• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIKKITA: Tahle "nedopatreni" mne vzdycky dozerou...
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    máte někdo zkušenost?
    Mineral Makeup - Mineral Cosmetics - Buy Online Now At Lily Lolo
    http://www.lilylolo.co.uk/
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARINNE: Aha, nějak jsem to z toho nerozluštila :)
    MARGARITKA: No mě šlo o to, že jsem si to mýdlo Visaka koupila, ale uvnitř bylo jiné, než bývá, takové sytě zelené, ale třeba na stránkách biooo mají v té samé krabičce mýdlo úplně jiné, světle žluto nazelenalé. Pěkně mě to štve, protože na obou krabičkách je uvedeno úplně to samé složení, ale barva ja asi od sto odstínů jinde, z čehož vyplývá, že je v tom mém tmavězeleném kdovíco, co se nikdo neobtěžoval na té krabičce uvést. Psala jsem paní do biooo, ale dovozce ví kulový, prej často měněj složení, nestíhaj a občas tam dávaj jiný, nebo co. A navíc jsem zjistila, že v jejich mýdle Paboda je triclosan, což je opravdu nejhorší věc, co v kosmetice může bejt. Tak jsem z té značky taková rozpačitá, ačkoliv jsem se strašně těšila, až si to mýdlo pořídím. Tak nevím jestli se tím mám mejt, protože to na mě působí, že je to něčim dobarvený (ale čim, to je ve hvězdách), nebo jestli pořídit v biooo to ve stejný krabičce, ale světležlutý, nebo jestli se na to uplně vykašlat... :( btw. hledala jsem na googlu v obrázcích, a to moje tmavězelené mýdlo má mít nejspíš úplně jinou krabičku (zřejmě), a na těch stránkách uvádí složení toho mýdla jiné, než je uvedené na té, ve které jem to koupila. Nebyl to pofidérní obchod, kde jsem to kupovala. wtf???!
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: ne, ale mam pastu Supirivicky a je naprosto dokonala! Doporucuju! (bylinna, kdo zna ajurvedske pasty, tak vi, jsou podobne, velmi jemne pali a hlavne ma opacny efekt nez ostatni pasty - nezvysuje slineni, takze si zuby muzu cistit treba 5 minut u televize aniz bych mela pokydane pyzamo ci musela odbihat do koupelky:)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: Ja myslím, že Quorra chce niečo ako veľmi jemný domáci peeling, nie mechanický. Na Kutilov.cz ju majú v čistej forme za pár korún, zároveň sa tam dajú kúpiť komponenty na výrobu vlastných mydiel, šampónov, mastí apod. Tiež to plánujem vyskúšať :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Aha, takže jen obličej? No příležitostně ti to možná bude k ničemu, to chce systematickou péči. Ale myslím, že ze značek je velmi jemná Weleda, co se složení týče. Ale jestli používáš i konvenční kosmetiku, může se stát, že to bude kontraproduktivní. Mě třeba v poslední době strašně pomohla ta moje ovesná voda. A exfoliaci zvládne lufa, mají speciální maličké na obličej, třeba v Greenwave, kus za patnáct korun.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: A na co konkrétně?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TABBY: Multi má nevýhodu že jak jich tam je hafo, tak se to tluče takže se toho vstřebá méně. Brala bych klidně b-komplex (dá se sehnat i bez želatiny od generica), B6 samotná navíc je ok nápad.
    Mimo toho ze jak je napsané níže - stres znamená zvýšená spotřeba, navíc jsou to vitaminy rozpustné ve vodě = těžko se predavkujes i s 500% DDD.
    Oříšky a semínka určitě ok, jen bacha na to že jsou hodně kalorický.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, máte doma někdo přírodní ayurvédské mýdlo Visaka od zn. Siddhalepa? Potřebuju radu... dík
    TABBY
    TABBY --- ---
    IDENTITY:
    WOCKOO:

    Diky. Zitra jdu do zdrave vyzivy, tam Sallos vedou, tak to prihozuji na shopping list...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    WOCKOO: :-D
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TABBY: Saloos krém na nehty se mi osvědčil. Pravda, hlavně na kůžičku kolem nich a na záděry, což jsem dost potřebovala. Nehty jako takové mám v pohodě. Ale určitě jim nemůže škodit, ze složení si mj. pamatuju dýňový olej. Někdo tady psal, že na záděry mu to moc nepomohlo, ale o ty ti konec konců nejde.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    TABBY: já používám tohle http://www.alpik.cz/saloos-balzam-na-nehty-bio-karite-19-ml/d-70907/ a nemůžu si to vynachválit
    krásně působí na okolí nehtů, nedělají se žádné záděry a je vidět, že ta kůže je hezká a zdravá. nehty mám ok, takže tam nevím.. ale matlám si to doma i v práci, miluju to
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TABBY: kromě b-ček taky ten zinek a hlavně vápník, křemík selen. Z vápníku s křemíkem se ty nehty vyrábějej... Jinak b-čka se spotřebovávají při vyšší zátěži (včetně stresu), takže ty denní dávky nemusí sedět skutečné potřebě konkrétního organismu.

    Pokud se ti nechce jíst tablety, tak začni pít denně kopřivový a nebo přesličkový čaj a jíst tak dvě polévkové lžíce směsi ořechů a semínek. Určitě by si v té směsi měla mít dýňové a lněné semínko, zbytek to co ti chutná. Stejně se to bude lépe vstřebávat než z tablety a ještě v tom jsou nenasycené mastné kyseliny a tak. V ideálním případě to budou máčená semena (přes noc nechat namočené ve vodě), ale to už je drobnost.

    Efekt ovšem bude vidět až na nových nehtech, že - tedy tak měsíc od započetí užívání.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tak jsem tu znova s temi nehty

    GRETKA: B6 mam v multivitaminu, 126 % DD. Staci to takhle?

    GHOSTDOG: Vcera jsem byla v DM, krem / olej na nehty od Alverde nemaji. Jediny preparat na nehty je od te jejich rady s-he, a to mi prijde jako potencialni chemka. Mate nejaky takovy zazrak (krem / olej) vyzkouseny? (Vedle toho Hauschky teda, ktereho si pisu, a doufam, ze doporucite neco mene nakladneho :)
    KLA
    KLA --- ---
    ORIKA: ti jí klidně udělám - pošta
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KLA: nemůžeš plz hodit odkaz? dnes se mi vyrazil opar na nose a představa, že s tím zase chodím min. 2 týdny mě fakt nebaví
    KLA
    KLA --- ---
    ORIKA: konopná :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KLA: jaká zelená mast?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam