HYPERION: Mě to zamrzelo. Ríšovi úvodníky jsou IMHO dost často plkání o ničem, aby se zaplnil sloupek, ale tentokrát měl docela zajímavou zmínku o tom, že u budovy jakéhosi alternativního rádia v Praze je velmi kyberpunková hospoda, kde srdce scifistovo zaplesá, ale potlačí jakákoliv vodítka k tomu, aby čtenář hospodu lokalizoval. To se bojí, že by mu jí banda fanů kyberpunku oblehla? Nebo se snad štítí neplacené reklamy? V obou případech bych potom nevěděl, proč o tom píše:-( A tohle fakt bez dalších informací s Googlem nedám.
Co se týče onoho článku o antikvariátu - ano, je pravda, že není problém to dohledat, ale u informativního článku mi to prostě chybí. U rozhovoru s MacLeodem nejspíš neuvedeš, kde jeho knihy koupit, ale skoro určitě se bude v rozhovoru mluvit o jeho knihách, takže tam uvedeš alespoň něco z toho, co píše, a to nemluvím o tom, že někdy se k rozhovorům dávají medailonky autora. Ale věřím tomu, že kdybys dělal rozhovor řekněme se zpěvačkou kyberpunkové kapely, tak bys alespoň naznačil, kde je možnost ji slyšet - jestli třeba nehrají jenom po Praze... Neberu to za katastrofu, ale prostě mě to zamrzelo.