Apple store...
Měl jsem o jejich webu dobré mínění. Všechno vypadá tak čistě a pěkně a dokonce i funkčně. Přešel jsem do jejich e-shopu, kde se na první pohled taky všechno tváří čistě jasně a přímočaře. Ale jak začnu vyplňovat jednotlivé položky, tak najednou není všechno tak krásné a funkční, jak by se mohlo zdát...
- u PSČ při ověření možností dopravy zadané jako XXXXX to hlásí neplatný formát. Nikde ani slovo, že to čeká formát XX XXX a tak chvilku jsem váhal zda to třeba není jen pro nějaké americké PSČ. Ale jelikož to nebylo v rámci zlatého scénáře, tak jsem to odklikl a pokračoval jsem...
- u telefonu je třeba vyplnit předvolbu, samozřejmě to nebere +420 a je nutné vyplnit 00420
- opět to PSČ... zde mi již došlo že prostě musím zadat ve formátu XX XXX
- v rámci zadávání doručovací adresy mohu zatrhnout, že se jedná o pracovní adresu. Tak nějak tuším co to znamená, ale vysvětlivka mi to ještě upřesnila: Firemní zásilky
Tato služba nám pomůže zvolit způsob doručení, který vám bude nejlépe vyhovovat. Firemní zásilky jsou obvykle doručovány v pracovní dny do 18:00 místního času. Soukromé zásilky jsou obvykle doručovány od pondělí do pátku do 18:00 místního času. ...aneb jak jeden údaj napsat dvakrát jinak.
- dále mohu si nechat posílat SMS o změně stavu zásilky. Je tam možnost automaticky přenést dříve uvedené číslo. Automaticky se tedy vyplní 00420734??????. Škoda že při validaci finálního formuláře dostanu chybovou hlášku: Mobilní číslo musí mít délku 9 číslic. Nemělo by obsahovat žádné speciální znaky.
- Při vyplňování fakturačních údajů se mi předvyplní údaje z APPLE ID. Pole předvolba zůstává prázdné a v poli telefon na mě čeká (0) 734??????. Samozřejmě nulu musím odmazat, jinak dostanu chybovou hlášku: Toto není platné zadání. Zkontrolujte, zda jsou informace správné.
- taky v polích pro adresu dokáže překvapit pole s popisem: vstupní kód, Číslo bytu, pokoje, budovy (nepovinné), ale třeba se to někomu hodí
Platba a potvrzení objednávky jinak dále již bez problémů. Stejně tak i přechody mezi jednotlivými kroky jsou očekávatelné a celkem logické.
Nyní objednávka čeká na vyřízení, takže nedokážu odhadnout co ještě všechno mě bude čekat než zásilka bude doručena.