• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    GRETKA: http://fr.m.wikipedia.org/wiki/Extraction_de_l'huile_d'olive

    Koukám na to, ze přidání vody a mirne zahřátí je při extrakci oleje vierge extra přípustné.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    GRETKA: Jasne, taky jsem na to koukala :/ achjo
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LOMILOMI: nejspis protoze neni extra-vierge, protoze pisou: ..par mélange avec de l'eau chaude
    extra-vierge je lisovani za studena.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    GRETKA: ano :)
    Je tam napsano 'premiere pression a froid' ale neni tam 'vierge extra' jak by pry melo byt.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    GRETKA: :/
    Ja ted koupila nejaky od herbs et traditions v bio obchode. Zda se mi OK. Je v tmave lahvi, coz ten v N&D nebyl, coz je zarazejici. V cire lahvi olej totiz casem zezlukne, pokud tedy neni nijak upravovany.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TABBY: Doplnit vitaminy b, hlavne b6. Olejíček na nehty určitě taky zlepší stav.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GHOSTDOG: Pilnik mam. Krem na nehty zkusim. Dik za tip. Rakytnikem asi taky nic nezkazim, ze jo...
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    TABBY: dobrý pilník (super je http://www.profimed.cz/cs/obchod/pilniky/zwilling-keramicky-pilnik-na-nehty-v-pouzdre-bily/ ), brousit jedním směrem, neem oil od hasuschky (nebo nízkorozpočtová varianta olejíček/krém od alverde)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TABBY: Ja to mam opacne. Vlasy uplne nahovno, ale mam nadherne nehty, ktore sa vobec nelamu.

    Mame nedavno pomohla kavova lyzicka rakytnikoveho oleja denne, ktoru brala na znizenie cholesterolu. Nikdy nemala takto pekne nehty.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Nejaky tiip, co na lamave nehty?
    Stipaly se mi horizontalne, pokud byly delsi nez jeden mm. Zacala jsem brat zinek - cca 9 mg denne. Nehty se drobatko zlepsily, po vysazeni se stipou znovu, ted i vertikalne. Nemam za cil pestovat si dlouhe nehty, akorat mne obtezuje to stipani, kdyz si nahodou zapomenu dvakrat do tydne ostrihat nehty na uplne kratoucko.
    Nejake tipy? Pomohlo by treba lakovani? (Vlasy mam na druhou stranu dobre.)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    NIKKITA:
    ATTILAH: Diky moc za odpovedi a za tipy, povyzkousim :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LOMILOMI: tak nez jsem se rozhoupala, uz ho nemaji. snif
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    KEMENTARI: (a prodávaj se ve zdravý výživě..)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    BADIANE: Taky řeším to samý s welledovým olejem. Ten ale vzhledem k menší uživatelský příjemnosti kombinuju s čímkoli co maže a dobře se vstřebává. Takže když je čas a nemusím se hned oblíct, tak welledový olej, jinak břicho máznu i dalšíma krémama, co mám strategicky po bytě na různých místech: Eucerin Urea 5% tělové mléko (vítěz D-testu v účinnosti tělových mlék), Jason - hůř se shání, ale úžasně se vstřebává, vanilkový Lush a i něco dalšího. Myslím, že se mi to vyplatilo i v prvním těhotenství, že břicho bylo brzo v původním stavu, nejde jen o strie.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BADIANE: Mě se na suchou osvědčil nejlépe právě ten avokádový (nezkoušela jsem tedy ještě mandlový), je to výborně účinné, šupinky se mi po něm nedělají, mažu si s ním suchá lýtka a holeně a opravdu není třeba mazat druhý den znova. I to bambucké máslo je dobré, ale to se tolik nevskuje, spíš kůži chrání, alespoň podle mého. Z máselod alverde doporučuju to makadamový, připadá mi že nejlíp promašťuje (ale taky možná jen osobní dojem)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    TABBY: aha. Ja prave zatim nevim jestli mam sklony. Akorat se mi pred par dny udelaly na cele spodni casti bricha divne cervene skrvny, takove nitkovite zilkovite, pomerne huste pavuciny, bylo to pote co jsem vylezla ze sprchy kde jsem byla docela dlouho. Tak me to trochu vydesilo, do te doby jsem mela kuzi akorat suchou pokud jsem nemazala. A je dost brzo, bricho je zatim jen jako treba kdyz se clovek nadme po blbem jidle, tj. vyrostlo zatim minimalne. Tak nevim, jestli tyhle cervene zilky jsou ukazatelem ze budu mit strie? Nikdy predtim jsem to nemela. Od te doby mazu poctive 2x denne a uz se to neobjevilo.

    IDENTITY: dik. Ja to mozna budu nejak kombinovat. Rano vecer olej, a pres den maslo :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TABBY: S těmi sklony ke striím máš pravdu. Ale když sklony jsou a člověk maže, zabrání aspoň tomu, aby ta natahující se kůže tak příííšerně svědila :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    BADIANE: Mno. K tem striim: budto mas sklony k tomu, aby se ti delaly strie, nebo ne. V prvnim pripade se muzes stavet na hlavu a strie se ti udelaji, v tom druhem pripade je mit nebudes. Smutne, ale je to tak. (Cimze teda nechci rict, ze je zbytecne o bricho pecovat. Spis te chci podporit v tom, aby sis treba casem nevycitala, zes mela bricho mazat petkrat denne ci tak neco.)

    K tomu oleji: je to, jak pisou devcata. Je potreba ho aplikovat na vlhkou kuzi. Ja to delam tak, ze vylezu ze sprchy, otru rucnikem cele telo, az na partie, ktere chci natrit olejem (v mem pripade to jsou lytka a olej je kokosovy). To znamena, ze nez se cela utru, je ta inkiminovana partie plus minus oschla. Oleje beru malo, prebytky rozetru na jine casti tela. I pri tomto postupu zustava natrene misto mastne, takze vetsinou krouzim jeste tak 5 - 10 minut po byte, nez si pres ty mastne partie neco natahnu.

    Vzhledem k tomu, jak se ty oleje pomalu vsakuji, volila bych pro bezne pouzivani nektere ze tech telovych masel Alverde. Mame prave rozdelane to mandarinkove, deti ho miluji a opravdu rychle se vsakne.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BADIANE: Klidně zůstaň u tý původní weledy, ale fakt malinko (přidat můžeš vždycky, kdyby se to rázem vsáklo) a na vlhkou kůži.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    QUORRA: aha tak to je jasny, davam moc. Ted uz jen najit olej (nebo maslo) ktery promastuje i pri tomhle mnozstvi tak dobre abych se pokud mozno nemusela mazat vic nez 2-3x denne :) (pri nutnosti vetsi frekvence bych to flakala, zapominala, nestihala..)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Jo pouzivate nekdo na hodne suchou kuzi na tele avokadovy olej? A bambucke maslo? Nebo kakaove?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam