• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRYXiiiiiI[ Stryxovo obrazky ]Iiiiii
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    ALISTAIR: já váš komiks taky sleduju od začátku a co se týče "libreta" (nějak nevim, jak to správně nazvat), neměl bych problém se složitostí různých asociací, metafor a odkazů - holt je to určené úzkému kruhu intelektuálů s neuvěřitelně širokým kulturně-filosoficko-mytologicko-abůhvíjakýmještě rozhledem, ale spíš mi vadí, (aspon mně to tak přijde) občasná přílišná "chtěnost" těchto jevů. Přijde mi to jako takový intelektualní šovinismus (ze kterého bych si nedovolil ani jednoho z vás podezřívat :D:D:D), který většinu těchto asociací a poetických obratů používá víceméně bezdůvodně a tím je vlastně ubíjí navzájem, než aby vypluly jako perly na povrch --- ale možná je to všechno jen dojem jednoho nedůvtipného analfabeta :)
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    já se cítím zčásti zasvěcena, takže můj pohled je ovlivněn... :)
    mne ta poezie oslovuje - vnímám text i obraz, baví mě luštění "kenningů" a drobné odkazy (tři zlaté vlasy :))...
    je to trochu jako poslouchat hudbu, která je mi známá, ale je tam najednou několik nových, mně dosud neznámých hlasů - nevím, jak lépe bych to popsala :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    STRYX: Ovšem, chvála vám oběma!

    ALISTAIR: Oproti počátečním dílům obsahová rovina komiksu už opravdu nepůsobí moc jako příběh se srozumitelnou linií. Při prvním seznámení vnímám stránky poněkud odděleně - což nikterak neochuzuje bohatost utvořeného dojmu - je ale možné, že při hlubším studiu vnitřní souvislosti nebo alespoň jejich náznaky vyplují napovrch.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    ALISTAIR:
    Ad "Mě by opravdu moc zajímalo, jak to na vás působí."...

    Ambient.
    KERWIL
    KERWIL --- ---
    ALISTAIR: Presne jak rikas :) Nechavam se unaset na vlnach mysteriozni lyriky a rozhodne se nesnazim proniknout za prapodstatu toho co ve vas ty slovni asociace vyvolalo. Radeji nevedet :E
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    MAEDHROS: PATEJL_CZ: CAR2N: SIUDELAOIPOOIK: BARKAA:

    Mě by opravdu moc zajímalo, jak to na vás působí. Celou dobu se Stryxem řešíme míru srozumitelnosti. Je nepochybné, že dekorativní motivy, ornamenty a citlivé rozvržení je super pro oči, ale zajímalo by mě, jestli k vám obrazy a texty nějakým způsobem promlouvají. Je to konfrontace s naprosto enigmatickou jinakostí, nebo je "rytmus" a motivika nějakým způsobem srozumitelná?

    Od posledně jsme se totiž nepoučili a spíš směrem k normálnímu ději a normálnímu komixu jsme naopak šli hlouběji do poetických houštin, do vizuálních a slovních asociací, surrealistického prolínání atd. říkám si, jestli se tedy již konečně nepodařilo překročit onu magickou hranici, za kterou už člověk nevyžaduje věcné porozumění nějakému "sdělení", ale kdy je už dostatečně spokojený s tím, že je to spíš taková divná vizuálně-verbální báseň, která rozhodně smysl má, ale žádný "povinný", spíš smysl roste podobně jako strom listy...
    BARKAA
    BARKAA --- ---
    STRYX: teda, jsem taky ohromena! :-O :))
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    STRYX: no teda! krásný...
    STRYX
    STRYX --- ---
    CAR2N: Asi to tak bude. Zkusim to jeste predelat. Dik za postreh :o)
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    jj. jeste me napadlo, ze jsi asi postupoval nejdriv kresba, pak font. a tohle krouceni neni ve fotosopu uplne snadny, kor kdyz mas kopirovat uz hotovy linie delany rukou. tak jestli by nebylo jednodussi ted spis sahnout do ty kresby a upravit ty linky podle textu o:)
    STRYX
    STRYX --- ---
    CAR2N: Ja mam dojem, ze je to tim, ze je to vysazene jenom pomoci jednoducheho ohnuti v ps. Trochu to deformuje font v krajnich pozicich. Odtud mozna ta pocitacovost. Mozna to zkusim jeste v ilustratoru podle krivky.
    ISIS: Nojo, ta uplne nevysla :o)
    PATEJL_CZ: Dik. Musim jen pripomenout, ze stranky se vzdy rodi ve spolecnem stretu s Alistairem :o)
    MAEDHROS: :o)
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    moc se mi to libi!
    jedina vraska na krase (z myho pohledu) je na poslednim obrazku ten zvlnenej text uprostred. najednou mi z toho leze ta "fontovitost" a pocitacovitost, hlavne ten treti radek
    nevim presne cim to je, mozna to je tim jak ten text "narazi" do tech linek okolo, tak to vytvari jemnou dizharmonii nebo jak to rict. ale taky mozna sem jen prepracovanej.)))
    ISIS
    ISIS --- ---
    STRYX: fiiii, moc pekne! :) obdivuhodne promakane do detailu.. super! jenom u http://i41.photobucket.com/albums/e277/strigidae/komiks/k3p4.jpg - ruka s hrebenem mi prijde trosku nevydarena..
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    STRYX: Nádhera! Zdá se, že studnice s Tvými nápady na rozvržení stránek a prolínání scén je bezedná – co stránka, to originál.

    A propos, panna se zlatými loknami se věru povedla!
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Wow.
    STRYX
    STRYX --- ---
    Tak zase neco komiksu. Prvni polovina predmluvy k pribehu. Uvod vesnice Arky :o)

    ...
    ISIS
    ISIS --- ---
    STRYX: vpohoděě :) chápu
    STRYX
    STRYX --- ---
    ISIS: Myslim to tak, ze musi byt cas a nalada a inspirace a nesmim zrovna mit chut kreslit neco jineho vic. Vzdy mam totiz predpripravenych nekolik temat, zaroven par rozkreslenych. Takze kdyz mit to vyjde casove, zpravidla se venuji tem obrazkum, ktere treba uz mesic nosim v hlave nebo ktere bych uz mel dodelat. No, ale kdyz se to sejde, nebo mam chut se osvezit tematem, ktere bych si sam nevybral, tak jdu kreslit do tehlech auditek :o)
    ISIS
    ISIS --- ---
    STRYX: dobře sejít.. mm? to jako že až se ti bude líbit písnička? /neboť tam visí dlouhodobě ta samá. tak mě nenapadá jiné vysvětlení :P
    ESL
    ESL --- ---
    STRYX: To to mírné rozostření. Jako bych na to koukala rozmazaně přes slzy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam