• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    a do svého klubu na di.nyxu prosím dejte i nějaké ty informace o sobě, věta "Goran ví" je sice hezká, ale ostatní nevíme :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Lehké upřesnění - v tvorbě postavy jsme dost akcentovali skupiny. To ale není proto, že by byla povinnost hrát ve skupince. Pravidla jsou konstruovaná tímto způsobem, abyste - pokud budete hrát skupinu - zapadli dohromady do toho, jak je konstruován svět a zápletky. Jednotliví hráči jsou samozřejmě také vítáni.

Jo, už víte skoro všechno, co se dozvědět veřejně můžete. Zítra zhasne Rudá hvězka (hvězda zvaná Pelyněk) a začne Konec časů. Fakt bysme uvítali, abyste dali vědět jestli chcete hrát a aspoň zhruba co. :-)) Kontaktujte v tomto směru Gorana.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Ještě během víkendu přibude aktuální situace v Praze - pro ty, co váhají jaké jsou tedy současné hrozby a výhledy do budoucna.
    HARALD
    HARALD --- ---
    V záhlaví máte významnou sadu informací o světě mágů. Pokud zvažujete hraní (bývalých) mágů, tak se nechte inspirovat a vymýšlejte postavu / skupinu. Hraní bývalých mágů dává výrazně větší možnosti co se typu postav týče.

Zbývá tvorba postavy, ta se objeví co nejdřív....
    HARALD
    HARALD --- ---
    Překopal jsem trochu záhlaví. Je z něj patrné, že kdo chce hrát čistokrevného upíra, ten už má všechny materiály k dispozici.

Kdo chce hrát bývalého mága, ten se brzo dočká.

Úmyslně publikujeme materiály pro upíry i bývalé mágy, zejména proto, aby hráči chápali svět, ve kterém se hra bude odehrávat a aby chápali i herní mechanismy, které se nemusí týkat přímo jejich postavy, ale se kterými se ve hře můžete setkat.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LONEWOLF: ještě ne :)
    LONEWOLF
    LONEWOLF --- ---
    my taky :D
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Lovců už máme dost
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Přes týden budu po odpolednách v Krakatitu - pro prodebatování postav.
    HARALD
    HARALD --- ---
    GORDHART: Hodil jsem do záhlaví komentované linky na doposud publikovaná pravidla. Pokud je budeš číst v uvedeném pořadí, mělo by ti to dávat smysl. Budu se snažit průběžně aktualizovat.
    HARALD
    HARALD --- ---
    SIRIEN: Ciste virtualni linie ve hre tentokrat neni.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    je nějaká možnost jak hrát z Německa?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GORDHART: Teoreticky až budou po kupě všechna veřejná není problém je cutandpastnout na jednu html stránku...
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    bude výhledově k dispozici dokument, kdy by byly všechny texty týkající se pravidel?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Tady rostou první informace o DI

Dies Irae
    http://www.dies-irae.cz/

Je tam základní úvod, ale žel ještě chybí spousta textů - měly by do pondělka přibýt.

+ di.nyx.cz je otevřen registracím
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---

Jaké bude téma hry?
    Hra je hodně inspirovaná Světem Temnoty pocházející z RPG her společnosti White Wolf. Jedná se o současný svět, ve kterém se vyskytují upíři, mágové, duchové zemřelých a další nadpřirozené bytosti. Tyto bytosti však nejsou pány noci, naopak se skrývají aby přežily.

Svět Temnoty znám. Jaký setting bude použit?
    Nechali jsme se inspirovat "nejtemnější" třetí edicí Světa Temnoty. A nejen to. Gehenna, tedy čas, kdy má nastat konec těchto nadpřirozených bytostí, je v plném proudu. A tak, jako se po celou známou historii prorokoval příchod Gehenny, objevují se nyní pověsti, že Gehenna se blíží ku konci a znovu zavládne klid, že i nadpřirozené bytosti budou moci usnout bez strachu ze zítřejšího rána (nebo večera, aspoň pro upíry :-)).

Co si budu moci vzít jako postavu?
    Až na výjimky budeme chtít, abyste hráli upíra. Těsně před hrou dojde k tomu, že se zničeho nic začnou měnit v upíry i jiné typy nadřirozených bytostí. Pro většinu hráčů tak přichází v úvahu jedna ze tří voleb:
    1) budete hrát upíra "řídké krve", tedy upíra, který už může chodit i za denního světla, jíst i běžná jídla, vedle toho má ale stále touhu po krvi a krev mu dává nadpřirozené schopnosti.
    2) budete hrát mága - začátečníka, mága, který prakticky nic z magie neumí a zjišťuje, že to, co ho učili jeho učitelé, mu prostě nefunguje. A navíc o kontakt s učiteli přišel. Mezi mágy už došlo k několika spontánním proměnám v upíra, a i vaší postavě poslední dobou není nejpříjemnější procházet se ve dne a běžná potrava vás sice nasytí, ale... no, nějak to není ono - a jisté temné podezření je tedy zcela na místě. Z hlediska pravidel budete upírem se zcela neupíří historií a zřejmě i zcela jinými cíli.
    3) jste lovec, který loví mágy a upíry; taková svoloč se nemá po zemském povrchu vůbec vyskytovat; lovci se objevili poměrně nedávno, je jich jen málo a často si nevědí se svými schopnostmi moc rady. A i tady může nastat jistý nutriční problém, byť lze hrát i lovce ne-upíra.
    Ve hře se bude vyskytovat i několik starších upírů a mágů. Hodně málo. Vyberte si radši některou z výše uvedených skupin.
    Ve hře budou i Duchové (Wraithové). Ale o nich až trochu níže. Ostatní nadpřirozené bytosti, které se ve Světe Temnoty objevily, do hry zatahovat nebudeme. Takže vlkodlaci (ano, také jsme plakali), Kuan-Jin, fae, mumie ani nic dalšího se ve hře neobjeví.

Co si mám teď připravit?
    Ideální pro hru jsou skupinky 2-3 hráčů, kteří budou samostatně patřit do nějaké z výše uvedených grup. Upíři mohou nebo vůbec nemusí něco tušit o uspořádání světa před Gehennou, měli by mít nějaký cíl a pokud možno víc než přežít (třeba obnovit staré tradice, stát se skrytými vládci města, tvořit nějaký náboženské nebo pseudonáboženské věrozvěsty). Mágové by měli vycházet z některé z magických tradic (vymyslete si jaká tradice by to měla být) a opět by skupina měla mít svůj cíl. Lovců bude málo (ano, když jich bude moc, budeme muset odmítat) a zajímají nás pěkné nápady na skupiny. Nechte se inspirovat příběhy, které jsme sem dali jako inspiraci (ale postavy z příběhů nehledejte, v settingu nebudou, jsou jen pro navození atmosféry jak chceme hru vést :-))
    Takže, zatím si vymyslete s kým byste chtěli hrát a pošlete svoji představu o své skupině do pošty Goranovi zde na nyxu (ID Greatdrake) - jen nečekejte že vám rovnou odpoví a případně se i časem připomeňte :).

Co když umřu, budu si moci vytvořit novou postavu?
    Postava, která zemře, se zhruba na jeden týden změní v Ducha (Wraitha). Duchové jsou za určitých okolností schopni komunikovat s okolím, jsou schopni prodloužit svůj pobyt v zásvětí a prý existují způsoby jak se vrátit na tento svět. V zásvětí budou ale také části dějových linek, zajímavá NPC, možnosti jak pomoci svým stále ještě hmotným kamarádům atd. Po onom cca týdnu (pokud se svou existencí ducha něco razantního neprovedete) se tento rozplyne v zásvětí a můžete začít s novou postavou.

Budou se postavy v průběhu hry zlepšovat?
    Ano. Bude existovat velmi jednoduchý systém expů ve které bude možné získat další schopnosti. Bude možné si také vymyslet schopnosti vlastní.

Jak se budeme pro hru registrovat?
    Podobně jako v minulých ročnících bude použit DI Nyx, kde bude přihlašovací formulář. Napřed ale chceme znát vaši představu o herních skupinách. Instrukce pro přihlášení pošleme v průběhu září.

Kde se bude hrát?
    V celé Praze s tím, že herní mechanismy budou podporovat hru blíže středu města.

Kdy přesně se bude hrát?
    Od pátku 23. září do noci na sobotu 22 října. Poslední den se budou jen dohrávat rozehrané příběhy, o půlnoci z pátku na sobotu už s vámi přestanou mluvit i orgové, ale klidně do svítání hrajte. V sobotu 22.10 večer bude zřejmě afterparty.

Kdo jsou orgové?
    Goran, Kateřina, Kid, Harald

Na kolik hra přijde?
    Vstupní bude činit 500 Kč. Z toho chceme uhradit orgům telefony (pokud jste chudí, můžeme se dohodnout na zpětném volání), benzín a nákup některých rekvizit.

GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    středa 24 srpna
    Úspěch! Eliminace cíle se povedla! Akci Svatopluk jsem já, Pavel Závařský, doposud řadový Lovec, provedl zcela sám a bez jakýchkoliv komplikací. Díky okolnímu terénu, i přes množství civilistů v okolí, proběhla likvidace bez zbytečné pozornosti. Subjekt se překvapivě příliš nebránil, má přítomnost jej zjevně překvapila. Cíl zřejmě patřil ke starším svého druhu, zpopelnění nastalo téměř okamžitě. Utrpěl jsem několik drobných zranění, většinou povrchových. Předpokládám, že nejpozději do týdne budu znovu schopen se vrátit do služby.

čtvrtek 25. srpna
    Přišel mi na marodku pogratulovat šéf. Viděl jsem, že si toho ostatní moc dobře všimli. Na druhou stranu, zranění se neléčí jak jsem čekal. Rána musela být něčím infikována. Hojí se sice standardním způsobem, ale stále cítím brnění v rukách tam, kde jsem byl zraněn. K obědu jsem spořádal dvě kuřata. Mám neustále hlad.

pátek 26. srpna
    Dnes v noci jsem se po dlouhých letech probudil noční můrou. Měl jsem silný pocit, téměř hraničící s jistotou, že nejsem v místnosti sám. V rohu místnosti jsem zahlédl nezřetelnou postavu, ale když jsem se zvedl z postele, zmizela.
    Mám úplně ledové ruce a zimnici, zároveň trpím skoro až zvířecím hladem.

sobota 27. srpna
    Znovu ta noční můra. Tentokrát měla zřetelnou tvář. Svatopluk, upír, kterého jsem zlikvidoval ve středu. Díval se na mě s posměšným výrazem, pak naznačil podříznutí a zmizel.
    Hlad je stále horší nezávisle na tom, kolik toho sním. Pokusil jsem se vyjít z marodky ven a koupit si zásoby. Jakmile jsem vyšel na ulici, upadl jsem a ztratil vědomí. Probudil jsem se v nemocnici na Karláku. V márnici. Nevím proč, ale zřejmě měli pocit, že jsem zemřel a dalo mi dost práce je přesvědčit o opaku.

neděle 28. srpna
    V noci jsem nespal. V jednu chvíli jsem zase ucítil přítomnost Svatoplukova ducha a vzápětí se mi do bytu vlámali dva mladí upíři, kteří do mě začali mlátit basebalovými pálkami. Z posledních sil jsem vyběhl z bytu ven a před zavřením dveří jsem dovnitř hodil granát. Mám rozbitou čelit, otevřenou zlomeninu ruky a řadu dalších ran, bolest mi však vadí mnohem méně, než kdykoliv předtím.
    ...
    Něco se se mnou děje. Ruka se mi sama zahojila. Po zlomené čelisti není ani památky. Je mi strašná zima. Mám chladnou kůži a hrozný hlad. Nejsem schopen si nahmatat tep. Panenky reagují na světlo, ale mnohem pomaleji.
    ...
    Musím ven.

pondělí 29. srpna
    Mám strach. Jsem v bytě své sousedky. Je mrtvá. leží na zemi, má roztržené hrdlo, všude je spousta krve. Nemám hlad. Proboha, přešel mě ten strašný hlad.
    Když jsem vyšel z bytu ven, čekal na mě zbytek naší buňky. Proti čtyřem secvičeným Lovcům jsem neměl nejmenší šanci.

úterý 30. srpna
    Šéf si se mnou dlouho povídal a pak mi vrátil vstupní kartu. Najednou mám přístup i do částí základny, kam jsem dřív přístup neměl. Můj stav prý není zas tak zásadní problém, podstatná je loajalita. A moje loajalita je jasná. Ti dva, kteří mi načechrali fazónu, dokázali z mého bytu odejít po svých. Jsem upír. Takže bych měl mít přístup do jejich Elysia. Teprve teď začne být moje práce zajímavá!
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    Upíři! Konečně upíři!
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Pražské sídlo Domu Verditus, člena Hermova řádu
    Annette Meriorax zasílá denní hlášení za pondělí 29.srpna L.P. 2011. určeno k rukám vznešeného mistra Ludwiga Fuchse, věhlasného člena Domu Verditus a představeného pražské chantry.

Pane,

i dnes jsme pokračovali v uložených experimentech a cvičeních, přesně podle instrukcí, které jste nám uložil před svým odjezdem.

Potvrzujeme, že v jednotlivých bodech se prozatím plní předpovědi z Věštby o konci časů. Podle předpovědi proběhla finální deteorace přímého magického potenciálu našich přítomných členů a objektivně potvrzeno nebyl schopen nikdo ani nejjednoduššího projevu přímého ovlivnění reality.
    Zcela dle věštby se snížená schopnost použít nejslabší možnosti ovlivnění světa tj. vzývání pomocí příslušného astrálního obrazce, zachovala a je tedy (jako jediná) použitelná. Dle vašich instrukcí budeme v dalších dnech zkoušet aktivovat magický potenciál uvnitř prostoru magických obrazců a také jsme již pořídili testovací subjekty pro verifikaci teze o aktivaci magických obrazců osobami bez schopnosti alternovat realitu.

Dle instrukce o hlášení všech mimořádných událostí oznamuji narušení běhu testů při zkoumání schopnosti ovlivnění reality ze strany Jiřího Sýkory, mága - nováčka, který byl přijat do noviciátu dne 18. května 2011. V rámci testů jsme zjistili absenci tepu u zkoumaného a po sérii dalších experimentů můžeme téměř jistě prohlásit, že i přes stálou schopnost animace těla, jedná se o osobu zemřelou. Jeho reakce se v celé řadě znaků shodují s reakcemi těl upírů, alespoň podle zdroje Encyclopedia Vampyrica, například touhu po pití krve, ztuhnutí po proklátí srdce osikovým kůlem a opětovné oživnutí po vynětí kolíku. Nutno poznamenat, že oproti uvedenému zdroji tělo Jiřího Sýkory vykazuje i celou řadu odlišností, zejména mu nevadí denní světlo, je schopen překročit tekoucí vodu a zranění způsobená ohněm nepůsobí rozpad tkáně, ale její spálení podobně jako u běžných smrtelníků. Do vydání dalších instrukcí byl Jiří Sýkora zazděn v okovech v kóji 12 ve sklepeních chantry.
    Samozřejmě jsme provedli veškerou kontrolu bezpečnostních mechanismů a můžeme za posledních 24 hodin s pravděpodobností hraničící s jistotou vyloučit kontakt Jiřího Sýkory s jakýmkoliv upírem. V uvedeném čase probíhalo předchozí kolo experimentů a Jiří Sýkora byl nade vší pochybnost živ.

Zejména z důvodu posledního bodu neprodleně pokorně prosím o návrat Vaší Excelence či kohokoli jiného, aby zde v Praze byl alespoň někdo s vyšším, nežli nejnižším stupněm zasvěcení. S omluvou připomínám, že se Vaše Excelence měla vrátit již před třemi dny a v řadách členů chantry roste napětí a ostatní členové chantry žádají, aby se i přes Vaše rozkazy jeden z nás vydal na zasedání představených Domu Verditus a předal Vám zprávy osobně, neboť v našich řadách roste obava, že naše hlášení se nedostávají až k Vašim rukám.

GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Milý synu,

smyčka, kterou kolem mne stahují Lovci, je čím dál užší a vidím jen jedinou cestu jak ukončit pronásledování, které by jinak nutně skončilo tím, že odhalí tuto moji tajnou knihovnu. Rozhodl jsem se jim jít naproti a přímo před jejich očima ukončit svůj neživot.
    Učinil jsem toto rozhodnutí poté, co mne navštívil Svatopluk. Ano, ten Svatopluk, kterého Lovci upálili před třemi dny. Zhmotnil se přede mnou a prozradil mi, že v zásvětí se vyskytuje nejenom on, ale prakticky všichni Rodní, kteří byli v posledních dnech zabiti. Prý v zásvětí většina z nich vydrží jen mezi třemi a deseti dny, ale jsou i tací, kteří tam vydrží roky. A prý existuje způsob, jak získat zpět své tělo. Doufám tedy, že když já jsem byl schopen vidět Svatopluka, tak ty budeš schopen vidět mne, až tě po své demonstrativní sebevraždě budu zkoušet kontaktovat.

Je zde samozřejmě šance, že tento můj zoufalý čin nevyjde a již se vícekrát nesetkáme. V tom případě, prosím, pokračuj v mém díle. Proroci tvrdí, že Gehenna brzy skončí. A pak bude potřeba aby Rodní, ti Rodní kteří přežijí, znovu začali dodržovat Tradice. Aby znovu začala být vymáhána Maškaráda a aby Rodní mezi sebou zavedli pořádek. Ano, situace bude jiná. Většina Rodných je stejně jako ty již řídké krve, může se pohybovat za denního světla a živit se dokáže nejenom krví, ale i lidskou stravou. Přesto ale i ve vašich žilách koluje krev Kainova a je zapotřebí, abyste se před smrtelníky ukryli. A jsou to právě Tradice, které Rodným umožnily přežívat ve skrytu. Rozprášení Kamarilly, Sabatu i prakticky všech klanů na tom nic nemění.
    Je toho mnoho, co jsem ti nestihl říct, ale i tak jsi jedním z mála Rodných, kteří znají historii našeho rodu tak dobře. A mnohem víc se dozvíš ze spisů v této knihovně. Kde je Elysium víš. Jediná tradice, která v Praze přežila celou Gehennu. Oslov správce Elysia a ukaž mu můj prsten, kterým prokážeš, že jsi můj syn. Jeho nech ochutnat svou krev, ať si je tím zcela jist, ale nikomu jinému to nedovol. Celý život jsi se staral o lidské zákony a tradice. Běž, nauč ostatní Rodné jak přežít. Až skončí Gehenna, budou učitelé jako ty potřeba.

Nechci ale končit smutně. Doufám, že mne potká Svatoplukův osud, že se nám podaří se opět setkat a že se vynasnažíš vrátit mne zpět do tohoto světa.

tvůj Otec a Tvůrce
    Uvidus
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam