• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ORISKOVANUTELA: pokud tě bolí dásně, absolutně se vyhni všemu cukru včetně marmelady. cokoliv sladkého to brutálně zhoršuje, mám s tím bohužel bohatou zkušenost. občas sním moc sladkého a ty dásně mě z toho chytnou během pár hodin.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    DA_NIELA: Áha :) nicméně borůvky stále platěj.
    BRUSINKA: Mě se právě zamlouval ten jejich mandlovej olej, taktéž v modré lahvičce, ještě s nějakým extraktem ze švestkovejch jader a trnky, a prý je taky na odličování očí, ale i jako regenerace na pleť... tak to asi není ono... pošli obrázek nebo odkaz teda... dík.
    PINK_CICINKA: Dobrej tip, to mě nenapadlo, ačkoliv jsme měli vcelý léto z balkónu mátovej prales :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    NIKKITA: to asi ne, je to taková tmavomodrá skleněná lahvička, je to mlíko (a dělají myslím i tonikum, nebo prostě ještě něco takového) - zkusím najít obrázek
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    NIKKITA: Snad jen že afty a opary způsobuje virus, nikoli bakterie, a tomu je cukr putýnka. Já bych si hodila vitamin C, B na hojení, zinek (dýně atd.).
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    NIKKITA: Možno přidat i trochu máty pro osvěžení dechu :)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    marmošku mám od babičky, ale dost sladkou, zkusím si ji dát do jogurtu nebo vločkový kaše. hřebíčkovou vodu zkusím, mám tu na to takovou šikovnou lahvičku....
    Dík:-)

    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Jo jo :) Ale myslim, že tou šťávou z dm určitě nic nezkazíš, marmeládu bys musela sehnat nějakou nepřeslazenou a neředěnou a nejlíp nějakou bio, jinak by to mohlo bejt kontraproduktivní (moc cukru by živilo bakterie).
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: A ústní voda - přírodní - zalej cca pět kousků hřebíčku cca dvěma deckama horký vody, nech vystydnout a máš ústní antiseptickou vodu se stahujícíma účinkama. Taktéž ti vydrží dlouho, nekazí se.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    už vím, proč mi dřív mamka afty mazala takovou tou fialovou vodičkou, co barvila jazyk, zuby...:D:D
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Borůvky. Klidně teď v zimě v podobě marmelády (pakliže nevíš, jak se jde ke dvanácti měsíčkům :)) Nejlepší a nejúčinnější babskej recept. Anebo maj v dm takovou čistou borůvkovou šťávu, stojí teda něco přes kilo, ale vydrží ti v ledničce dýl (já jí upíjim už asi měsíc), sladký to neni, ale naředěný s vodou dobrý. Případně tim několikrát denně mazat ta místa, který potřebuješ vyléčit.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    oukej, dík. v tuhle chvíli mi ažtak nejde o přírodnost, ale aby to pomohlo, fakt mě to s**e:-( zubák mi poradil líp čistit zuby, a používat ústní vodu, existuje nějaká přírodní, která pomáhá, a není to taková ta hnusná obarvená a ovoněná voda made in tesco? koupila sem si listerine, ale do budoucna, abych kdyžtak věděla...
    Jinak mi trochu ulevilo cumlat hřebíček (koření:D)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    asi to je dost mimo téma, ale co zabírá na afty a opary? udělal se mi mega aft + mě začly bolet dásně, a nemužu se moc smát, a blbě se mi jí... pomooooooc!!!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A musím se s váma podělit o novinku, co jsem teď "objevila" - domácí pleťovou vodu z ovsa - prostě si koupíte za třicet korun pytlík s ovsem (přímo "Oves plod", v bylinkářství či nějakym zdravym krámku), uděláte si podle návodu jakoby čaj, a je z toho nejlepší pleťová voda, co jsem kdy měla. Jeto vážně zázrak na pleť. Momentálně to piju a patlám se tim a je to skvělý a přitom strašně levný.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: Tak miesto vody asi používa tonikum. Tiež si väčšinu času neumývam ksicht vodou, chlór vysúša a to nepotrebujem. Keby som mala na záhrade narazenú studňu, to by bolo iné :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BRUSINKA: To mandlový odličovadlo je ten madlový olej? (je v něm i švestkový extrakt nebo co)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Dobré je odličovací mléko Natuderm, k dostání ve všech dmkách. Přírodní, ale uživatelsky komfortní. Jak na oči, tak na makeup. Ovšem souhlasím s tím, že po každém odlíčení bys to odličovadlo měla smejt vodou (prostě si opláchnout obličej) - nemá to fungovat jako krém, ale jako odličovadlo, zanášelo by to pak póry.
    KETA
    KETA --- ---
    Dámy, nemáte některá očuchané toaletní vodny/parfémy od Farfally? Do 31.1. mají na bioochod.cz slevu 20%
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    BRUSINKA: misto vody se da pouzit treba kvetinova voda nebo nejake tonikum
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    QUORRA: taky doporučuju mandlovou weledu, ale po každym takovym ptlátku by sis měla opláchnout obličej vodou, takže vlastně moc nechápu dotaz.
    SUZUKI
    SUZUKI --- ---
    QUORRA: Asi to není to, co hledáš, ale já se nejlepé odlíčím (a zároveń to čistí) levandulovým olejem (různá, i přírodní a luxusnější odličovadla mě vysušovala nebo pálila nebo zanechávala podivný "film").
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam