• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Kde kupujete tu lávovou zem, a kolik cca stojí? Používám alverde, kromě kofeiňáku zatím spokojenost (cena x kvalita). občas použiju i kondicionér, ale co je zajímavý - když si umeju vlasy třeba niveou, tak mám potom šílenej objem a afro, co se mi nepovedlo ani s alverde šamponem a kondicionérem:D

    Asi trochu ot, ale jak často si myjete vlasy? občas se cítím jak exot, když mi hlava vydrží v relativní pohodě i týden:D (ikdyž to sou pak už culíky a pod), ale neumím si představit si mýt hlavu každej den:D
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KETA: Tak já to prubnu ještě jednou, byla bych velešťastná, kdyby mi to fungovalo jako tobě... zkusím a dám vědět :) Mínus není ode mě, ale tipuju, že je za to, že být majitelkou rovných vlasů ještě neznamená, že nění třeba kondicionéru, neb ten má úlohu uzavírání vlasu po invazi šamponu, který vlas jakoby otevírá (obrazně řečeno), a není jen na rozčesávání kudrnatých. Myslím, že v případě lávové země by ho ale nemusela být určitě potřeba, protože to není tenzid, takže vlas nenarušuje.

    BOSSORKA: Kondicionér mám momentálně od Lavery (nevím, jestli mají víc druhů), ale jednu dobu jsem si teď namísto kondicionéru vlasy polévala odvarem z levandule a šalvěje. To bylo ale v kombinaci s tím drahým velmi jemným šamponem, který vlasy nevysušoval... teď musím, než vykradu banku a koupím si zas ten boží šampon, nebo než mi zafunguje lávová zem, používat v kombinaci s alverdím ten kondicionér.
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    QUORRA: no tak nepřírodních znám samozřejmě taky spoustu, jenom mě napadlo, jestli třeba v těch přírodních nehledám špatně...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: jaký kondicioner používáš?
    KETA
    KETA --- ---
    NIKKITA: jak už jsem psala, dnes jsem si vlasy myla lávovou zemí poprvý a vlasy se zatím tváří dobře.. na omak jsou krásně hladký a to už bylo cítit i během druhýho smývání, takže bych se toho fakt nebála :) vyzkoušej a dej vědět ;)

    ad mínus.. za co, prosím?? že nepoužívám kondicionér???
    prosím dotyčnou o vysvětlení.. díky :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KETA: A nemáš potom vysušený vlasy? Já jak jsem teď používala ten šampon od essential care, tak je fakt, že nebyla někdy potřeba ho pužít, protože byl fakt extra jemnej, ale teď mi došel a používám alverdí, než zas budu mít čtyři kila navíc, a bez kondicionéru bych zaplakala.... myslíš, že s tou lávovou zemí taky nebude třeba? Nebo máš nějaký super kvalitní vlasy? Já je sice pevný mam, ale i tak balzám potřebuju...
    KETA
    KETA --- ---
    NIKKITA: ne, balzámy ani kondicionéry na vlasy nepoužívám.. mám rovný vlasy, takže není potřeba :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KETA: Tak to zkus, anebo příště pořiď ten jemnější (světlý). Anebo zkus ten oves, ten narozdíl od vody nevysušuje a možná by to šlo i bez krému či oleje, já to tak dělám, když se právě nechci už ničim mazat a nechat pleť dýchat. Anebo by teoreticky pomohla i růžová voda.
    Tak to teda závidím, možná zkusím nanášet v předklonu, aby se to líp dostalo ke kořínkům. A dáváš si pak na to nějaký balzám?
    KETA
    KETA --- ---
    NIKKITA: večer po vyčistění pleti se právě už ničím nemažu, tak zkusím přimíchat kapku oleje a uvidím :) dík
    a mytí vlasů jsem už popsala níže :) myslím, že je úplně jedno jak dlouhý vlasy člověk má.. důležitý je pořádně umýt, promasírovat vlasy u kořínků a tím jak to pak splachuješ, umyješ vlastně i zbytek vlasů :) fígl je ten postup zopakovat 2x - prvním mytím se odstraní největší nečistoty a pak už jen doumyješ
    u toho práškovýho se právě až u druhýho mytí udělá pěna.. nevýhoda možná je, že nevidíš, kolik si toho na hlavu sypeš :)
    tý hotový směsi od Logony jsem si dala velikost ca. vlašskýho ořechu - 2x :) a stačilo
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KETA: No já si koupila tu v prášku, ze které se ta kašička musí vyrábět, ale i tu světlou v tubě (s lotosem či něčím takovým). Ta je právě ta jemnější a méně vysušuje, takže je možné, že je to vysušování způsobeno tím, že máš tu silnější.
    Jinak taky se mi stalo, že jsem po delší době používání měla občas pocit vysušení, ale mám dojem, že to bylo tím, že byla zima, kdy je pleť citlivější a má větší tendenci se vysušovat. Myslím, že by to mohla spravit kapka oleje buď přímo do té směsi, nebo ihned po umytí. Jinak veškerou vysušenost pleti řeším tím ovsovým odvarem. Záleží taky na tom, co používáš za krémy a jestli používáš makeup, mohlo by to na to mít taky vliv.
    Co ti ale závidím je, že ti to funguje na ty vlasy. Já mám vlasy docela dlouhé a pokaždé jsem toho musela vyplácat tunu, což mi při ceně té tuby připadá velmi neekonomické. Jak to děláš?
    Na ten ajurvédský prášek jsem měla taky zálusk, ale bojím se, že to bude podobné. (mezitím jsem objevila nejjemnější existující šampón od essential care, který má jen jeden tenzid, takže se intervaly mezi mytími taky prodloužily, bohužel je drahej jak prase :( )
    KETA
    KETA --- ---
    NIKKITA: Ahoj, na popud tvé chvály na lávovou zem, jsem si taky pořídila tu v tubě od Logony, ale tu hnědou s patchouli a pleť mám po ní teda dost přesušenou. Stalo se ti to taky ze začátku? Je možný že se to časem srovná?
    Dnes jsem si s ní zkusila umýt i vlasy a vypadají skvěle! :)
    Pár měsíců už používám práškový šampon http://www.biooo.cz/ayurvedsky-praskovy-sampon-shampoo-powder-natural-eliah-sahil-p-4168.html , navykla jsem si mýt vlasy na 2x, spíš teda pokožku hlavy a pořádně vymýt. Funguje to parádně a přijde mi, že se pomalu posouvá doba mezi mytím ze 3 na 4 dny :)
    KETA
    KETA --- ---
    MARINNE: tak to jsi dobrá teda, že jsi to z jejího prvního dotazu [ QUORRA @ přírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje ] hned pochopila, já ne :))
    a jak jsme se dozvěděly o několik příspěvků dál, jde jí nakonec o to, že si make-up potřebuje namíchat/naředit s tím krémem a ne že se nejdřív něčím napatlá a pak si dá make-up a tím se to na kůži smíchá.. takhle to došlo mě teda :)

    QUORRA: no vidíš a když jsem ti o něm psala já [ KETA @ přírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje ], tak jen zareaguješ, že nejsí blbá! [ QUORRA @ přírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje ] (i když se to krému netýkalo) :DD

    !konec OT!
    SISTA
    SISTA --- ---
    navic v obchodu v revolucni si muzes od hauschky vsechno vyzkouset, dostanes vzorky a prodavacka je velmi ochotna.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    QUORRA: a proč jsi vlastně zamítla hauschku? Třeba tento http://www.drhauschka.cz/ruzovy-krem-p-399.html?spd=1 glycerin neobsahuje...
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    KETA: Ja som to teda pochopila na prvýkrát. Hlavne sama používam oleje na ksicht a občas si ten make-up na to dám skôr, občas neskôr, niekedy minerálny, inokedy BB krém, inokedy klasický make-up, takže viem že to je rozdiel.

    KETA
    KETA --- ---
    QUORRA: QUORRA: tvý příspěvky jsou fakt vtipný :) příště se zkus vyjádřit jasně hned na začátku a ušetříme si všichni čas a nervy :)
    a nebo (a budu se zase opakovat), když hledáš něco tak "extra", jdi rovnou do specializovanýho obchodu, kde ti poradí rovnou na místě a zase ušetříš čas (i peníze)... jak jednoduché :)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    BRUSINKA: Ono je rozdiel medzi používať make-up na olej a priamo ho miešať s make-upom. Je to ako s varením.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GRETKA: ještě bych k tomu pití dodala, že na kvalitě pleti se taky odráží to, co člověk jí. Špatně jíst a dohánět to pak drahými kosmetickými přípravky podle mého orpavdu není dobrá cesta.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    QUORRA: jses proste zbytecne agresivni, takze jsou z tebe lidi marny :D kolikrat ti ani neodpovidam, protoze si stejne jedes porad dokola tu svou...

    A ano, i pod makeup davam olej!! Ted jsi objevila aspon Ameriku ty, ne?? ;-)
    Jenze dokud si to neozkousis tak tomu proste nebudes vedet ;-) a je to o hazeni hrachu na zed...
    Bezne vstanu, a kdyz si omyvam oci studenou vodou tak se pak natru (kremem/olejem/atd podle pocasi/nalady/atd) a pak se jdu najist a potom kdyz mam cas/naladu/potrebu pouzivam make-up(rasenku, tvarenku atd). Pro upresneni, protoze jsi schopna to zase rozvadet do nesmyslu.

    A neptas se na konkretni vyrobek, to by bylo v pohode :) Ptas se tu na veci o dost slozitejsi a ani to nechces uznat. Hledas krem (apriori prirodni ;-) ktery bude hydratovat a neobsahovat glycerin!!!!!!!!
    KREM + PRIRODNI - GLYCERIN !!!
    Definice kremu: emulze (smichani) oleje ve vode (ci o dost mene casteji vody v oleji) a kdyz nechces mit dvojslozkovy vyrobek, co je k tomu treba?! EMULGATOR. A jsme u toho. Asi najdes i krem co bude prirodni a nebude v sobe mit emulgator glycerin, ale stopro v sobe bude mit jiny emulgator (s tim, ze v prirodni kosmetice se vzasade pouziva glycerin, v bezne PEGy).......... a nebo se nebude jednat o krem... To je cele, hledas chimeru a STRASNE SE DIVIS, ze ti lidi odpovidaji neprimo/nepresne/"neochotne"...

    Nevim, kdo ti nakukal, ze glycerin vysusuje plet, je to o dost slozitejsi. Ale pro zabavu by mel zajimal zdroj teto povery.



    A slusnost je podekovat. KETA: ti napsala fakt peknou odpoved a misto toho aby jsi ji napsala: dekuji ti za napad jit se poptat profesionalu ji napises QUORRA: !!!
    Nejspis ti tvoje blogerske ego ti trosku prerostlo pres nosanek ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam