Pisi ted algoritmus pocitajici difrakcni kryptograficke struktury. Vzasade jde o manipulaci interferencnich vzoru velkeho mnozstvi ruznych elektromagnetickych vlneni. Obcas ve vystupnich datech spatrim neco, co mi prijde, ze ma vlastni estetickou hodnotu. Trochu jsem vahal, ale pak jsem si rekl, ze jsem jiz v galeriich videl viset horsi abstraktni umeni a tak jsem z par kousku udelal obrazy ;o) Nekdy jsou nize predstavene vzory nahodnymi vystupy, ci chybami ve vypoctu. Jindy jsem trochu naschval zakvedlal rovnicemi, zvedav co z nich vypadne.
Nevim do jake miry budou obrazky pristupne, ale mne osobne se moc libi. U nejednoho z nich jsem stravil dlouhou dobu ziranim na opakujici se struktury a liboval si v uklidnujici atmosfere, kterou mi prislo ze navozuji. Jako pohled na more :o) Pokud se do nich zahledite, zjistite, ze zadny z opakujicich se vzoru neni stejny jako kterykoliv jiny. Neustale se meni, obcas vytvareji rady, prolinaji se do jinych tvaru podle pravidel logiky, kterou vzdy jde alespon trochu vytusit. O vetsine tvarovych promen tak lze docela zajimave premyslet. To mi prijde jako prinos oproti mnozstvi obdobnych vzorovych abstrakci.
Mimojine se mi take pripomnel ocas kocky z jidelnich podlozek, co tu pred casem probehly. Tenkrat jsem si rytmicke vzory na nem vymyslel, ale kdybych ho mel kreslit znovu asi bych pouzil nektery z techto.
Ac neocekavam velky zajem, budu si nektere obrazky tisknout. 60x30, 40x40 atd. Kdyby preci jenom nekoho zaujaly, ozvete se mi, nechal bych je zhotovit v jedne varce.