• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    mate ozkoušenej nějakej dobrej tonovaci krem/makeup co nevysušuje a neupcápvá pory (hauschka mi dělá obojí zmíněné) u alverde s ebojím, že bude vysušovat.
    MANDYL
    MANDYL --- ---
    CAMELLA: mam arganovy olej LIFT'ARGAN a ten ricinovy Natessance, na tech strankach ho ted nemuzu najit, ale je to presne tento: http://www.amazon.fr/Huile-de-ricin-50ml-Natessance/dp/B006ZNPNXK. Oboje to je ale stejna firma - Laboratiore LEA. Mela jsem v obchode stesti, ze jsem narazila na fakt dobrou prodavacku, ktera mi docela poradila. a hlavne vsechno vysvetlila. Ale ja to kupovala ve Francii, tak nevim, jak moc je to celkove dostupny..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MANDYL: a od jaké značky jsi použila?
    MANDYL
    MANDYL --- ---
    NIKKITA: je pravda, ze jednou davkou jsem to nevymyla, spis jsem to myla tak na trikrat. ale ted jsou ty vlasy fakt krasny, porad me to udivuje, co mi udelala jedna aplikace .-) a co se tyce tech konecku, tak tam jsem to taky nejdriv dala pred mytim na noc. ale ty se asi ptas na to, jak to davam po vlasu po umyti? davam do to vlhkych vlasu a hlavne fakt malinko! pouzivam to pokazde po umyti vlasu. pak je to uplne v pohode, mastny to rozhodne neni.. mozna jsi tam toho dala moc, zkus priste ubrat .-) ja takhle veky pouzivala silikonovy olej na konecky, tak ted hledam nejakou prirodni nahradu - sice ten arganovy olej nefunguje (samozrejme) jako ty silikony, ale jsem s tim zatim docela spokojena..
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    DA_NIELA: Mě připadá, že je moc alkoholový, a připadá mi paradoxní, že by hydratovalo něco, čeho je základem vysušující látka. Nějak mi to nedošlo předem. Možná pro mastnou pleť ano, nebo třeba v létě až bude vedro, tak sedne, ale obávám se, že co jsem pochopila, že ne všechno, co je mastné, musí obličej dusit a zanechávat mastný film, tak se asi na hydratační a podobný nesmysly asi pro příště vykašlu.

    MANDYL: A podařilo se ti to vymýt jen jednou dávkou šamponu? Já si dala tak tři čtyři než to pustilo. Ale teď mam taky hebký lesklý vlasy. Ale po tom drhnutí šamponem to vypadalo, že budu muset na ježka, nešlo to rozčesat. Ale nějak si to nakonec sedlo. Ricinový jsem tam lila taky, nakombinovala jsem olivový, kokosový, ricinový a na to ještě od dm vlasový olej z mandle a arganu. Jak si dáváš ten olej na konečky? Já to jednou udělala a nejspíš jsem to přehnala, nebo nevím, ale po uschnutí jsem je měla slepený a mastný, a to ty konečky mam suchý taky. Tobě to tenhle efekt nedělá?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    HOLYJOLI, MARGARITKA, MART1NKA: Díky moc. Koupím, vyzkouším, poreferuji. :))

    NENUPHAR: Taky mám nejepší zkušenosti. A miluju, jak voní. :) Dávám si ho před mitím na vlasy a vymývá se velmi snadno...
    MANDYL
    MANDYL --- ---
    NIKKITA: ja ted, i na mistni rady, poprve pouzila ricinovy olej (ale mam nejaky, ktery je s necim smichany, neni uplne cisty) - udelala jsem to tak, ze jsem si ho vmasirovala trochu ke korinkum, konecky jsem zase napatlala arganovym olejem, zabalila do igelitu, pres to rucnik a nechala pres noc, rano vymyla. a vlasy mam krasny, i tohle jedno pouziti mi fakt pomohlo! a teda po umyti jsem dala jeste trosicku toho arganovyho oleje do konecku, protoze je mam fakt extreme vysuseny a super..
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    NIKKITA: Dtto Alverde hydratační fluid s vůní mořských perel pro normální a smíšenou pleť, taky mi nesedí.

    (PS. Stejně mám pocit, že se jich nezbavíme :) )
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WOCKOO: Já si říkala :) zrovna včera jsem v Rossmannovi koukala na nějaký nový krém od nich, tak se příště kouknu i po masce. Díky!
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    NIKKITA: safra, já nemyslela Alnatura, ale Alterra, prostě ta přírodní řada z Rossmanna, nějak se mi všechny ty názvy pletou :-)
    tohle: http://www.google.com/...sz=43&hl=cs&start=20&zoom=1&tbnid=QGXnadyq7JGWNM:&tbnh=93&tbnw=124&ei=NME0UcSNOorEsgb9wIHQDA&um=1&itbs=1&sa=X&ved=0CFAQrQMwEw
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Tak to jo :) Tímto nabízím v plen hydratační fluid od alverde s mučenkou, hodí se pro mastnější pleť, mě prostě vysušuje. Dvakrát použitý.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: No na kořínky jsem to patlala především, neb je mi známo, že vlas je mrtvý, nicméně jsem měla dojem, že chemické barvy vlas jaksi vyžírají a že olej by teoreticky mohl zaplnit ta prázdná místa... ale to je asi sci-fi možná :)

    WOCKOO: Aha, já myslela, že Alnatura dělá jen jídlo. Jak to balení vypadá a kolik toho je?

    KATKA119: Avokádový, nebo mandlový. Připadá mi, že je po nich kůže dýl hebká.

    QUORRA: Tos ho mohla někomu věnovat ne? Mam pocit že všecko házíš zbytečně do koše, ačkoliv tomu nic není... přinejmenším to je neekologický. Já krémy, co mi úplně nesedí, dávám babičce nebo kamarádkám, a ty z toho maj vždycky druhý vánoce.
    GALE
    GALE --- ---
    QUORRA: A po čem teda voní? Po tuku? Listím? Zapařeným dřevem?
    GALE
    GALE --- ---
    QUORRA: Po čem výrazně voní? Po kokosech?
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    ahoj, jaký olej byste doporučily místo tělového mléka?
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    NIKKITA: jo, teď mám Alnaturu, mají taky masky. Jinak Alverde jsem používala taky, rozdíl asi nevidím
    HOLYJOLI
    HOLYJOLI --- ---
    KEMENTARI: "bezbarvá henna" v sobe neobsahuje hennu, ale cassi, která nebarví, takže se nemusíš bát, pokud bych zkoušela, tak čistě z toho důvodu, že se vždycky najde nějaké procento lidí, kterému konečky vysuší
    za sebe doporučuji pravidelné používání kondicionéru na půl smíchaného s dobře vymývatelným olejem (tedy ne třeba olivovým nebo slunečnicovým)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    KEMENTARI: vubec bych se toho nebala, myslim, ze naopak to tvou prirozenou barvu jeste zvyrazni, predevsim co se lesku tyce, ale zkouska na konecky je jistota :-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: dovnitr vlasu se toho moc nedostane, kdyz je mrtvy a nelze ho vyzivit. Vyzivne slozky se muzou dostat max. do korinku a vlasove pokozky, u vlasu samotneho lze jen uhladit a vylepsit jeho strukturu, takze pak vypada hladsi, timpadem i zdravejsi.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: No říkám, že je to divný, myšleno ironicky :) O bezbarvé henně jsem přemýšlela, ale odrůstá mi zrzavý přeliv, a docela ráda bych, aby se to postupně přirozeně vymývalo, tu hennu si tam dám až to bude odrostlý nebo skoro vymytý. Sice pozoruju, že ty vlasy jsou teď hebčí, přeci jen, ale vím že těsně po umytí skoro nešly rozčesat a přišly mi ještě za mokra ještě oslabenější. Jinak nemám příliš suché vlasy, jen ty konečky, co jsem si kdysi barvila, to trochu poznamenalo, ale vlastní vlasy mam poměrně hustý, a co si je myju šamponem jen s jedním tenzidem, tak se i míň mastěj.

    WOCKOO: Není to spíš od Alverde? Nebo Alnatura dělá masky na vlasy? Mě právě napadlo spíš si pořídit masku a něco do ní přimíchat... Je fakt že ty vlasy jsou na omak vážně příjemnější, ale zajímalo by mě, kolik z toho, co jsem si na tu hlavu napatlala, se dostalo skutečně dovnitř toho vlasu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam