• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    DARION
    DARION --- ---
    MODRYTOM: Jsem rád, že tohle říkáš, protože já jsem z nutnosti na posledních několika DI všechno řešit elektronicky tak zpruzený, že bych nejraději nechal jen ten DInyx a vůbec nic jiného. Ono totiž ani dovedností nebude tolik, aby to stálo za to, a nebudou expy (bude jiný systém odměn). Tiferet by tudíž byl jen na posílání reportů, a určitě by bylo jednodušší dělat to skrz DInyx. Harald už zkouší, aby na tom DInyxu měl každý svůj vlastní osobní klub, do kterého by měl přístup on a orgové, a tam by s námi dotyčný prostě mluvil.
    Reporty navíc nebudou: Dnes jsem dělal to a to a mluvil tam a jednal tam... Bude nám úplně stačit: Akce, kterou jsme ohlásili včera, se povedla.

A jsem dokonce takový fanatik, že budu stát na hlavě, aby se přes mobil jen dohadovaly schůzky, žádné informace se nevyměňovaly elektronicky a dokonce i ty mobily nepůjdou použít vždy, protože z Pekla do Nebe se fakt nedovoláš.
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    ZAPPO: Veřejné (a některé tajné) informace o nebi, pekle a lidech už jsou prakticky hotové, už se jen dolaďují podrobnosti.
    HARALD
    HARALD --- ---
    MODRYTOM: aha. to je geniální myšlenka. tohle rozhraní už existuje, aspoň na straně nyxu.
    tady je klub jednoho takového pluginu: [ plugin Chat - vývojový klub ]
    MODRYTOM
    MODRYTOM --- ---
    HARALD: Vyvléct..., no tiferet nese stopy mojí krve, potu a slz, ale v nakonec je to jen nástroj a my všichni jsme prach a v prach se obrátíme. Náročné věci by měly být dělány co možno jednoduše a efektivně. Spotřebujemeli většinu energie na "administrativní rozměr hry", na hru už toho moc nezbyde... Pokud skutečně DInyx bude, bude mít alespoň určitě smysl napsat logovací plugin z DInyxu do tiferet, ať se zjednoduší život alespoň tímto směrem... (to teoreticky jde bez Nyxe díky tomu plugin rozhraní... předpokládám)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    ZMYJKA: Skvele, drzim palce,at to klapne

FIONOR: Me elektronicka komunikace nevadila ve chvili, kdy se melo jen domluvit vetsi mnozstvi lidi na tom kde a jak se sejdou, jednorazove predani vetsiho baliku informaci, pripadne hromadne upozorneni, ze se neco stalo a tak.
    Naopak mi nevyhovovalo reseni VSEHO elektronicky, vcetne planu a hlavne jednani se spoustou lidi (neco jinyho je pro me uzavreni obchdou se znamym clovekem, kde se schazet jen proto abych mu dal papir s infem a on me taky a neco jineho je elektronicky vubec ustavovat nejaky vztah, kontaktovat se poprve atd).

PETRIUS: No, pokud to bude tak, ze kazdy bude por veskerou elektronickou komunikaci pouzivat tohle forum, tak ti reporty odpadnou uplne, protoze to budou mit k dispozici orgove sami. Coz by bylo super - psani reportu elektronicke komunikace me v obou mych DI HROZNE nebavilo a vadilo.

DARION: Souhlasim a podporuju:)

Celkove jsem na novej system zvedavej a fandim mu - ted jeste fandim nam, at se nam dostanou informace o lidech, nebi a pekle....
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    PETRIUS: Naprostý souhlas. Během posledního DI jsem měl neustálou nutkavou potřebu se s lidmi scházet a řešit s nimi i ptákoviny protože jsem tak naučený. Pravda v Battosai jsem se pokoušel elektronickoui komunikaci omezit, ale vzhledem k nastavení systému to nebylo zcela možné.
    Popravdě - už mám dost elektronického bankovnictví, komunikačních reportů a telefonování. Stará dobrá komunikace - vylézt ven z kanclu a potkat lidi. Vždyť já se spoustou lidí během DI jen mluvil po telefonu a nikdy jsem je neviděl.
    HARALD
    HARALD --- ---
    MODRYTOM: tady se někdo snaží vyvléct z tiferet. :-)))

máme k dispozici kopii nyxu, aby se dělalo nějaké propojení, to už je nad rámec toho, co jsme se dohodli s Nyxem. jediné, co můžeme čekat, jsou v budoucnu ty úpravy pro větší komfort organizátorů.
    HARALD
    HARALD --- ---
    DRUI: všechny sledovací funkce jsou v téhle kopii nyxu vypnuty. teď řešíme spíš problémy aby se orgové vůbec dostali ke všem klubům, jak je tam všechno schováno. :-)
    MODRYTOM
    MODRYTOM --- ---
    A nešlo by, když už je DInyx nyx, udělat speciální plugin do nyxu ?
    Něco jako:
    - do DInyxu se lze přihlásit samostatně a fungovat nezávisle na nyxu
    - ale
    - pokud mám nyx, tak si můžu propojit identitu nyxu a dinyxu... v podstatě vstupovat do DInyxu z nyxu bez nutnosti dvojího přohlašování, respektive třeba mám dokonce záložku DInyx skrze kterou vidím všechny fce DInyxu..., jakýsi nyx v nyxu... :)))

Jo. Je to bláznivé...

Ale když už je tu DInyx upravený pro potřeby DI, zrušme tiferet, tím alespoň odpadne další platforma, a upravme DInyx pro potřeby DI ještě víc. Nyx je dospělý ozkoušený software, šlo by na něm určitě postavit lepší tiferet, než tiferet rozšiřovat směrem k nyxu... A v podstatě i současný nyx bez větších úprav a jednou dvěma admin obrazovkama navíc (které možná nakonec i má, nikdy jsem admin rozhraní nyxu neviděl) by asi dokázal tiferet nahradit.

No.. a propojení takového DInyxu s nyxem je pak jen otázka nějákého kreativního programátorského času, které technicky nic nebrání, když v pozadí je stejná architektura.
    DRUI
    DRUI --- ---
    HARALD: Hlavne zakazat sledovani kdo je kde v jakem klubu - tim odpadne "prozrazeni" tajnych clenu, dvojitych agentu, atd...
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: které funkčnosti máš konkrétně na mysli?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    ZMYJKA: upravený nyx by se mi velice líbil... samozřejmě s možnostmi které má prémiovka :-)))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRIUS: Reporty z elektronické komunikace díky DINYxu odpadnou.

O jistém omezení komunikace mobilní a netové ještě s Darem podiskutujeme - nějak asi omezena bude - v Pekle mobily nefungujou :).

Ale hlavně potřebujeme jako orgové mít kontakt na hráče - místo, které budou všichni povinně sledovat - v takhle dlouhé hře je to nutnost.

PETRIUS: Je to v podstatě Nyx (díky Nyxovi :)), upravený pro potřeby DI, takže v pohodě.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Jinak doufám že se nedotknu Darion, ale co bych rozhodně nechtěl je fórum typu co bylo na Bezkrálí...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Osobně bych byl nejradši kdyby na podobné hry komuniace přes fóra odpadla úpně. Minule jsme chtě hrát postavu která inet nepoužívá a vůbec na něm není k dostižení, ale nebylo mi to systémem dovoleno.
    Co místo vymýšlení způsobů jak hackerům umožnit filtrovat elektronickou komunikaci, opět zavést staré dbré pořádky o tom, že oprvadu důležité věci je možné řešit pouze osobně nebo přes mrtvé schránky? Chápu, že pro mnoho lidí je to opruz protože jim fŕa a vůbec elektronická komunikace ušetří hafo času, na druhou stranu jak se hrají už pomalu virtuální hry, mě taky moc neba. Navíc mimo běžnch reportů ještě nutnost dělat reporty z komunikace...
    LISBETH
    LISBETH --- ---
    SIRIEN: Ah :-)) promiň.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIN: Ten server je v podstatě Nyx, takže ani pro skalní Nyxáky nepředstavuje problém. A neplánuju házet důležité věci na oba servery, ale v průběhu hry tady nechat hráčskou plkárnu a všechno relevantní ke hře mít na DINyxu. Jinak by neměl smysl.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    DRUI: Přesně.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    DARION: No právě že ve hře už nebudem veřejnou diskusi o pravidlech řešit - tj. na Nyxu ať si lidi, kteří se nebojej prolátnutí, klidně sdělujou dojmy, ale pokud bude mít někdo konstruktivní připomínku ke hře, tak nám napíše do pošty na DINyxu. Ubude nutnost filtrovat spamy a co bude důležité dáme my do diskuse na DINyxu - my, ne dotyčný, takže se neprozradí.

Tj. nikdo, kdo nechce, nebude muset být na Nyxu - vše důležité ke hře samé bude na DINyxu, jenom předherní diskuse budou tady.
    DRUI
    DRUI --- ---
    FIONOR: Jenze pak vznika problem s hackovanim zprav, nutnosti prepisovat rozhovory do reportu... Pred tim nez vznikla tahle moznost, bylo elektronicky/telefonem dovoleno pouze udat misto a cas schuzky, zadne dalsi informace. Pokud omezime herni komunikaci postav na spec.server, spravce muze jednoduse sledovat veskerou herni komunikaci a odpada nutnost prepisovani vsech zprav hracem. Vic hry, min byrokracie.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam