• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NIKKITA: Nefarbila som si vlasy rok a pol a mam uz takmer vlastnu farbu. Dam si asi bezfarebnu, nestojim o dofarbovanie, ale co som videla, tak sa to holkam vymyje, pokial pouziju farbu podobnu tej svojej. Zial som v ritke na Slovensku a do Prahy sa sice dostanem v sobotu, ale chcem aby mi to nafarbila mama, neviem, ci to dam sama.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Třeba do aromalampy, kapka do prádla při praní na ovonění nebo prý na čištění (v kombinaci s octem či sodou).
    MART1NKA: Tam Logonu, myslím, nemají. I když jsem tam viděla nějaké nové, myslím, že to byla jiná značka, jinak tam mají takovou tu klasickou, henna color asi za šest pětek. Zkus zajít spíš do biooo nebo někam, kde mají širší výběr a prodavačky ti lépe poradí.
    Existuje ale také možnost si koupit bezbarvou hennu, kterou bych to doporučovala, pakliže nestojíš o změnu barvy a věčný kolotoč s odrosty a ztmavujícími se konečky a přitom chceš jen posílit vlasy.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Holky rozmyslam, ze si dam na hlavu hennu, pretoze mam jemne vlasy a potrebuju trosku vyzivy. Mam svetlohnede vlasy a rada by som sa vyvarovala vyraznemu cervenemu odlesku. Ktoru si mam kupit? Zajtra skocim do DM (maju tam Logonu, ze?)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Koukněte mi prosím někdo na tohle složení (vynechala jsem věci u kterých vím že jsou ok):
    Cetearyl alcohol, Glyceryl stearate, Cetearyl glucoside, Tocopheryl acetate, Phenoxyethanol, Dehydroacetic acid.
    Dík.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    MARINNE: http://www.fyto-kosmetika.cz/pece-o-ocni-okoli taky zrovna vybírám nějaký oční krém :-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    Prodám rtěnku Lavera No 23, párkrát použitá, nevyhovuje mi odstín, 100,- http://www.bio-eko-logicky.cz/rtenka-no-23-oranzova-bio-36169.html
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    QUORRA: Balzám na rty od lavery (díky za tip, co tu na něj padl) - malinový nádherně voní
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Ad agranový olej: používam už skoro 2 týždne vždy ráno a večer a vyzerá to veľmi dobre. Pleť je ešte o kúsok lepšia a hlavne sa mi nelepia vlasy na ksicht ako s inými olejmi. Dokonca keď je vonku príjemne teplo mi stačí samotný pod make-up nemusím nič pridávať. Už len niečo protivráskové pod oči a budem spokojná.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    LOMILOMI: Ovesných, pardon
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    KLAARKA: Co takhle koupele z obranných vloček/ škrobu? Zkoušeli jste?
    BIOAMALKA
    BIOAMALKA --- ---
    KLAARKA: ekzém je projevem vnitřní nerovnováhy, tzn. stres, nemoc, atd. zhoršují to pak další věci používané externě, mám s tím zkušenosti, musela jsem se pročistit vnitřně, najít příčinu a pak vše zmizelo, napovrchu spíš zůstanou alergie na různé věci ( jídlo, kosmetika atd.) , ekzém hledat příčinu hlavně vnitřní
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    GRETKA: ZUZKAOU: moc děkuju oběma!
    LFE
    LFE --- ---
    QUORRA: Dekuju .-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAARKA: zjistit co mu to způsobuje.

    Neměnili jste v poslední době prací prostředky a nebo aviváž? Používat hypoalergení a na závěr ještě minimálně jednou pořádně promáchat v čisté vodě. Čas od času prádlo vyprat s lahví octa a teprve pak normálně. Rozhodně ložní, pyžama a spodní prádlo.

    Stejně tak sprchové gely a podobné věci.

    Nemá v bytě či v práci nějakou plíseň? Moc prachu? Zvíře, na které je alergický? Zhoršuje to zima?


    A naučit naučit se další strategie na zvládání stresu. Základní literatura zde

    A pak začít s vylučovací dietou. Minimálně tři dny jíst (lépe však týden) jen jako kdyby měl zažívací problémy - rýži, dušenou mrkev, libové maso, domácí čisté vývary z kostí, a tak. Klidně i s přídavky živočišného uhlí/ jílu.

    A postupně přidávat další věci, co by mohly dělat problém (každou jeden den a nic dalšího nepřidávat). Kysané mléčné výrobky, sladké mléko, med, lepek, vejce, sojové věci, ořechy, exotické ovoce, zkusit co dělá alkohol, čokoláda,kafe, různé pochutiny typu koření, sojová omáčka a tak.

    Pokud se mu stav po něčem zhorší, je jasné, že tohle by neměl jíst.

    Plus zvnějšku najít masti, které budou pomáhat, přípravky s mořskou solí, řepík a nebo černý čaj na omývání mokvavého stádia a tak.


    Na stav kůže je obecně dobré jíst tak, aby měl člověk hodně omega kyselin, karotenidy (červená, žlutá, oranžová a tmavě zelená zelenina a ovoce) b-vitamny, vitamínů rozpustných v tucích ADEK, křemík, hořčík, vápník. Daleko lépe se to všechno vstřebává z jídla, než z doplňků...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KLAARKA: hlavne se vyhnout vysusujicim vecem - typicky klasicke tekuta mydla, sprchace, sampony.
    Bambucke maslo, sezamovy olej, vmazat do mokre pokozky ci naopak do suche, nechat chvili pusobit a pak omyt vodou bez mydla, v tom pripade to jakoby uvezni tuk na pokozce, clovek je trochu mastny, ale vsakne se to.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    potrebovala bych poradit s ekzematickou pleti. muj pritel na nej docela trpi a obzvlast v posledni dobe se mu docela zhorsil, tvori se mu na ruznych castech tela (stehnech, pod koleny, ruce atd.). ja sama s tim nemam zkusenost, ale on sam na lecbu klasicky docela kasle, takze se mu to vubec nelepsi. pouziva jen konopne masti, ale nezda se mi, ze by prinasely nejaky vysledek.
    muzete mi prosim poradit nejaky treba krem, se kterym mate dobre zkusenosti?
    (uvitam kdyztak tipy i na neprirodni lecbu, kdo se bude chtit podelit, tak kdyztak do posty).
    LFE
    LFE --- ---
    QUORRA: Nehodila by jsi sem prosim link?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    NIKKITA: za dobrou obdovackou proc ne, ale i ta, kdyz uz nic na obliceji neni tak ti nejspis nic nepredepise, protoze je treba problem videt... proste jestli se ti to zas objevi tak fotit!!! a hned jit za Dr.
    A rady od Karen jsou vic nez na miste, kdyztak si pis denicek, vlastne jedina solidni strategie jak prijit na to co ti to zpusobuje.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Ještě dotaz - koupila jsem si hydratační sérum, ale je tam bohužel moc alkoholu, šlo by to nějak udělat, že ho "odpařím" ale zároveň se zachovají ty cenné složky? Je to sérum s mučenkou od alverde a bohužel spíš asi vysušuje :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam