• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Ad agranový olej: používam už skoro 2 týždne vždy ráno a večer a vyzerá to veľmi dobre. Pleť je ešte o kúsok lepšia a hlavne sa mi nelepia vlasy na ksicht ako s inými olejmi. Dokonca keď je vonku príjemne teplo mi stačí samotný pod make-up nemusím nič pridávať. Už len niečo protivráskové pod oči a budem spokojná.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LOMILOMI: Ovesných, pardon
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    KLAARKA: Co takhle koupele z obranných vloček/ škrobu? Zkoušeli jste?
    BIOAMALKA
    BIOAMALKA --- ---
    KLAARKA: ekzém je projevem vnitřní nerovnováhy, tzn. stres, nemoc, atd. zhoršují to pak další věci používané externě, mám s tím zkušenosti, musela jsem se pročistit vnitřně, najít příčinu a pak vše zmizelo, napovrchu spíš zůstanou alergie na různé věci ( jídlo, kosmetika atd.) , ekzém hledat příčinu hlavně vnitřní
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    GRETKA: ZUZKAOU: moc děkuju oběma!
    LFE
    LFE --- ---
    QUORRA: Dekuju .-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAARKA: zjistit co mu to způsobuje.

    Neměnili jste v poslední době prací prostředky a nebo aviváž? Používat hypoalergení a na závěr ještě minimálně jednou pořádně promáchat v čisté vodě. Čas od času prádlo vyprat s lahví octa a teprve pak normálně. Rozhodně ložní, pyžama a spodní prádlo.

    Stejně tak sprchové gely a podobné věci.

    Nemá v bytě či v práci nějakou plíseň? Moc prachu? Zvíře, na které je alergický? Zhoršuje to zima?


    A naučit naučit se další strategie na zvládání stresu. Základní literatura zde

    A pak začít s vylučovací dietou. Minimálně tři dny jíst (lépe však týden) jen jako kdyby měl zažívací problémy - rýži, dušenou mrkev, libové maso, domácí čisté vývary z kostí, a tak. Klidně i s přídavky živočišného uhlí/ jílu.

    A postupně přidávat další věci, co by mohly dělat problém (každou jeden den a nic dalšího nepřidávat). Kysané mléčné výrobky, sladké mléko, med, lepek, vejce, sojové věci, ořechy, exotické ovoce, zkusit co dělá alkohol, čokoláda,kafe, různé pochutiny typu koření, sojová omáčka a tak.

    Pokud se mu stav po něčem zhorší, je jasné, že tohle by neměl jíst.

    Plus zvnějšku najít masti, které budou pomáhat, přípravky s mořskou solí, řepík a nebo černý čaj na omývání mokvavého stádia a tak.


    Na stav kůže je obecně dobré jíst tak, aby měl člověk hodně omega kyselin, karotenidy (červená, žlutá, oranžová a tmavě zelená zelenina a ovoce) b-vitamny, vitamínů rozpustných v tucích ADEK, křemík, hořčík, vápník. Daleko lépe se to všechno vstřebává z jídla, než z doplňků...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KLAARKA: hlavne se vyhnout vysusujicim vecem - typicky klasicke tekuta mydla, sprchace, sampony.
    Bambucke maslo, sezamovy olej, vmazat do mokre pokozky ci naopak do suche, nechat chvili pusobit a pak omyt vodou bez mydla, v tom pripade to jakoby uvezni tuk na pokozce, clovek je trochu mastny, ale vsakne se to.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    potrebovala bych poradit s ekzematickou pleti. muj pritel na nej docela trpi a obzvlast v posledni dobe se mu docela zhorsil, tvori se mu na ruznych castech tela (stehnech, pod koleny, ruce atd.). ja sama s tim nemam zkusenost, ale on sam na lecbu klasicky docela kasle, takze se mu to vubec nelepsi. pouziva jen konopne masti, ale nezda se mi, ze by prinasely nejaky vysledek.
    muzete mi prosim poradit nejaky treba krem, se kterym mate dobre zkusenosti?
    (uvitam kdyztak tipy i na neprirodni lecbu, kdo se bude chtit podelit, tak kdyztak do posty).
    LFE
    LFE --- ---
    QUORRA: Nehodila by jsi sem prosim link?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    NIKKITA: za dobrou obdovackou proc ne, ale i ta, kdyz uz nic na obliceji neni tak ti nejspis nic nepredepise, protoze je treba problem videt... proste jestli se ti to zas objevi tak fotit!!! a hned jit za Dr.
    A rady od Karen jsou vic nez na miste, kdyztak si pis denicek, vlastne jedina solidni strategie jak prijit na to co ti to zpusobuje.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Ještě dotaz - koupila jsem si hydratační sérum, ale je tam bohužel moc alkoholu, šlo by to nějak udělat, že ho "odpařím" ale zároveň se zachovají ty cenné složky? Je to sérum s mučenkou od alverde a bohužel spíš asi vysušuje :(
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KAREN: Dík, viz odpověď pro Gretku.
    NENUPHAR: Tak to je blbá zpráva, doufám, že to není tenhle případ.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GRETKA: Ted uz mi to zmizelo, postupně, dneska nemám na obličeji ani ťupku, ani kolem očí. Je to možná tím, že jsem už třetí den doma (vánoce) a nechodím ven. Obličej si ale myju i mažu víceméně stejně jako vždy. Jinak tou růžovou vodou to nebylo, polštář jsem si převlíkla, ale tim teatree balzámem jsem se nemazala. Nestačilo by teda zajít jen za normální obvoďačkou aby mě poslala na tu krev?
    LFE
    LFE --- ---
    HELLENKA: Ja nemela zatim stesti, ze bych ho potkala primo v drogerii (koukala jsem v DM kde maji saloos, ale jine oleje nez tento), nakonec jsem poridila v Biooo (Kotva).
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MUI: Vmasírujem si ho ku korienkom vlasov pred umývaním, nechám tak hodinu-dve. A používam ho aj na tvár, má vraj premasťovať a ja mám suchý ksicht. A vžsy si trochu pretriem obočie a riasy, aby pekne rástli :)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    TABBY: Nechápem prečo nechceli predať, buď je to voľne nepredajné a teda ti ho nedajú. Keď to je voľne predajné neexistuje dôvod, prečo by ho nemali predať. Keby bol jedovatý asi nie je voľne predajný.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    TABBY: Nobilis tilia, neni s tým žiadny problém je nejak upravený takže nie je jedovatý.....teda pokiaľ ho nebudeš užívať orálne na chudnutie (silné laxatívum), to sa potom môžeš slušne dehydrovať. Mama už mala v nemocnici také špecialistky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MUI: Kde se da ricinovy olej bez problemu sehnat? Pred lety jsem ho koupila v lekarne, ale personal mi ho _opravdu_nechtel_prodat_. Nakonec jsem je ukecala...
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MUI: jj a výsledky tiež dobré :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam