• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    DARION
    DARION --- ---
    Navíc bychom nenutili lidi, aby se přihlašovali jen kvůli hře na Nyx, a mohli by vše řešit jen na našem hernim foru. To je myslim dost důležité.
    VACKY
    VACKY --- ---
    DARION: no na nyxu by mohli bejt organizacni veci stejne jako by mohly bejt na tom jinym serveru, ale pokud to chce ivana na nyxu tak de udelat mistnost kam se da pristup jen hrajicim, ne? aby do toho ty lidi co nehrajou nemohli kafrat
    DARION
    DARION --- ---
    VACKY: Vacky, mluvíš mi z duše. Já bych rád Nyx z celé hry úplně vynechal a řešil vše jen na tom druhém foru, a opravdu bych byl nadšen, kdyby každý, kdo má něco "důležitého" na srdci, musel nejdřív přelogovat - takže by si to nakonec nechal pro sebe a nenutil nás všechny ztrácet pročítáním, filtrováním a promazáváním spamu.

Ivano, opravdu pochybuju, že se o pravidlech nebude diskutovat veřejně - a jestli to bude na Nyxu, nebudeme stíhat filtrovat důležité od nedůležitého a bude to akorát k naštvání.A budou nám do toho neustále kafrat lidi, co vůbec nehrají a jen chtějí ukázat svou moudrost. Strávíme hodinu denně jen zbytečnostmi místo soustředění na hru.
    VACKY
    VACKY --- ---
    ZMYJKA: nic proti, akorat sem enchcetel resit pravidlovy problemy pod herni identitou, pokud se budou resit na nyxu tak sem naprosto spokojen :) a na tom jinym serveru budou jen "herni" veci a postavy a zadny organizacni
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Ale organizační problémy stejně posíláte organizátorům - tedy do pošty, nikoliv do fóra, do fóra by pak orgové dávali výsledky. Takže pokud veřejnou diskusi k pravidlům necháme tady na na DI serveru budou herní identity, herní diskuse a organizátorské diskuse a vývěska, mělo by to fungovat.

Protože v průběhu hry už se o pravidlech nebude diskutovat veřejně, ale vždy hráč s orgama. A kdyby byla potřeba veřejná diskuse, furt máme Nyx.
    VACKY
    VACKY --- ---
    nejak se v tom ztracim, ale resit organizacni veci pod hernima nickama mi nejak nevoni, kdyz by mel nekdo problem tak at se logne jinak nez jeho postava, kdyz se bude muset srat s prelogovanim tak aspon nebude resit pitomosti, protoze se nebude kvuli spamovani organizacnich mistnosti chtit prelogovavat
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    HARALD: no v tom případě asi to první...
    DRUI
    DRUI --- ---
    HARALD: A co takhle resit na novem serveru pouze VECNE dodatky a otazky k pravidlum, hre - podle jedne vety/otazky stylove cloveka nepoznas, vse ostatni bude herni a chat/spam na tema di obecne a filosoficke debaty na tema pojeti ultra-dobre postavy nechat tady?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Myšlenka k zamyšlení:

Dejme tomu, že bychom se úplně přesunuli na ten jiný server. První verze pravidel by se ještě publikovala tady. Na nový server by se postupně pouštěli ti, kdo už mají své postavy. Na novém serveru by se komunikovalo jenom pod herními nicky a to i organizační věci. Bylo by žádoucí neprozradit kdo je kdo. I když Zappův styl člověk pozná i bez nicku a ikonky. :-)

Variantní řešení: pustit dočasně na nový server i pod hráčskými nicky a před hrou jim hráčské nicky zrušit, zůstaly by jenom herní.

Co vy na to?

SIHAJA: Bohužel to uskutečnitelné není. :-(
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    no, já bych taky byla pro OLAPH: pokud to tedy lze technicky uskutečnit :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    HARALD: Pouze pokud si jsi jistý, že všichni hráči DI jsou už na Nyxu ... Ale vy je sem asi kdyžtak protáhnete, co?
    To nicméně nezruší dvojí login: Kvůli DI se budu logovat na Nyx na pravidla, abych sledoval případné novinky a změny, a pak na herní server, abych komunikoval jako postava. Když to bude dohromady na jednom serveru, ať už na Nyxu nebo na speciálním, je větší šance, že si lidé při psaní herních zpráv všimnou korektur pravidel a jiných vhodných oznámení, obzvláště pokud bude (a za to bych se opravdu přimlouval) existovat nějaký organizátorský klub-vývěska, pro hráče jen ke čtení, takže když tam budou nové příspěvky, tak to bude určitě něco důležitého...
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    LISBETH: lol. Ten Sirien, prosím :))
    OLAPH
    OLAPH --- ---
    haralde a co takle to udelat tak, ze kazdy ma jeden login, kde v nakych preferencich uvede civil meno a herni meno a podle toho do jakeho klubu vleze, takove meno se bude zobrazovat?
    odpada opruz s dvojim logovanim, odpada opruz s tim, ze si clovek musi pomatovat kam muze jak psat.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    rozhodně rozlišovat identitu hráče a postavy, minulke mě komunikace přes nyx vyloženě kazila hru...
    FIN
    FIN --- ---
    HARALD: vzhledem k
    [ HARALD @ DIES IRAE ]
    se mi zdá jasné, že:

nový server musí mít adminy (orgy) a uživatele s různými levely práv (kteří se, pochopitelně, podle různých nastavení dostanou do různých míst/fór/atd.).

hráč by se měl logovat pod jménem postavy, které ale musí být spojeno s jménem hráče (což admini zobrazí, uživatelé ne), aby si admini mohli vyfiltrovat jeho konverzaci - bez filtru pro adminy nemá taková služba ani cenu.

k tomu musíš mít kritéria "všichni hráči/v-seznamu-definovaní-hráči" kvůli filtrování všeho možného.

multinásobný login postava na hru/hráč na pravidla už vlastně nedává smysl, když existuje postava na hru (na serveru)/hráč na pravidla na nyxu. na nyx lidi chodí nejen (vás pár, mlčte, není to konstruktivní) kvůli dies. takže zůstane login postavy na herní server, kde bude číst, žvanit, mailovat, hádat se a doprošovat a mohutná naděje, že to budou používat a ne obcházet i lidé, které napadne, jak skvělý nápad to obcházení je :-)

VACKY
    VACKY --- ---
    FIN: bud to budou povine pouzivat vsihcni nebo to nebude vubec pride mi kravina to este kouskovat, nekto tady nekdo tamhle, myslim ze orgove budou mit prace dost tak proc ji pridelavat tim, ze budou muset lizt na vic stranek kdyz se budou potrebovat neco dozvedet
    HARALD
    HARALD --- ---
    FIN: taky mě vícenásobné logování neskutečně sere. proto se snažím, aby to bolelo co nejmíň. počkej s finálním odsudkem na nabídnuté řešené.
    FIN
    FIN --- ---
    se silně přikládáním k tomu, aby nový systém byl pouze pro dobrovolníky, kteří jím budou po zásluze potrestáni. mě Xnásoboné logování někam neobyčejně sere.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Taky se priklanim k tomu aby novy system byl jen pro herni postavy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam