• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLIPSEPřírodní katastrofy - zamětřesení, záplavy, bouře...
    JDEE
    JDEE --- ---
    Ravenun:
    Spis si predstavte rotujici nabitou kapalinu v pomerne nestabilnim stavu budici magneticke pole - proudovodic.
    Udelejme si jednoduchy zmenseny model.
    Zapomenme na slozitosti s kapalinou a nahradme to velkou smyckou(treba o prumeru 2 metry) vytvorenou z malych vodivych pruzinek(treba 2 cm) a nechame tim tect proud.VIDITE TO?:)
    Tedka vezmem magnet(velikosti tech malych pruzinek - 2 cm) a zakmitame jim v blizkosti smycky na rezonancni frekvenci te male pruzinky a OUHA ono to kmita...
    JDEE
    JDEE --- ---
    Ravenun:
    Vase spontanost je hezka, proto jsem se do te debaty vlozil.
    Hledanim konspirace bych neztracel cas, venoval jsem ho pomerne hodne a stejne zustala jen pochybnost(Pravda je nekde venku :))).
    Za jiste lze povazovat jen to, ze vyvolat zemetreseni je mozne.
    Prostudoval jsem pomerne hodne odbornych clanku a byl jsem docela neprijemne prekvapen.Drivejsi blouzneni o Teslovi jsem bral ze znacnou rezervou, dost jsem pochyboval o moznosti generovat velmi dlouhe vlny o dostatecne velke intenzite, zda se, ze to jde, hned nekolika zpusoby a ten trik je pomerne trivialni. Zda se, ze vyvolanim nehomogenity v ionosfere pomoci kratkych vln lze generovat velmi dlouhe a intenzivni vlny, ktere pusobi na dynamiku magmatu. Takto velmi strucne a skoro presne. Je kolem toho pomerne dost fyziky.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Však áno. To tlsté prasa Šalom a Krovák sa budú smiať a moc im bude narastať. Tak sa robí svetová politika.
    PULA
    PULA --- ---
    No samozrejme ze nase, ty spravne Zido-zednarske!
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Však samozrejme. Sionistické lobby zo zemetrasenia v Indonézii ťažia, čo myslíš, aké firmy tam budú znovu budovať infraštruktúru?
    PULA
    PULA --- ---
    Naopak, v Americe mi vime ze NSA neni skutecna vladni organizace, ale jenom dalsi nastroj svetove zido-zednarstvi na ovladani svet.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    pula: V Britských listoch písali, že NSA má prístroje, ktorými dokáže vyvolať hypocentrum hocikde na svete s presnosťou na 100 m. Ale to ty určite nevieš, lebo tam v tej vašej Emerike slobodnú tlač nemáte, čo?
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    Sice to uplně OT neni, ale mohlo by to být trošku smysluplnější?!?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    pula: Aha, ďaľší hamburgerožrút čo volil Ďurka Krováka. No čo, cítiš sa dobre, ty vrah?
    PULA
    PULA --- ---
    JDEE: Ja jenom chci aby si vysvetlil svoje domenky a polozil nejake dukazy ci zdroje. Nic vic? Proc tomu nerozumis?
    JDEE
    JDEE --- ---
    Jakou cenu podle Vas ma Vase presvedceni?Nemam v umyslu touto debatou zbytecne ztracet cas.
    Byl bych velice potesen, kdyby jste byl ochoten o trosku vice pozornosti venovat forme Vaseho vyjadreni, obcas mam potize Vasemu jazyku porozumet.
    Jsem presvedcen, ze mate-li zajem, budete ochoten venovat svuj cas.Jedine tak budou mit Vase zjisteni nejaky smysl.
    A. Provedte, prosim srovnani dynamiky namerenych hodnot.
    B. Zkuste venovat trosku sveho casu pracim v oblasti magnetosfery, ionosfery a generace intezivnich mikrovln. Zjistite, ze zemetreseni jiz pravdepodobne vyvolat umime.
    C. Duvody:
    Snadno zjistite, ze USA chteji zvysit vojenskou pritomnost v oblasti(napr. jeste pred zemetresenim meli intezivni zajem o obnoveni vojenske zakladny pobliz brehu Thajska,
    coz v te dobe Thajsko odmitlo). Moznost investic a zvyseni vlivu na mistni ekonomiky...
    Hlavnim duvodem je blizkost Ciny a Indie, ktere jsou budoucimi mocnymi konkurenty.
    JADR
    JADR --- ---
    třeba to byl opravdu ten Teslův vynález....
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    PULA: Amerišani jsou prostě hajzli a toco tady pišeš je jen viďet, že seš s nima! Politycké souvyslosti jsou my úplňě jasný!
    PULA
    PULA --- ---
    JDEE: A ja:
    A: ptam se jake mereni mas na mysli. Hlavne: kdyz se furt opakovali zemetreseni, jak to dokazuje umelou pricinu zemetreseni?
    B: O jaky vyzkum a zdroje opirras sve tvrzeni?
    C: Jake vyhody mas na mysli? Komercni? vojensky? Politicky? Jake jsou tvoje zdroje pro takove tvrzeni?

    A ted mi vysvetli a jaky demonstrace sily se jednalo. Kdyz to nebylo jenom demonstrace sily, tak co jeste to bylo? bud konkretni. rozvijej sve myslenky...

    Ja osobn si myslim ze to nebylo demonstrace zily. Ja si myslim ze bush si uvedomel ze Amerika skutecne nereagovalo rychle a malo adekvatne, tka tam poslal vojaky, protoze vedel ze to je nejefektivnejsi a ucinejsi pomoc a zaroven vedel ze je to zpusob jak by mohl ziskat politicke body jak doma tak mezinarodne.
    JDEE
    JDEE --- ---
    Pula:Hovorime identickym jazykem?:)
    Nikdy jsem netvrdil, ze se jednalo pouze o demonstraci sily, ale ze se jednalo i o demonstraci sily.Vnimate ten rozdil?
    Rovnez jsem netvrdil, ze se jednalo jiste o umele vyvolane zemetreseni, jen jsem vyjadril v teto otazce jistou pochybnost.
    Ma pochybnost se opirala:
    a/ Dostupna mereni
    b/Stav vyzkumu v dane oblasti
    c/O vyhody, ktere toto zemetreseni prineslo
    PULA
    PULA --- ---
    JDEE:
    Tak za A: Jakou mas argumentace, dukaz, informace, whatever, ze zemetreseni bylo vyvolany umele?
    Za B: Trvas porad na svoje vysvetleni ohledne letadlove lode, ze to bylo jenom ukazka sily, nebo skutecne premyslis do dusledku?
    JDEE
    JDEE --- ---
    Sulinar:
    Nedomnival jsem se, ze se vysmivate Ravenum, ale moznosti umele vyvolat zemetreseni .
    V zadnem pripade si nemyslim, ze zemetreseni zpusobila bomba(upozornoval jsem, ze nepovazuji zminovany clanek za pravdivy), jednak z Vami zminovaneho duvodu(hloubka hypocentra), dale takova vec by sla snadno odhalit a pokusy delane v teto oblasti v 60.letech jak USA tak Sovety moc nepresvedcili. Jen si nejsem zcela jist, ze dane zemetreseni nebylo vyvolano umele.
    Pula:Mrzi me, ze vidite moji argumentaci v takovem svetle.
    Hugo:Viz reakce Indie. Zda se, ze ji to tak neskodne nepripadalo...
    PULA
    PULA --- ---
    RAVENUN: .....osobne mi prijde take vice pravdepodobnejsi kilometrykrychlovy velka jeskyne, ktera se propadla nez naloz........asi by to musela bejt poradna racha na vice mistech aby to udelalo tisicikilometrovy zarez......
    znamena tohle ze si myslis ze ta jeskyne byla nekym vykopana a pak srazena aby se vytvorilo tsunami?
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    Ja se nevysmivam Ravenun, pouze tomu clanku.

    Jenom par poznamek na vysvetleni:
    1) pozastavuji se nad zvysovanim energie zemetreseni, u tak velkeho je par hodin po nem obtizne energii vycislit, jsou totiz nutne udaje z mnoha stanic po cele Zemi.
    2) tvrdi, ze se nezaznamenaly zadne dalsi doprovodne otresy, coz je jevna lez. Kazdy novinar vam popise kolikrat denne tyto zachvevy pocitovali. Navic se staci podivat na zaznamy americke geologicke sluzby, je tam zachyceno nekolik zemetreseni o magnitude 6
    3) toto zemetreseni melo hypocentrum v hloubce 30km, tu pseudobombu by tam musli nejdriv zavrtat. Toto podle me lze i overit treba ze seismografu u nas a v evrope, ale nevim teda kolik je na to treba zaznamu.
    4) zbytek je snuska spekulaci (podle me hodne zpusobeno medii vzhledem k obtizne dostupnum informacim)
    PULA
    PULA --- ---
    ze jeji pritomnost byla nutna Tak prosim, jak dopravis obrovsky mnozstvi helikopter (90!) do postizene oblasti? kde vezmes tu logistickou podporu pro distribuci zasob? Ano, samozrejme to nebylo nutny, ale myslim ze to bylo velmi efektivni a ucina pomoc. Podivej se na ty odkazy a vidis ze OSN, Cerveny Kriz, Cerveny pulmesic a desitky dalsich organizaci ocenili pomoc americkych vojsk kteri pripluli v skupine kolem ledtadlove lodi, jako NEZBYTNOU pri zasobovani a likvidace skod.
    Tva argumentace je vyborna a typicka proi tzv. modni anti-amerikanismus, kde ac dela USA cokoliv, je to spatne. Kdyby USA neudelalo by nic, tak je zly a nechalo ty lidi chcipnout. Pomoc ktera USA poskytlo bylo NEJEFEKTIVNEJSI a NEUCINEJSICH ze vsech zemi na svete protoze skutecne pomahali lidi a technika na miste ke to bylo nejpotrebnejsi a neslibovali sumy kteri pak nedodaji. Nicmene, pro modniho anti-amerikanismus je tohle jenom ukazka "touhy ovladnout svet."
    Opravdu jenom videt to nejhorsi.,..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam