• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PINK_CICINKA: Jako u Hauschky v Revoluční ;-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PINK_CICINKA: Tak tak. Jen jednou byla paní prodavačka (či spíše manažerka) akční až přespříliš, trochu mě vyděsila, ale chápu, že své povolání prostě jen víc prožívá. Mě tam jednou nabídli dřevěnej hřeben skoro za polovic, jen proto, že měl lehce nažloutlou gumu od toho jak byl ve výloze, z čehož jsem byla nadšená, protože jsem zrovna takový sháněla, ale nechtělo se mi do něj vrážet tolik.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    PINK_CICINKA: figs and rouge vid?:-)
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Dnes jsem byla v obchodě Green wave u Národky a mohu jen doporučit. Přišla jsem s tím, že bych potřebovala krém na obličej. Slečna prodavačka byla moc milá, ptala se, s čím mám zkušenosti, jakou mám pleť, jaké problémy...Nakonec mi dala asi 4 vzorečky s tím, ať si vše v klidu vyzkouším a pak přijdu zase. To je mi sympatické, občas mám pocit, že abych dostala v krámě vzorek, musím něco koupit. No, nakonec jsem stejně koupila balzám na rty, měl skvělou krabičku :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GIRAFFKA: Asi hrotim, ale spíš proto, že mě překvapilo, že značka, jako je Weleda, by tam dávala tohle... no a zjištění v krámě bylo následovný - na krabičce u tý pasty ve složení nic takovýho neni, tudíž na biooo už maj po x-tý docela velkou chybu ve složení. Mě to spíš zkoumat baví, jinak bych to nedělala, a dokud můžu, tak důvěřuju, ale prověřuju.
    IKA
    IKA --- ---
    GHOSTDOG: Videla som ich tam tiež, majú tuším ecocert, ale vyskúšané nemám.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    GIRAFFKA: ajo. tak děkuji za info :)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    DIABOLUS: některý věci má ok,některý nepřijatelný. pokud nechceš číst každou lahvičku zvlášť,tak nebrat (značka neposkytuje tu "záruku", jako např. weleda,alverde a jiné)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    dneska v DM zahlédnuty šampóny Timotei s certifikátem. znáte?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    děvčata a co Manufaktura? hledala jsem tady zmínku a nenašla..
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    jinými slovy-mám-li přezkoumávat a kontrolovat kvalitu i "zaručenejch" značek,ta se asi radši nemeju:-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NIKKITA: hele a nehrotíš to už moc?;-) nemůžu vyloučit,že jsem línej pokrytec,ale na přírodních značkách mě baví mj i to, že prostě můžu šáhnout "s jistotou" do regálu a nemusim si lámat hlavu nad každou položkou ve složení... stačí,že tim zabíjim čas při nákupu potravin:-D
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky poraďte prosím s těma mandlovejma olejema, viz NIKKITA: protože zejtra vyrážim do centra a ráda bych si to pořídila... dík.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    NIKKITA: Taky si muzes udelat domaci :
    20 g jedle sody
    20 g bileho jilu jemneho
    5 g soli
    4 kapky citronove silice
    2 kapky tea tree silice
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA:
    LOMILOMI:
    Díky, já právě přemejšlela o tý slaný, jelikož v minulosti už jsem jednu podobnou měla od Fitne, akorát ta Weledí obsahuje sulfát a silikát sodný, jak jsou tyto složky škodlivé? Na www.ewg.org/skindeep mi vyšel ten silikát jako 3 ze 7, což je tak na úrovni běžnejch chemek...
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Z hlediska prirodnosti, jak velké zlo je cetearyl alcohol a stearic acid, krom toho ze pochází ze zatracovaneho palmoveho oleje?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    NIKKITA: Jj, divná chuť ale jinak ok. Bez problému, ale nevracim se k ni.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: ruzova ratanova - nic moc, zvlastni chut, zadna pena, coz by nevadilo, ale nejak mi neprirostla k srdci... navic mi po ni prislo, ze mi zloutnou zuby (piju hodne caj, ale s jinou pastou jsem takovy problem nemela)... nicmene sestra pouziva tu modrou se soli a je velmi spokojena. Za mne uz jedine Supirivicky, kterou jsem tu nedavno chvalila, ted dobiram Laveru a Kiss My Face, ale ta ajurvedi je top ze vseho co jsem kdy zkusila.

    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Máte někdo zkušenosti se zubními pastami od Weledy?
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    KUNHUTA: a na co tu penu potřebuješ? :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARINNE: Tak to bude ten spraš, soudě podle obrázku. No, ten je opravdu výjimka, je určen na lupy, protože je velmi jemný a spíš pečuje, než myje, takže to doporučuju spíš lidem s narušenou rovnováhou pokožky hlavy. Jakou to může mít souvislost s barvou ale netuším.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    NIKKITA: neviem červené viečko, na obrázku čosi ako sypké kvasnice aj to tak "vonia"....možno to bude ten spraš :) Nezvykom to nebude, mastné dĺžky som mala len po tomto šampóne a teraz najnovšie po farbe na vlasy od L´Oreal a hrozne ma to irituje.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    TABBY: to jsem ale šikovná :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam