• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HYPERIONIkarie / XB-1
    SILVER
    SILVER --- ---
    MAIMONIDES: je zatim jenim na stáncích, v MF si dali cca 14 dní volno...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    No vidíte, a já to ještě nemam:)
    SILVER
    SILVER --- ---
    Jelikož jsou MF lemry, tak nám ji nedodali na krám, ale na grafiku si stěžoval sám šéfredaktor I.
    F508
    F508 --- ---
    Tak co rikate na novou upravu ? :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    SWEDE: nudné to bylo. Taknějak od začátku jsi mohl odhadnout o co půjde. To neni dobré znamení.
    Kýč to byl.. porada oficiálů, fráze o zabíjení.. všechny ty kecy byly až příliš "cool", nepravděpodobné. A ještě jsou k vidění všude. Klišé to bylo formálně(použité vyjadřovací prostředky), obsahově teda taky, ale to už může být věc názoru. Požaduji po scifi tolik co po všem jiném.
    Viděl jsem to u Kulhánka, viděl jsem to ve více povídkách v Ikarii(ale jména si nevzpomenu). Sestup boha do hmoty je dost častá záležitost. Zabíjení taktéž. Zkombinování né tolik, ale stále dost.
    SWEDE
    SWEDE --- ---
    MAIMONIDES: nudné se mi to nezdálo, kýč je věc názoru, o klišé ve sci-fi nemá cenu se bavit a neoriginální ? Kde jsi to už viděl ? Od koho je to opsané ?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Nemám téměř slov neb jste mi je vzali:)


    SWEDE: O tom to jistě je a je to neoriginální, kýčovité, klišovité a nudné.
    NAF
    NAF --- ---
    Ja zase mivam nekdy pocit, ze Neff to pise na zachode 10 minut pred uzaverkou na toaletni papir, protoze si mysli, ze jemu projde uplne vsechno a ctenari si pred tim stejne sednou na zadek.
    FCZBKK
    FCZBKK --- ---
    NAF: Ja osobne zacinam mat pocit, ze Neffovi sa ten stlpik uz nechcelo pisat, tak to zanho pise nejaky mladas a Neff sa pod to len podpisuje. Nebol by to zdaleka prvy pripad takejto literarnej symbiozy.
    NAF
    NAF --- ---
    Dvorana zvrhlosti je opravdu uboha. Zejmena tech par dilu s bojovymi tramvajemi, to uz bylo uplne silene. Je videt, ze to proste pise z musu. Zakazane technologie byly docela dobre, byt se v nich projevovala silna Neffova proti-ekologicka obsese.
    FCZBKK
    FCZBKK --- ---
    SWEDE: Mne osobne Dvorana zvrhlosti pripada chaba co sa tyka napadov a dost kostrbato napisana. V porovnani s niekdajsimi Zakazanym technologiam (alebo ako sa to volalo) je to proste ubohe. Nema to iskru ani stavu.
    SWEDE
    SWEDE --- ---
    MAIMONIDES: co je špatně na té Dvoraně zvrhlosti ? Já mám pocit, že tento díl je o úspěchu projektu CETI, kterému se podařilo nalézt boha. A následně se lidstvo pokusí jej zabít. (Když se to podařilo už jednou před dvěma tisíci lety, tak proč ne teď). Nezdá se mi to nečitelné.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    začátkem každého měsíce. Skoro v každý trafice.
    GOFLIN
    GOFLIN --- ---
    Sákryyyyš. Asi jsem zaspal. Kdysi jsem jí kupoval pravidelně, ale pak najednou jako kdyby se do země propadla:o( Fakt se ještě vydává???
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Nuže, pár slov k číslu 12/2004. Dle mého velmi povedené číslo s povedenejma povídkama.Z
    ejména lingvisticko-scifistický Vítr od moře nenese útěchu od Alexa Irvina je myslim podařenej a překvapivě komplikovanej kousek. Povídka Záblek života od Sebastiana Chluma (česká SF) je zase po delší době klasická akce v nejlepším duchu Warhammeru 40k. Není to ovšem svět W40k, děj se odehrává v Praze.
    Dvoranu zvrhlosti toho času vytvářená O. Neffem dnes dosáhla rekordního minima a je prakticky nečitelná. Jednoduchá kopie Kulhánkovy povídky (jméno teď nedám), ale začíná přibližně takto: "Prvního anděla sestřelila letištní ochrana poblíž Hronova. Protiletadlovým kulometem." plná stereotypů a bez originality.

    Tedy, vítejte a pište...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Do ankety mi prosím přispějte. Chci se podle toho zařídit na nástěnce.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Under Construction
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam