• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    Lze změnit minulost? A když jste uzamčeni ve dni, který se zopakuje několikrát, můžete změnou situaci zlepšit a nebo zhoršit?

To vše a ještě více se dozvíte v "Dies Irae: Projekt Chronos" - městském larpu, který proběhne ve dnech 23. září - 2. října 2016 v Praze. Hlavním tématem larpu je cestování v čase a časové smyčky. Hráči mohou ztvárnit postavy, které se "vrací do naší doby" ať už kvůli vyšetřování, změně osudů, lásce a nebo čiré zvědavosti.

Organizují: PATR1K, ZMYJKA, XTREE

Skupina na FB
    rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALDARION: trošku to vybledlo, no :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Fujtajbl, tomu říkám nechutná kombinace barev. Začínám být ráda, že jsem dpodala tak neslavně a nemusím se na to dívat. ;)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    jo a nová vlajka Pražského dvora - pozor na jednotky zelených SSmanů! :]

HAC
    HAC --- ---
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Pár fotek od rytíře Gawaina - mimo jiné obsahuje krásný vzpomínací rituál, Královu svatbu či to, jak Král drží realitu pod krkem :)

http://zurg.rajce.idnes.cz/2009_10_Dies_Irae_09/
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---

Afterparty bude v pondělí večer. Místo i přesný čas bude upřesněno.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Tak jsem to stihl dřív...
    KAZI
    KAZI --- ---
    HARALD: Včera Goran tvrdil, že bude v pondělí. Až se probudí (prý ne dřív než v 16.00), tak to potvrdí.
    HARALD
    HARALD --- ---
    A to jsem se chtěl zeptat, kdy bude afterpart. Kdy bude afterparty?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Tak to asi vypadá na to pondělí, soudě dle ankety... co na to říká realita? :-)
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    KID_MCHUTT: Mlčim, mlčim...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MYS_USATA: kuš, babo :P
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Už se perou...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    TOMASZ: Nebudu raději reagovat a zahlcovat tak tenhle klub tvou přebujelou rétorikou v reakcích na mě, když by to šlo říct třemi holými větami.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TOMASZ: samozřejmě že ne :P
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    SEBEL: Mluvím víc, než jsou někteří schopni sledovat/pochopit. Ano.

Z toho důvodu asi mluvím i zbytečně. I toto si uvědomuji.

Přesto naivně doufám, že se z toho aspoň někteří poučí. Pro příště.

;)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    TOMASZ: Rozumim a vim, v cem je problem. Ale to nic nemeni na faktu, ze (za predpokladu, ze hraje 60 hracu) tretine hracu se hodi pondeli. Zatimco sobota pouhe petine, prestoze tento termin znali 2 mesice dopredu.

Muj nazor je, ze vikendy jsou stale vzacnejsi vsedniho vecera a tim je cela tato kausa zpusobena.

Krom toho jsem si zatim nevsiml, ze by hraci proti zruseni afterparty v sobotu nejak zasadne brojili, ty hlasy jsou dosti ojedinele. Duvody, ktere k tomu mozna vedly jsi nastinil a o tom zadna, nicmene anketa je aktualni a jako takova dle meho relevantnejsi.

A propos, Gorane, mozna by stalo za to, hodit i na di.nyx upozorneni, ze tato anketa existuja a aby vsichni jeste neodhlasovavsi neprodlene hlasovali.
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    TOMASZ: Zase moc mluvíš...-)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    LORD_WANG: Problém s tou anketou a termínem afterparty tkví trošku v něčem jiném. Původní termín byl veřejně znám cca 2 měsíce dopředu. Všichni jsme o něm věděli a měli poměrně slušnou šanci si to zařídit tak, abychom mohli. Procento těch, kteří s tím už tehdy nemohli nic udělat a věděli, že nepřijdou, bylo nejspíš velice malé. To je kvalita, podle mne významná, která stojí i za to, že se nám (mne nevyjímaje) ten termín už tenkrát nezdál třeba úplně super. A i když jsem párkrát poslední dobou zamáčkl slzu, přizpůsobil jsem své plány tak, že mohu v sobotu přijít, i když bych třeba raději jindy.

Důsledkem je ovšem také to, že některé okolní dny už nemohu přijít, protože jsem na ně třeba přesunul aktivity ze soboty, což je výsledkem toho dvouměsíčního procesu.

Tato anketa je -- naproti tomu -- známa teprve dva dny. Pomiňme fakt, že někteří dostatečně zaměstnaní lidé, kteří se v současné době snaží stíhat DI a práci dohromady a už jim nezbývá čas na jiné neherní a nepracovní záležitosti, se sem během těch 2 dnů (dnes večer bude uzavřena) třeba ani nepodívají. I tak nám vychází, že ačkoliv se tato iniciativa snaží operativně vyjít vstříc těm, kteří vyjádřili svou nelibost vůči původnímu termínu, obecně vede k chaotické situaci, kdy nemáme už prakticky žádnou šanci svůj program nějak upravit, a všichni jsme závislí čistě na náhodě, zda nám vylosovaný termín bude, nebo nebude vyhovovat. A často i v důsledku toho, že jsme si zodpovědně přeplánovali záležitosti tak, abychom stíhali původní termín, spíš nebude. A to je -- slovy klasika -- pěkná bejkárna!

---

Tímto příspěvkem se nechci nikoho dotknout -- berte to, prosím, tak --, jen jsem měl pocit, když jsem četl některé názory, které padly, že je všeobecně užitečné si občas ujasnit dojmy a pojmy. Já osobně jsem v anketě zahlasoval také pro jiný termín, než sobotu, ovlivněn tím, že spolehlivost soboty je zpochybněna a momentální preference ukazují jinam. Nicméně mám hezkou 66% šanci, že letošní afterparty kvůli téhle anketě prošvihnu. Domluvil jsem si totiž (i kvůli ní!) odjezd do Švýcarska až na příští týden. Kdybych věděl, že se to takhle na poslední chvíli zamotá, nejspíš bych odjel už tento. To jen pro názornou ilustraci a podepření toho, co jsem psal výše.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Anketu uzavřu zítra večer.
    HARALD
    HARALD --- ---
    poprosil bych v anketě ignorovat můj hlas pro pondělí, vrazila se mi tam jiná akce. díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam