• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MUI: Jsou dva druhy sody. Ta jedlá, hydrogenuhličitan sodný, neboli soda bicarbona, je zásaditá, tudíž neutralizuje kyselost - a právě kyselina je v tomhle duelu ta agresivní. Pak je soda na praní (uličitan sodný), a ta se skutečně nejí, ta je právě dobrá jako alternativa k chemickým prostředkům na praní a mytí všeho možného. Paní v článku používá právě tu první zmíněnou.
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    LOMILOMI: Zatim sbírám odvahu :) Kdyžtak jsem našla ještě nějaké informace tady http://zena007.cz/zadny-sampon-jenom-krasne-vlasy-2/
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    MISHELKA: Zkousis taky mýt vlasy sodou a octem?
    ISCH
    ISCH --- ---
    Oholila jsem hlavu a tak nabízím: Olej Amla od Khadi - přes polovinu, Amla prášek - cca 60g, prášek Reetha od Khadi 150g neotevřený a Prášek Ze směsi bylin od Khadi ( http://www.biooo.cz/prasek-ze-smesi-bylin-sampon-kondicioner-khadi-p-5143.html) - použitý tak dvakrát, odhadem 110g. Napište do pošty a domluvíme se.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky další geniální věc, co jsem si pořídila - vlasové mýdlo z mýdlárny U dvou koček za stovku... bála jsem se, že bude strašně vysušovat nebo nebude mydlit, ale krásně bylinkově voní, složení je úplně geniální (samý oleje a tak) a ty vlasy mam epesní! Polila jsem je teda ještě (jak jsem se inspirovala ve fóru diy kosmetiky) odvarem z břízy a levandule a spokojenost. Tak jen doufám, že se nebudou rychle mastit.
    Jinak, koupila jsem to v krámku Bio Domov na Ládví, ale měli tam poslední kus a já z téhle části Prahy nejsem, nevíte někdo náhodou, kde jinde jsou k dostání? Ideálně centrum.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GREENFAIRY: Tak z vlastní zkušenosti nejlíp funguje kamenec - já ho mám ve spreji ještě s aloe vera od Salt of the earth... akorát jsem nikde nedohledala, jak se to má s těma molekulama, a jestli je to neškodný nebo ne... ale fakt prostě po dvou dnech i po kalbě nesmrdim, je to vážně zázrak.
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    THEIA: Supr, dik chystam se to omrknout v kotve
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    Posílám odkaz na celkem zajímavé vysílání o vlasech. http://www.rozhlas.cz/meteor/prispevky/_zprava/vlasy-o-vlasy--1167004
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    BRUSINKA: dík, vyzkoušim
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GREENFAIRY: tak pocení moc deodorantem neomezíš, ale můžeš zkusit popíjet šalvěj, to by mělo pomoct - zkus ze poptat třeba v klubu o bylinkách, jestli to není dlouhodobě zdravotně závadné, to si nejsem jistá. a jinak co se zápachu týče, dobrý je (zkušenosti a poměr cena/výkon) deo krystal, např. od baley, asi za 60kč.
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    BRUSINKA: potim se právě dost, tak bych potřebovala, aby to aspoň trochu omezilo i to pocení
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GREENFAIRY: co od něj čekáš? že se nebudeš potit, nebo že pot nebude smrdět? A normálně se potíš jak?
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    máte někdo tip na přírodní deodorant, který funguje?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BRUSINKA: No pakliže byl čistý, tak podle mě barvit musel. Taky je spíš určený pro vnitřní užití, tím pádem má zachovány všechny výživné látky. Mám dojem, že kdyby byl zbyven toho zabarvení, přišel by o karotenoidy, které jsou jeho nezbytnou součástí (opravte mě jestli je to kravina).
    KALHOTKA: Tuhle kombinaci jsem používala dlouho, docela posiluje vlasy (osahujekys. hyaluronovou). Ale hlavně božsky voní.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MARGARITKA: No ja bych skúsila tú kyselinu mliečnu, stojí to pakateľ a pointa chemického peelingu je, že zjemňuje vrásky, za pokus nič nedáš. A hydratovať niečím s kyselinou hyaluronovou. Alebo poriadny krém, ale ten bude drahší a veľmi pravdepodobne nie z kategórie prírodných.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    NIKKITA: yslím, že byl čistý. jako ano, lehce zabarvený jo, ale nic, co by se jakkoliv projevilo na (béžové..) pleti.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BRUSINKA: Mám ten stoprocentní rakytníkový... a ten je vážně žlutooranžový. Ty máš asi na mysli nějaký míchaný ne?
    THEIA
    THEIA --- ---
    DADULKA: pouzivam od nich makeup asi 2r, nemam dovod menit. Casom som prikupila tvarenku a puder, tiez super.
    Je ale dolezite vybrat si odtien v kamennom obchode, maju hrozne moc odtienov a je fakt dolezite trafit ten pravy
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    NIKKITA: Barví? Proboha, kde kupuješ kosmetiku?;)) Můj byl, pokud si dobře vzpomínám, bezbarvej.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TABBY: ZUZKAOU: No mě to fakt vytočilo. Se divim, že si to ten dovozce (ne výrobce) nějak neohlídá, protože tim si docela dost kazí jméno. Ale asi doufá, že si to lidi koupěj a je jim putna, z čeho to uplácali a že jsou lidi barvoslepí.
    BRUSINKA: A neni pak člověk oranžovej jak mrkev? Já ho mám doma a strašně barví...
    KALHOTKA: Já mám kondicionér od Lavery s mandelmi a medem, předtím jsem měla ten jako ty, a možná tam rozdíl je, ale spíš cenový, jinak zkus nějaký olej nebo masku, tohle možná kondicionér nevyřeší. Anebo zkus šampon, který je jemnější, ten za to mnohdy může a kondicionér to nedohoní. Já z alverdích přešla na šampon od Essential care,je sice drahej jak prase (360,-), ale mam ho už dlouho a má jen jeden tenzid, a to ještě hodně jemnej, tim pádem nevysušuje a tak ani někdy kodicionér nepoužiju vůbec, a to mám vlasy docela dlouhé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam