• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    Lze změnit minulost? A když jste uzamčeni ve dni, který se zopakuje několikrát, můžete změnou situaci zlepšit a nebo zhoršit?

To vše a ještě více se dozvíte v "Dies Irae: Projekt Chronos" - městském larpu, který proběhne ve dnech 23. září - 2. října 2016 v Praze. Hlavním tématem larpu je cestování v čase a časové smyčky. Hráči mohou ztvárnit postavy, které se "vrací do naší doby" ať už kvůli vyšetřování, změně osudů, lásce a nebo čiré zvědavosti.

Organizují: PATR1K, ZMYJKA, XTREE

Skupina na FB
    rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    Koukám, že mám asi od doby, kdy jsem se podílel na hlídkách práva na nástěnku, tak budu postupně aktualizovat o vaše připomínky.

Hlavně pokud se někomu podaří dát dohromady něco o tom ročníku 2006. Pamatuji se, že jsem měl jako bankéř v sejfu kopí sv.Václava.

GORDHART: Zatím jsem umístil ty korporace do roku 2006, může to být ono, protože mi to nic neříká,. v tomhle DI jsem byl skutečně jen okrajové NPC. Ale v Piroshově byli nejen mutanti, ale i korporace.

SILENTBOB: Nevím. Ať se ozve. .-)

SILENTBOB: Dobrá připomínka, doplním

RENGLAREN: You have been erased... :-)
    RENGLAREN
    RENGLAREN --- ---
    HARALD: Já s žádným DI nemám nic organizátorsky společného!...alespoň zatím ;).
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    HARALD: jinak myslim ze u Mest se poprve objeil Tiferet
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    HARALD: nedelal lFae Goran? :)
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    HARALD: mám pocit, že ti splynulo korporátní DI (které jsem hrál), tam byly různý korporace, zabíraly se místa a fionorovu japonskou korporaci vymlátila ivana ze začátku (pak jsme tam s drrakem a huanem hráli Manus Domini a měli jsme cool černý kabáty) a mutantský DIčko, kde se mutovalo a byli tam pošuci (nehrál jsem ho, takže proto tam vidím ten rozdíl).
    HARALD
    HARALD --- ---
    FIONOR, REINITA: Ale jo, toho bych se klidně ujal. Jen je teď potřeba začít tím, že dáme dohromady aspoň základní info o minulých ročnících.

Posílám jen nástřel z toho, co jsem rychle schopen dát dohromady. Komentujte, dáme dohromady.

Kuan-Jin I: podzim (září?) 2001
    První měsíční LARP typu Dies Irae. Souboj tří upířích klanů + několik dalších osob (mágové). Hra hodně akční, minimum diplomacie. Hráči zjišťují, co to znamená měsíc paranoie.
    Organizátorka: Sombra (možná i Reinita?)

Kuan-Jin II listopad 2002
    Pokračování KJ1, objevuje se čtvrtý upíří klan a vlkodlaci. Opět, velmi paranoidní, zjevují se zárodky diplomacie.
    Organizátorka: Branwen

Dies Irae I jaro 2003
    LARP přejmenován na Dies Irae. Opět Prahu zaplevelují skupiny nadpřirozených bytostí. Novinkou byla policie, která hru do značné míry opanovala.
    Organizátorský tým: Branwen (která ale musela vzápětí po začátku do zahraničí) a jako rychlý záskok Charles

Dies Irae II - 2004
    Maškaráda. Upíři a Vlkodlaci. Koncept pojatý podobně jako v dobách Kuan Jin, organizátoři přicházejí se zcela jinak pojatým systémem pravidel.
    Choroš, Basťa, Corchen

Dies Irae III - březen 2005
    Město. Existuje pravzor všech měst. Město. Z něj se lze branami dostat do libovolného města libovolného světa. Ale už dlouhou dobu byly brány zapečetěny. Až teď se dá z Města projít do jednoho města: do Prahy na Zemi.
    Branwen, Natálka

Dies Irae IV - 2006 (?)
    Fakt nevím. Hrál jsem NPC bankéře a moc jsem hře nedal....
    Branwen, Natálka (?)

Dies Irae V - duben 2007
    Hlídky. LARP inspirovaný sérií knih Sergeje Ljuljaněnka o Denní a Noční hlídce, které hlídají Světlé a Temné nadpřirozené bytosti.
    Branwen, Natálka, Harald

Dies Irae VI - listopad 2007
    Válka korporací. První sci-fi inspirované DI. Nadpřirozené schopnosti realizovány prostřednictvím mutací, které způsobovaly i závažné problémy. Čím silnější postava, tím větší pošuk.
    Pirosh, Goran

Dies Irae VII - březen/duben 2008
    Démonické DI. Většina postav byli andělé nebo démoni z připravované Darionovy knihy Démonica. Darion pojal hru jako inspiraci pro iživení světa připravované knihy. Podařilo se vytvořit nebe a peklo se zcela odlišnými principy fungování - které přitom fungovaly dohromady. Poprvé používán DI Nyx.
    Darion, Kamila, Branwen, Maimonides

Dies Irae VIII - říjen 2009
    Deset zubů pro krále. LARP o Fea zapomenutých v Praze po uzavření bran do Arkádie.
    Branwen, Renglaren (?)

Dies Irae IX - březen 2011
    Stůjte, zde Men In Black! Emzácké Dies Irae spojující všechny možné knihy a filny o mimozemšťanech. A císař, který stvořil vesmír, ve kterém všichni tito mimozemšťané žijí, právě zemřel. Před svou smrtí ale pozval všechny významné emzáky na Zemi. Do Prahy,...
    Elf, XTree, Wang
    REINITA
    REINITA --- ---
    AMBERAN: pokud tě to do zítřka nepřejde, říkáš... challenge accepted :o)
    REINITA
    REINITA --- ---
    ALL: co se obsahu toho webu týče, neviděla bych to tak tragicky.
    moje zevrubná představa je:
    - povídání o konceptu DI (které se nebude měnit, takže to stačí jednou napsat)
    - informace o hře, která se právě chystá proběhnout/proběhla (takové ty úvody, co stejně orgové píšou, kde je téma, obecná myšlenka, způsob přihlášení atd.)
    + archiv (na starší hry si klidně jen vzpomenout - na rok, orgy a setting - a napsat výčet)
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    Popravde mi absence webu vadi tak moc, ze mam momentalne pocit, ze bych se k jeho udrzbe byl ochoten treba na rok uvazat. Pokud me to do zitrka neprejde, tak bych se toho mozna i ujal.
    REINITA
    REINITA --- ---
    GREATDRAKE: myslím, že chápu, kam tím míříš :D měla jsem na mysli nějaké fotky, které nebudou nikoho zostuzovat ;)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Navíc jsem zrovna vyštrachal CD s fotkama z Kuan Jin 2 a řeknu vám... web raděj bez fotek :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Za tak proměnlivé to není... ale ideálně by to měl být někdo mimo organizátory. Ono moc sil a energie na takovéhle šaškárny navíc není.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    FIONOR: diesirae.blog.cz, diesirae.webnode.cz, diesirae.blogspot.com - je to spíš o tom člověku, který to jednou za půlroku pošle dál.
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    FIONOR: tak třeba webprostor umíme poskytnout (a tipoval bych, že pro pbn by to také nemusel být problém). Samozřejmě by byl potřeba člověk, který by to měl na starosti v dlouhodobém měřítku.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Jenže kdo by takové stránky spravoval (platil doménu, zajišťoval redakci obsahu, aktualizoval), když se organizační týmy stále mění.
    Nápad je to dobrý - o tom není pochyb - ale zajištění jeho fungování je záležitost vyžadující ochotného a nadšeného supervizora (v dlouhodobém měřítku - když to za 3 měsíce vzdá a předá dalšímu a ten pak zase dál, je celý koncept značně ohrožený)
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    PETRIUS: souhlas.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    REINITA: tohle je dobrý podnět i ve vstahu k lidem,kteří by si rádi zahráli. Myslím, že absence webu spoustě zájemcům situci dost zkomplikovala a nebál bych se říct, ženěkoho mohla i odradit...
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    PYVERRN: doufam ze to orgum nebude vadit... :-)
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    ZAPPO: pouzij treba ID HACKER pass rekcah25
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    XTREE: Šlo by to udělat public aby si mohli počíst i lidé co DI nehráli?
    XTREE
    XTREE --- ---
    pokud mate jeste naladu o di hovorit doporucuji
    [DI] diskuze - Den Poté
    http://di.nyx.cz/index.php/discussion/153;n=85d6
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam