• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    ACIDQA: No jo, ale vy musíte mít nějakou vysokou školu a podobně, takovej balíkovej doručovatel akorát řidičák a nějakej zácvik. A tady v Praze mu dají patnáct tisíc hrubého - jakou pak má člověk čekat kvalitu ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ACIDQA: no, trvám na svém - mám rád matematiku a statistiku. měsíčně odešlu poštou takových 200zásilek. z toho mi volá člověk že mu něco nepřišlo (=nedostal oznámeni) cca 1x za měsíc, možná méně. prostě mizivé procento.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    PETER_PAN: Balíkovej doručoavtel nemá klíč ke dveřím, nemůže ti to oznámení dát do schránky, co takhle si nechat posílat poštu do práce, kde jseš dopoledne ? Drtivá většina pošty je obyčejná a pro firmy - většina se právě proto doručí ráno. Úspora, kdy by se muselo zaměstnat jednou tolik doručovatelů (ranní a odpolední) ? Podle podmínek máš mít balík zabalenej tak, aby vydržel volný pád z 1,5 metru a že v kolosu s čtyřicetitisíci zaměstnanci, kde se do teď nevyplácel ani průměrný plat, pracuje sposta lemplů a línejch lidí, to se dá čekat - podobně jako u drah, policie a jiných podobných firem.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ADAM: Já mám ve školství taky málo peněz - to rozhodně neberu jako omluvu.
    Předpisy jsou věc jedna, druhá pak - jak se opravdu dodržují?!

K reakci mě ovšem vyprovokovalo spíš to tvoje: "nesmysl. nevíte o čem mluvíte"...

ADAM
    ADAM --- ---
    ACIDQA: uričtě nějaké os. selhání může nastat. asi mám štěstí, ale já se s tím nesetkal. je pravda, že lidi tam mají určitě strašně málo peněz atp... ale vesměs jsou ochotní a i předpisy mi příjdou natolik přísné, že prostoru pro selhání tam příliš moc není (např. jeden z předpisů je, že naprosto žádné psaní podané na poště ten den, na ní nesmí zůstat - vše musí odjet ještě ten den do třídírny - takže i když příjdete v 19.55 nebo v 09.00 ráno, balík tam vždy je druhej den.)

myslím si, že stížnosti by měli zabrat, tenhle mechanismus se mi zdá, že na poště funguje (pošˇťaci bývají při chybách dost tvrdě trestáni na platu).

na druhou stranu je pravda, že bych si uměl představit ochotu ještě mnohem větší, vzhledem k tomu, že na poště ročně utratím přes 0.5mil.

ale i když občas obyč poštáci stále ještě mají občas komunistický manýry - zkuste si jít poslat balík vlakem službou cd kurýr. na nádraží v praze vás seřvou za každou maličkost a máte strach, že neteče krev. to je opravdu o držku, tuhle službu (btw 190kč/balík) ve zdraví přežít :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BLAAZEN: stalo se...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    CESKA POSTA jsou mrdky ,.. ted uz toho moc neposilam, ale byla doba kdy jo a :
    - tech rozsekanejch monitoru co jsem balil tak jako kdyby meli pristavat na mars dopadem z atmosfery,
    - nedorucenych veci,
    - veci co jsem si priplatil jako krehke a pani u okenka jako ze OK, zaplatil jsem, ona vzala balik a hodila ho do rohu - ja cucel jak kunda na to
    - dorucovatel - zazvoni s balikem - ja okamzite vybehnu od PC (mam to pres 4 pokoje k domovnimu telefonu) - cca 6 sec - uz tam neni a modrej ford transporter uz si to frci dal a ja mam jen pode dverma oznameni (ani ho nemuze dat do schranky curak)
    - o hlavne jsou 100let za opicema - na co dorucujou baliky NEfirmam (fyzickym osobam) pres den kurva === na to ma bejt rozvoz 18 az 22 hod. kurva .. to je vyplacana nafta a prace lidi kdyz vedi ze drtivou vetsinu nedoruci .. !!!!
    - o jejich tridirne kdy baliky padaj z cca 1 m vysky z pasu na pas uz se ani zminovat nebudu ..
    - jednou jsem objednaval z amazonu - bylo to tu za 3 DNY !!!!!!!! .. kdyz mi znamej posial z USA seminka kaktusu bylo to tu za 4 dny !!!! , kdyz ale neco posilam ja do zahranici je to na dlouhe lokte ..
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    ACIDQA: Pak je to na email na generální ředitelství
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAM: ok malé město, rodinné domky, schránka označena stejně jako zvonek. Ale s těmi sousedy to zní dobře až budu mít cestu kolem zeptám se.

ACIDQA: já ani tu MF :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ADAM:
    ADAM: závidím ti tvé zkušenosti s Českou poštou!
    Žijeme na malém městě, máme vzorně nadepsanou schránku, zvonek, máme číslo na sloupku se schránkou i na domě. Přesto už 2roky nemůžeme pravidelně odebírat nic dražšího než MF. (Několik stížností, výměna pošťáka, nic nepomohlo).
    3x vykradený balíček, z toho pouze 1x omluva (2x se to přešlo s tím, že jsme si ho určitě doma otevřeli sami - přestože byl zalepen páskou České pošty!), 2x se balíček ztratil úplně - vždy mikina, a vždy podle sledování zásilek na internetu měl být už na kosmonosské poště
    Čekání u jednoho ze tří okýnek je skoro na novelu. Zrovna minulý týden se mi stalo, že jsem čekala 22minut, a když jsem přišla na řadu, tak mi paní za okýnkem řekla, ať si přejdu ke třetímu, že tohle se zavírá a odešla. (ostatní dvě okýnka byla ovšem zavřená)
    ADAM
    ADAM --- ---
    BUNDA: doručování sousedům lze na poště výslovně zakázat. stačí si přečíst poštovní podmínky...

s předplatným zkušenosti nemám, ale je pravda, že ve velkých městech to prostě pošta má hodně složitý. v malém moravském městě rodiče vždy sobotní noviny dostanou.

je pravda, že třeba dnes mi volal zákazník z brna, že nedostal zásilku, kterou jsem mu poslal 3.9. Já na 99% vím, že ji má od 4.9. na poště, jen nedostal oznámení. Bohužel se to občas opravdu stane - jenže to je jedině v praze a v brně a je to naprostý minimum zásilek.
    ADAM
    ADAM --- ---
    MOIRAIN: ne. ale stačí se s poštou trošičku dohodnout. já znám všechny doručovatele, když odjížídm na týden pryč, tak jim to řeknu a oni mi to pak doručí v pondělí atp...

vše je jen o dohodě.

samozřjemě pokud někdo nemá dole zvonek ani jméno na schránce, tak se není co divit - vím o čem mluvím, sám osobně rozvážím po praze a občas dohoda s lidma je naprosto příšerná.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: ta první věc byla větší
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ADAM: jenže neříkej mi, že je chyba odesílatele, že doručovatel, nebo kdo, nedá oznámení o uložení zásilky, když druhá věc od toho samého odesílatele se mi do schránky dostala, jen se prostě vešla do schránky, ta druhá byla asi vetší, cca jako dva balíčky od cigaret
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAM: pak sem holt smolař. Mám tak odhadem dvě desítky zásilek přes poštu a s dobrou polovinou problém. Poslední dobou je to lepší, nechávají to u různých sousedů (samozřejmě bez jakéhokoliv upozornění, že zásilku najdu tam. Snad mám poctivé sousedy byť pár zásilek nikdy nedorazilo.). Předplatné novin sem po dvou letech stěžování a reklamací prostě vzdal.
    ADAM
    ADAM --- ---
    nesmysl. nevíte o čem mluvíte. posílám stovky zásilek týdně. v naprosté většině poštou, funguje to naprosto skvěle - problémy jsou v mizivém promile zásilek.

na druhou stranu: jde o to, umět to poslat. jsou služby, které jsou nespolehlivé, a jiné, které fungují skvěle. bohužel od většiny eshopů mi zboží chodí naprosto nevyhovujícíma službama a skutečně to pak není uplně hladké.

fígl je v tom, že ani na poště neví, že vůbec ty dvě služby se v něčem liší ("pane, tam byste mohl dát nižší udanou cenu, když dobírka je jen xxx" atp..).
    cenový rozdíly jsou v řádu jednotek korun...

nejlepší je, jak všichni kolem na poštu nadávají. já jsem u přepážky každý den. už dva roky denně téměř bez vynechání. jsou to různé pošty v praze, ale i na moravě, v malých i velkých městech, v brně...
    a ani s čekáním to není tak hrozné (stačí vědět, v kolik má člověk příjít a nikdy frontu nestojí).

co je ovšem opravdu nebezpečné, je snižování stavů - už teď je pošta dle mého názoru podzaměstaná a ve špičce naprosto zaměstnanci nestíhají. propouštění je krok dosti špatným směrem a hrozí, že by se situace mohla fakt zhoršit..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MOIRAIN: jn, me fascinuje, ze ty baliky ma v ruce stovka lidi, cestuje pres pul polokoule a pak nejaky lajdak kilometr od adresata se na to vykasle a jde to zas pres pul polokoule zpet, aby mohl nekdo napsat upozorneni, ze si to nikdo nevyzvedl (v nekterych pripadech i vyfoti balik) :)
    ZIVOTABUDIC
    ZIVOTABUDIC --- ---
    MOIRAIN: v postě
    ZIVOTABUDIC
    ZIVOTABUDIC --- ---
    VASAX: Bohužel máš pravdu. Je tomu skutečně tak. Na poště je teď anarchie a záleží jen na konkrétních lidech, jak se ke své práci staví. Staří pošťáci mají jedno úsloví: Bordel jako na poště.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZIVOTABUDIC: pošta na pražském sídlišti, konkrétně pošta na Slunečním náměstí u metra Hůrka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam