...

je fakt, ze tedka nechavam posilat do prace, tady to nonstop nekdo prebira i kdybych byl treba na dovolene a problem nemam.

ALE! s balikovou sluzbou je to nekdy o dost horsi, jednou jsem si posilal repro a zavolal mi dopoledne kuryr, ze bude u me v urcity cas, ja tam cekal, nic, pak nezvedla telefon, pak ho po 10min zvedl a ze nestiha, uz tam byl a nevidel me, ze jestli chcu, tak bude cca 300m ode me za minutu, nejake zdurazneni, ze adresa doruceni je tam, kde stojim, nezajimala, ze nemam jak odtahnout dve velke tezke krabice 300m taky nezajem a nakonec mi normalne ujel, ze nema cas! takze jsem zbytecne promrhal pauzu na obed, ze nasledovala destova prutrz, zaplavil se jeden prujezd, cimz vznikl dopravni kolaps a ja misto obyklych 10min jel zpet v zacpe MHD plnych 60minut do prace nemluve...
    taky me pobavili nabidkou, ze si to muzu vyzvednout kdykoliv v depu.
    takze dalsi den repete, ten uz alespon zastavil 50m od baraku a byl ochotny jednu bednu odnest ke vchodu.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jeden o voze, druhý o koze.

Přidám raději zkušenost s eshopem.
    Sama za sebe a svou babičku (obě časté zákaznice.) doporučuji http://www.biosfera.cz
    Balíčky odesílají max. druhý den po přijetí objednávky. Chodí vždy kompletní, případně vždy předem informují o tom, že něco není skladem (většinou je to vidět už v objednávce).
    Jsou rychlí, spolehlivý a posílají navíc vždycky dárečky .)
    ADAM
    ADAM --- ---
    BLAAZEN: muzeme prosim sem? http://www.nyx.cz/index.php/discussion/13907
    mel bych dotaz, ktery neni na tento klub.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ACIDQA: operuju přeci se zkušenostma ostatních: 

pošlu 200 (cizím!) lidem zásilku. z nich průměrně 1 má problém s oznámením či včasným doručením.

na základě tohoto čísla usuzuju, že doručování oznámení nebude ploště až tak palčivý problém...
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    ACIDQA: Jako že měně vzdělaní lidé mají malou motivaci se cokoliv učit a vůbec pracovat pořádně, takový jsem měl alespoň já pocit z doručovatelů.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ADAM: ptám se na statistiku, kde operuješ se zkušenostmi ostatních lidí tady. Pořád mluvíš jen o své zkušenosti a z té si vyvodil, jak nikdo neví o čem mluví.
    Nechci se hádat, ani to dál řešit, přestože jsi stále neodpověděl na mou otázku .)

Jdu pracovat, hezký den všem zúčastněným.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ACIDQA: a teď kde je problém. mě se z těch 200/zás. měsíčně vrátí kvůli chybě pošty tak 1balík za rok. není problém spíš někde jinde, než na straně pošty, pokud tobě se to stává častěj?
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOUDY: PPL je pro mě nyní levnější než pošta (dali mi velké slevy). ale taky raději používám poštu, protože ppl zazvoní, jsi v práci a nazdar bazar.

u ČP si to aspoň člověk večer může jít na poštu vyzvednout...

poškozenou zásilku jsem taky ještě neměl. a to se někdy přijďte podívat, jak to balím. jsou pošty (např. u bohemky), kde mi takhle zabalené zásilky odmítají vůbec brát. (jen hodím do igelitu a zalepím).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BLAAZEN: Já ale nemluvím jen o ztracených zásilkách, ale o službách České pošty celkově. Domnívám se, že anketa spokojenosti by nebyla tak příznivá jako statistika doručených x ztracených zásilek.
    Sama odesílám desítky balíčků týdně, ztratí se jich opravdu málo, ale těch, co se vrací s tím, že je někdo nevyzvedl, ale ten někdo ani nedostal oznámení apod. je o mnoho víc.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ACIDQA: 200poslaných, 1 problémová => chybovost méně jak 1%. vzhledem k níže zmíněným cenám to považuji za velmi dobré.

btw, z těch tisíců zásilek, co jsem za dva roky poslal se ztratily (čili nenalezeny) slovy dvě zásilky. je to hodně?
    ADAM
    ADAM --- ---
    a taky je otázka cen zásilek:

pokud chci poslat něco po praze kurýrem - tím nejlevnějším, do druhého dne.
    - musím objednat do 12.00, dorazí druhý den do 18ti.
    cena: 140kč+dph

jestliže to stejné pošlu poštou. tak je jedno, jestli po praze, nebo třeba do břeclavi.
    - můžu přijít na poštu v 19.55 a stejně to tam druhý den bude.
    - cena identické zásilky: 78kč (dph pošta neplatí).

poloviční cena, srovnatelný, či lepší servis (čas podání) a jedna firma to dělá jen v okruhu 10km a ta druhá v okruhu 300km. drobné nedostatky jednotlivců se pak dají snadno prominout...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BLAAZEN: Jaký "ale"?! Dostanu stejný plat (případně velmi podobný) i s vysokou školou. Jakou bys pak čekal kvalitu u mě?:))
    To se mi nezdá jako dobrý argument.

(A zpátky k tématu :))
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    ACIDQA: Určitě ji najdeš na webu českýho telekomunikačního úřadu - nedoručené a ztracené zásilky se pohybují v promile procenta celkově poslaných.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja osobne posilam veskere delly /notasy,monitory,projektory apod/...jen ceskou postou...s pojistenim..s nalepkou "krehke" apod...A jeste se mi nestalo ze by notas nedosel na misto...Vzdycky bez problemu, neposkozenej apod...zatim tak 150 zasilek poslano za posledni rok a pul cca...nikdy zadnej problem...Predtim sem posilal PPLkem a potom co mi jednu zasilku ztratili a dva notasy prisly pomlaceny...sem presel k cesky poste.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ADAM: a kde máš tu statistiku, jak tady nikdo "neví o čem mluví"? Tu nějak postrádám.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    ACIDQA: No jo, ale vy musíte mít nějakou vysokou školu a podobně, takovej balíkovej doručovatel akorát řidičák a nějakej zácvik. A tady v Praze mu dají patnáct tisíc hrubého - jakou pak má člověk čekat kvalitu ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ACIDQA: no, trvám na svém - mám rád matematiku a statistiku. měsíčně odešlu poštou takových 200zásilek. z toho mi volá člověk že mu něco nepřišlo (=nedostal oznámeni) cca 1x za měsíc, možná méně. prostě mizivé procento.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    PETER_PAN: Balíkovej doručoavtel nemá klíč ke dveřím, nemůže ti to oznámení dát do schránky, co takhle si nechat posílat poštu do práce, kde jseš dopoledne ? Drtivá většina pošty je obyčejná a pro firmy - většina se právě proto doručí ráno. Úspora, kdy by se muselo zaměstnat jednou tolik doručovatelů (ranní a odpolední) ? Podle podmínek máš mít balík zabalenej tak, aby vydržel volný pád z 1,5 metru a že v kolosu s čtyřicetitisíci zaměstnanci, kde se do teď nevyplácel ani průměrný plat, pracuje sposta lemplů a línejch lidí, to se dá čekat - podobně jako u drah, policie a jiných podobných firem.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ADAM: Já mám ve školství taky málo peněz - to rozhodně neberu jako omluvu.
    Předpisy jsou věc jedna, druhá pak - jak se opravdu dodržují?!

K reakci mě ovšem vyprovokovalo spíš to tvoje: "nesmysl. nevíte o čem mluvíte"...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam