• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    TABBY: aha. Ja prave zatim nevim jestli mam sklony. Akorat se mi pred par dny udelaly na cele spodni casti bricha divne cervene skrvny, takove nitkovite zilkovite, pomerne huste pavuciny, bylo to pote co jsem vylezla ze sprchy kde jsem byla docela dlouho. Tak me to trochu vydesilo, do te doby jsem mela kuzi akorat suchou pokud jsem nemazala. A je dost brzo, bricho je zatim jen jako treba kdyz se clovek nadme po blbem jidle, tj. vyrostlo zatim minimalne. Tak nevim, jestli tyhle cervene zilky jsou ukazatelem ze budu mit strie? Nikdy predtim jsem to nemela. Od te doby mazu poctive 2x denne a uz se to neobjevilo.

    IDENTITY: dik. Ja to mozna budu nejak kombinovat. Rano vecer olej, a pres den maslo :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TABBY: S těmi sklony ke striím máš pravdu. Ale když sklony jsou a člověk maže, zabrání aspoň tomu, aby ta natahující se kůže tak příííšerně svědila :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    BADIANE: Mno. K tem striim: budto mas sklony k tomu, aby se ti delaly strie, nebo ne. V prvnim pripade se muzes stavet na hlavu a strie se ti udelaji, v tom druhem pripade je mit nebudes. Smutne, ale je to tak. (Cimze teda nechci rict, ze je zbytecne o bricho pecovat. Spis te chci podporit v tom, aby sis treba casem nevycitala, zes mela bricho mazat petkrat denne ci tak neco.)

    K tomu oleji: je to, jak pisou devcata. Je potreba ho aplikovat na vlhkou kuzi. Ja to delam tak, ze vylezu ze sprchy, otru rucnikem cele telo, az na partie, ktere chci natrit olejem (v mem pripade to jsou lytka a olej je kokosovy). To znamena, ze nez se cela utru, je ta inkiminovana partie plus minus oschla. Oleje beru malo, prebytky rozetru na jine casti tela. I pri tomto postupu zustava natrene misto mastne, takze vetsinou krouzim jeste tak 5 - 10 minut po byte, nez si pres ty mastne partie neco natahnu.

    Vzhledem k tomu, jak se ty oleje pomalu vsakuji, volila bych pro bezne pouzivani nektere ze tech telovych masel Alverde. Mame prave rozdelane to mandarinkove, deti ho miluji a opravdu rychle se vsakne.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BADIANE: Klidně zůstaň u tý původní weledy, ale fakt malinko (přidat můžeš vždycky, kdyby se to rázem vsáklo) a na vlhkou kůži.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    QUORRA: aha tak to je jasny, davam moc. Ted uz jen najit olej (nebo maslo) ktery promastuje i pri tomhle mnozstvi tak dobre abych se pokud mozno nemusela mazat vic nez 2-3x denne :) (pri nutnosti vetsi frekvence bych to flakala, zapominala, nestihala..)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Jo pouzivate nekdo na hodne suchou kuzi na tele avokadovy olej? A bambucke maslo? Nebo kakaove?
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    QUORRA: ok :)
    Zkusila jsem to pred hodinou s mokrou (a pouzila jsem arganovy olej pul napul s olejovym maceratem z mesicku), asi se to fakt vsakava lip, ale stejne zustane takovy lepkavy film (pravda min nez kdyz mazu na suchou, to uz je posun spravnym smerem :) - mozna toho oleje davam moc? Odsala jsem ten zbytek toaletakem ale stejne bych na to obleceni nedala (dala jsem pres bricho pod triko stary satek :)
    Asi ho teda budu davat hodne hlavne na noc, a pres den jen malo..
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    BRUSINKA: takze mokrou proste :)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    ( nevim jak s tou vlhkou kuzi - bud je mokra ze sprchy, nebo ji utru a je sucha :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    BADIANE: spíš na vlhkou, ale je potřeba neutírat se, ať si to celý nesetřeš. ono se to za chvilku vsákne.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    CAMELLA: na suchou; ma byt fakt uplne mokra, jakoze vubec neutrena ze sprchy?
    Diky za tip, podivam se na ne (jsou taky od akverde ty na tehotne bricho nebo bio od jine znacky?)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a jinak co se týče rychlosti vsákávání a promazávání, tak nedám dopustit na tělová másla alverde. Já tedy zkoušela ta klasická - makadam, pomeranč, mandarinka - a jsou boží. Těhotná ale nejsem.
    Nicméně když jsem naposledy byla v dmku, tak v tom koutku u dětské kosmetiky (kupuju si na obličej dětský sedmikráskový krém :) mají i tělové máslo přímo na těhotná břicha, tak zkus to, není to drahé a snad to bude fungovat stejně :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BADIANE: a mažeš na suchou nebo na vlhkou kůži? Většina olejů se mnohem rychleji vsákne, když se maže na vlhko.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Jaky je nejlepsi olej na tehotne bricho? Zatim pouzivam od Weledy mix primo urceny pro tyto ucely (mix mandloveho jojoboveho a z psenicnych klicku), ale pokud nemazu vic jak 2x denne tak mam na brise suche supinky coz se obavam ze pomuze tvorbe strii. Mazat vic nez 2x denne neni moc prakticke, ten olej se vsakava do obleceni a uprostred dne nemuzu zustat v praci pul hodiny polonaha (ted me napada to kombinovat pres den hydratacnim telovym mlekem kt. se rychle vsakne; no kazdopadne jestli nekdo vite o oleji ktery kuzi hydratuje/promastuje lip a dlouhodobeji tak budu rada).
    TABBY
    TABBY --- ---
    MARINNE: Ricinovy olej je dulezitou soucasti porodniho koktejlu, spolu s vodkou a merunkovym dzusem :-) Jak pises, ze se laxativni ucinky projevi rychle, tak se obavam, ze je to prinejmensim individualni (zato kdyz k tomu uz dojde, je to opravdu exploze ;)

    K merunkovym jadrum takova zajimavost: koupila jsem si onehdy v IKEA jejich mandlovy dort. A velmi mne prekvapilo, kdyz jsem ve slozeni zjistila, ze ty mandle jsou prave jadra z merunek :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jo ten kyanid je taky v horkej mandlich, i v merunkovejch jader nejakych odrud, a ten kyanid zpusobuje tu "mandlovou" vuni v merunkach. Takze v tom oleji asi nebude, ale opatrnost mi nedala... (snad to neni zrovinka z ty odrudy :))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MUI: Mam Saloos...
    XAJA
    XAJA --- ---
    MARINNE: isteže ho je tam málo, a ešte k tomu nie v každom jadre. rovnako ako v horkých mandliach. ja to mám rada tiež, za normálnych okolností ich človek do seba také množstvo, aby mu to ublížilo, nedostane.


    MUI: nie je amaretto z horkých mandlí? ale to je jedno, tiež ho mám rada:D
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MARINNE: Italove z nich delaji moc dobre susenky Amareti Toscani.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    LADY_MYSKA: Obyčajná vazelína, namazať a spať. Ráno mám nohy jemné ako kojenec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam