• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    HARALD: Pouze pokud si jsi jistý, že všichni hráči DI jsou už na Nyxu ... Ale vy je sem asi kdyžtak protáhnete, co?
    To nicméně nezruší dvojí login: Kvůli DI se budu logovat na Nyx na pravidla, abych sledoval případné novinky a změny, a pak na herní server, abych komunikoval jako postava. Když to bude dohromady na jednom serveru, ať už na Nyxu nebo na speciálním, je větší šance, že si lidé při psaní herních zpráv všimnou korektur pravidel a jiných vhodných oznámení, obzvláště pokud bude (a za to bych se opravdu přimlouval) existovat nějaký organizátorský klub-vývěska, pro hráče jen ke čtení, takže když tam budou nové příspěvky, tak to bude určitě něco důležitého...
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    LISBETH: lol. Ten Sirien, prosím :))
    OLAPH
    OLAPH --- ---
    haralde a co takle to udelat tak, ze kazdy ma jeden login, kde v nakych preferencich uvede civil meno a herni meno a podle toho do jakeho klubu vleze, takove meno se bude zobrazovat?
    odpada opruz s dvojim logovanim, odpada opruz s tim, ze si clovek musi pomatovat kam muze jak psat.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    rozhodně rozlišovat identitu hráče a postavy, minulke mě komunikace přes nyx vyloženě kazila hru...
    FIN
    FIN --- ---
    HARALD: vzhledem k
    [ HARALD @ DIES IRAE ]
    se mi zdá jasné, že:

nový server musí mít adminy (orgy) a uživatele s různými levely práv (kteří se, pochopitelně, podle různých nastavení dostanou do různých míst/fór/atd.).

hráč by se měl logovat pod jménem postavy, které ale musí být spojeno s jménem hráče (což admini zobrazí, uživatelé ne), aby si admini mohli vyfiltrovat jeho konverzaci - bez filtru pro adminy nemá taková služba ani cenu.

k tomu musíš mít kritéria "všichni hráči/v-seznamu-definovaní-hráči" kvůli filtrování všeho možného.

multinásobný login postava na hru/hráč na pravidla už vlastně nedává smysl, když existuje postava na hru (na serveru)/hráč na pravidla na nyxu. na nyx lidi chodí nejen (vás pár, mlčte, není to konstruktivní) kvůli dies. takže zůstane login postavy na herní server, kde bude číst, žvanit, mailovat, hádat se a doprošovat a mohutná naděje, že to budou používat a ne obcházet i lidé, které napadne, jak skvělý nápad to obcházení je :-)

VACKY
    VACKY --- ---
    FIN: bud to budou povine pouzivat vsihcni nebo to nebude vubec pride mi kravina to este kouskovat, nekto tady nekdo tamhle, myslim ze orgove budou mit prace dost tak proc ji pridelavat tim, ze budou muset lizt na vic stranek kdyz se budou potrebovat neco dozvedet
    HARALD
    HARALD --- ---
    FIN: taky mě vícenásobné logování neskutečně sere. proto se snažím, aby to bolelo co nejmíň. počkej s finálním odsudkem na nabídnuté řešené.
    FIN
    FIN --- ---
    se silně přikládáním k tomu, aby nový systém byl pouze pro dobrovolníky, kteří jím budou po zásluze potrestáni. mě Xnásoboné logování někam neobyčejně sere.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Taky se priklanim k tomu aby novy system byl jen pro herni postavy.
    DRUI
    DRUI --- ---
    HARALD: Mno a to myslim bude uplne idealni reseni - nechat novy sistem ciste herni...
    VACKY
    VACKY --- ---
    proc ne :) ale pokud ten server bude funkcni pro postavy tak na nem muzou bejt rovnou i ty pravidla, je jedno jestli se tam clovek bude muset zalogovat jednou nebo dvakrat a bude to aspon hezky pohromade

ale muze v tom byt nejaky problem ktery si neuvedomuju :) takze do toho nemam co mluvit
    HARALD
    HARALD --- ---
    VACKY: jak čtu tvoje a Zappovy připomínky, tak mi přijde, že lepší bude nechat pravidlové fórum na nyxu a vyčleněný server nechat jen pro postavy.
    VACKY
    VACKY --- ---
    HARALD: neprijde mi tolik dulezity jestli mit dva loginy nebo ne, kdyz nekdo bude cpat herni/neherni veci nekam kam nepatri tak bude kurvit hru s jednim loginem nebo se dvema na tom nesejde, pokud se ale bude resit v nakym verejnym pravidlovym klubu nakej pravidlovej kix tak asi ostatni ty udalosti pritomni stejne poznaji o koho jde a tudiz v tom pripade sou dva loginy k nicemu, zas na druhou stranu pokud by byl jen jeden herni login tak v tomhle pripade pride nekdo do mistnosti pro pravidla a hned vidi ze ve hre sou takove a makove postavy s takovymi a makovymi jmeny a stakovymi problemy, sice nehernimi, ale vzhledem k povaze reseneho problemu si stejne domysli co se zhruba stalo, takze proto bych rek ze dva loginy jsou o fous lepsi, nez jeden ale zase s nima bude asi o fous vic prace

pokud by byly loginy dva, tak by ty herni meli mit pristup jen do hernich mistnosti a ty druhy jen do pravidlovejch a o uzivateli uctu, nebo proste o uctu by nemelo jit zjistit NIC, ne jako na nyxu, to plati samozrejme i pro verzi s jednim loginem

a mozna by nebylo od veci kdyby lidi ze zacatku nemeli vstup do tech diskuzi o pravidlech, jen nekam kam by jen orgove psali pripadny zmeny a pokud by se nejakej problem vyskyt tak by pozadali a pristup by dostali s tim ze jakmile by to orgove povazovali za vyreseny tak by mu zas pristup sebrali a pripadnou zmenu pravidel by dali na tu "nastenku" kam muzou koukat vsichni ale ne psat, timhle by se hraci nedozvidali ani o problemech ktery s nima nesouvisi a zbytecne by se nevyjadrovali k vecem ktery se jich netykaj, coz me tak napada ze by chtelo pro kazdou skupinu co ma problem udelat zvlastni mistnost, protoze kdyz bude vic problemu najednou tak v tom bude zase bordel :)

no to sem toho zase nakecal, ze se nestydim, hm nepredpokladam ze se to udela tak jak pisu a ani vlastne nechci, protoze za 5 min me zas napadne neco jinyho :D ale chtels naky nazory haralde tak sem neco napsal, treba neco z toho nesourodyho textu necemu pomuze :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZAPPO: zatím předpokládejme, že server bude dostatečně funkční (proto jsem psal velmi podobný nyxu) a herní psaná elektronická komunikace by probíhala jen přes tento server

vymáhání jednoho místa pro komunikaci orgy je jen můj odhad z předchozích zkušeností, protože orgové potřebují nějaké informace o tom, co se ve hře děje, k čemuž nucená komunikace na jednom místě velmi prospívá.

každopádně pracuji na tom, aby takový server existoval, byl dost pružný a přitom neměl nedostatky, které při posledních DI znamenala komunikace na nyxu (např. okamžité prozrazení kdo je ve které skupině na základě sledování lokace uživatele) a chtěl bych nastavit i nějaká pravidla. teď o nich přemýšlím a docela zásadní je, jestli rozlišovat hráče a postavy, proto to hážu k úvaze těm, kdo mají zájem nad tím uvažovat. :-)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    HARALD: Varianta dve mi prijde lepsi s tim, ze v pravidlovych klubech clovek pise neherne (a tudiz tam nepatri vykriky "co kecas, vcera jsme te trikrat obetovali a pak jsi odletel") - a bylo by to striktne vyzadovano.
    V hernich klubech (domlouvani, posta atd) by se naopak melo striktne vyzadovat psani v roli (a tedy nekdo muze hodne psat do pravidloveho a organizacniho klubu, ale kvuli elektronickemu utajeni - jakkoliv bude vyznamne - nenapise ani carku do hernich klubu nebo do posty).
    Z toho by plynulo ze sber informaci (pro hackery nebo co ja vim koho) by probihal z lokalit nasledne filtrovanych IDckem a ne jen filtraci IDcka ....
    Co je nicmene dulezite je, zda bude mozne pouzivat i jiny server nebo to bude zakazano orgy a zda tenhle server bude dostatecne funkcni,aby nebyl opruzny....
    HARALD
    HARALD --- ---
    DRUI: chci argumenty pro a proti, názor většiny mě zajímá mnohem méně. :-)
    LONEWOLF
    LONEWOLF --- ---
    ja jsem pro variantu dve
    DRUI
    DRUI --- ---
    HARALD: Udelat anketu?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Pokud by byl pro elektronickou komunikaci k dispozici server podobný nyxu, čemu byste dávali přednost?

varianta 1: lidé budou mít civilní login (třeba HARALD) a k tomu herní login (např. AZRAEL). V organizačních (pravidlovýchy) klubech by se vyžadovala debata pod civilním nickem, v herních (skupinových / drbárně,....) pod herním. je to oser s přelogogováním, ale je důsledněji oddělen hráč a postava.

varianta 2: lidé se hlásí jenom pod svými herními jmény, jejich civilní identita se na serveru vůbec nevyskytne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam