• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    DA_NIELA: Áha :) nicméně borůvky stále platěj.
    BRUSINKA: Mě se právě zamlouval ten jejich mandlovej olej, taktéž v modré lahvičce, ještě s nějakým extraktem ze švestkovejch jader a trnky, a prý je taky na odličování očí, ale i jako regenerace na pleť... tak to asi není ono... pošli obrázek nebo odkaz teda... dík.
    PINK_CICINKA: Dobrej tip, to mě nenapadlo, ačkoliv jsme měli vcelý léto z balkónu mátovej prales :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    NIKKITA: Snad jen že afty a opary způsobuje virus, nikoli bakterie, a tomu je cukr putýnka. Já bych si hodila vitamin C, B na hojení, zinek (dýně atd.).
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    NIKKITA: Možno přidat i trochu máty pro osvěžení dechu :)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    marmošku mám od babičky, ale dost sladkou, zkusím si ji dát do jogurtu nebo vločkový kaše. hřebíčkovou vodu zkusím, mám tu na to takovou šikovnou lahvičku....
    Dík:-)

    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Jo jo :) Ale myslim, že tou šťávou z dm určitě nic nezkazíš, marmeládu bys musela sehnat nějakou nepřeslazenou a neředěnou a nejlíp nějakou bio, jinak by to mohlo bejt kontraproduktivní (moc cukru by živilo bakterie).
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: A ústní voda - přírodní - zalej cca pět kousků hřebíčku cca dvěma deckama horký vody, nech vystydnout a máš ústní antiseptickou vodu se stahujícíma účinkama. Taktéž ti vydrží dlouho, nekazí se.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    už vím, proč mi dřív mamka afty mazala takovou tou fialovou vodičkou, co barvila jazyk, zuby...:D:D
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Borůvky. Klidně teď v zimě v podobě marmelády (pakliže nevíš, jak se jde ke dvanácti měsíčkům :)) Nejlepší a nejúčinnější babskej recept. Anebo maj v dm takovou čistou borůvkovou šťávu, stojí teda něco přes kilo, ale vydrží ti v ledničce dýl (já jí upíjim už asi měsíc), sladký to neni, ale naředěný s vodou dobrý. Případně tim několikrát denně mazat ta místa, který potřebuješ vyléčit.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    oukej, dík. v tuhle chvíli mi ažtak nejde o přírodnost, ale aby to pomohlo, fakt mě to s**e:-( zubák mi poradil líp čistit zuby, a používat ústní vodu, existuje nějaká přírodní, která pomáhá, a není to taková ta hnusná obarvená a ovoněná voda made in tesco? koupila sem si listerine, ale do budoucna, abych kdyžtak věděla...
    Jinak mi trochu ulevilo cumlat hřebíček (koření:D)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    asi to je dost mimo téma, ale co zabírá na afty a opary? udělal se mi mega aft + mě začly bolet dásně, a nemužu se moc smát, a blbě se mi jí... pomooooooc!!!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A musím se s váma podělit o novinku, co jsem teď "objevila" - domácí pleťovou vodu z ovsa - prostě si koupíte za třicet korun pytlík s ovsem (přímo "Oves plod", v bylinkářství či nějakym zdravym krámku), uděláte si podle návodu jakoby čaj, a je z toho nejlepší pleťová voda, co jsem kdy měla. Jeto vážně zázrak na pleť. Momentálně to piju a patlám se tim a je to skvělý a přitom strašně levný.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: Tak miesto vody asi používa tonikum. Tiež si väčšinu času neumývam ksicht vodou, chlór vysúša a to nepotrebujem. Keby som mala na záhrade narazenú studňu, to by bolo iné :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BRUSINKA: To mandlový odličovadlo je ten madlový olej? (je v něm i švestkový extrakt nebo co)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Dobré je odličovací mléko Natuderm, k dostání ve všech dmkách. Přírodní, ale uživatelsky komfortní. Jak na oči, tak na makeup. Ovšem souhlasím s tím, že po každém odlíčení bys to odličovadlo měla smejt vodou (prostě si opláchnout obličej) - nemá to fungovat jako krém, ale jako odličovadlo, zanášelo by to pak póry.
    KETA
    KETA --- ---
    Dámy, nemáte některá očuchané toaletní vodny/parfémy od Farfally? Do 31.1. mají na bioochod.cz slevu 20%
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    BRUSINKA: misto vody se da pouzit treba kvetinova voda nebo nejake tonikum
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    QUORRA: taky doporučuju mandlovou weledu, ale po každym takovym ptlátku by sis měla opláchnout obličej vodou, takže vlastně moc nechápu dotaz.
    SUZUKI
    SUZUKI --- ---
    QUORRA: Asi to není to, co hledáš, ale já se nejlepé odlíčím (a zároveń to čistí) levandulovým olejem (různá, i přírodní a luxusnější odličovadla mě vysušovala nebo pálila nebo zanechávala podivný "film").
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    QUORRA: to byla ale jiná, než ty co mají. Vyloženě se to jmenovalo "odličovací květinová voda" a odličovalo to fakt dobře. I linky essence.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TABBY: Co mi říkaly kamarádky kosmetičky, tak nehty na rukou by se neměly stříhat vůbec (nůžtičky jsou spíše na záděry a tak), ale pilovat ne kovovým ani skleněným, ale papírovým pilníkem, ty první dva zmíněné nehty třepí. Od alverde existuje zpevňovací sérum, za osmdesát korun, klidně bych to zkusila (mám od nich jen olejíček na kůžičku, ale problémy s nehty moc nemám, takže nemohu potvrdit účinnost). Jinak, jak říkají holky, doplnit něco zevnitř. Rakyníkovej olej mám, je to malá lahvička, dej si bacha za kolik ho kupuješ, ten samej jsem viděla v jednom obchodě za dvě kila něco, v druhým za 140,-. Je dobrej na spoustu jinejch věcí.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    QUORRA: me vyhovuje mandlove odlicovaci mleko od weledy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam