• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    KETA: Ja som to teda pochopila na prvýkrát. Hlavne sama používam oleje na ksicht a občas si ten make-up na to dám skôr, občas neskôr, niekedy minerálny, inokedy BB krém, inokedy klasický make-up, takže viem že to je rozdiel.

    KETA
    KETA --- ---
    QUORRA: QUORRA: tvý příspěvky jsou fakt vtipný :) příště se zkus vyjádřit jasně hned na začátku a ušetříme si všichni čas a nervy :)
    a nebo (a budu se zase opakovat), když hledáš něco tak "extra", jdi rovnou do specializovanýho obchodu, kde ti poradí rovnou na místě a zase ušetříš čas (i peníze)... jak jednoduché :)
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    BRUSINKA: Ono je rozdiel medzi používať make-up na olej a priamo ho miešať s make-upom. Je to ako s varením.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GRETKA: ještě bych k tomu pití dodala, že na kvalitě pleti se taky odráží to, co člověk jí. Špatně jíst a dohánět to pak drahými kosmetickými přípravky podle mého orpavdu není dobrá cesta.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    QUORRA: jses proste zbytecne agresivni, takze jsou z tebe lidi marny :D kolikrat ti ani neodpovidam, protoze si stejne jedes porad dokola tu svou...

    A ano, i pod makeup davam olej!! Ted jsi objevila aspon Ameriku ty, ne?? ;-)
    Jenze dokud si to neozkousis tak tomu proste nebudes vedet ;-) a je to o hazeni hrachu na zed...
    Bezne vstanu, a kdyz si omyvam oci studenou vodou tak se pak natru (kremem/olejem/atd podle pocasi/nalady/atd) a pak se jdu najist a potom kdyz mam cas/naladu/potrebu pouzivam make-up(rasenku, tvarenku atd). Pro upresneni, protoze jsi schopna to zase rozvadet do nesmyslu.

    A neptas se na konkretni vyrobek, to by bylo v pohode :) Ptas se tu na veci o dost slozitejsi a ani to nechces uznat. Hledas krem (apriori prirodni ;-) ktery bude hydratovat a neobsahovat glycerin!!!!!!!!
    KREM + PRIRODNI - GLYCERIN !!!
    Definice kremu: emulze (smichani) oleje ve vode (ci o dost mene casteji vody v oleji) a kdyz nechces mit dvojslozkovy vyrobek, co je k tomu treba?! EMULGATOR. A jsme u toho. Asi najdes i krem co bude prirodni a nebude v sobe mit emulgator glycerin, ale stopro v sobe bude mit jiny emulgator (s tim, ze v prirodni kosmetice se vzasade pouziva glycerin, v bezne PEGy).......... a nebo se nebude jednat o krem... To je cele, hledas chimeru a STRASNE SE DIVIS, ze ti lidi odpovidaji neprimo/nepresne/"neochotne"...

    Nevim, kdo ti nakukal, ze glycerin vysusuje plet, je to o dost slozitejsi. Ale pro zabavu by mel zajimal zdroj teto povery.



    A slusnost je podekovat. KETA: ti napsala fakt peknou odpoved a misto toho aby jsi ji napsala: dekuji ti za napad jit se poptat profesionalu ji napises QUORRA: !!!
    Nejspis ti tvoje blogerske ego ti trosku prerostlo pres nosanek ;)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    QUORRA: mmch já používám k hydrataci olej a zároveň se matlám make-upem. v čem je problém?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    QUORRA: to teda neni, pri svych studii mediciny by jsi todle mela znat, ze kdyz se clovek dostane do dehydratace tak se to tyka celeho organismu - i kuze!!! vidi se to hlavne u deti a starych lidi.. protoze u nich je to markantnejsi.. ciste klinicky ;-)

    Hydratace v kosmetice se tyka jen poslednich vrstev epidermu - to je podle definice samotne kosmetiky ze zakona. Kdyz aplikace vyrobku na kuzi umoznuje jeho latkam prostupovat epidermem a hlavne bazalni vrstvou epidermu jedna se uz o lek a ne o kosmetiku. Ano, nutno dodat, ze to neni naprosto respektovano, ale to uz je jina kapitola.

    Fyziologicky kuze vyrabi zvlast tuky a ty pak na sebe vazi vodu, tim se hydratuje kuze. Proto take je nelepsi natirat na zvlhcenou kuzi olej/mastny krem, tim se nejvice priblizis fyziologii.

    Ano, chapu ze se chces vyhnout emulgatorum, ale zase, neni nad to si to co hledas najit sama ;-DDD Ono je totiz rozdil zeptat se a zeptat se s tonem "ja mam pravdu a vy kdyz nevite presne co chci tak drzte zobak" - to si pak dost casto clovek poklada otazku proc se vlastne ptas...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Tak pij hodně vody, to je jediný zaručený způsob hydratace pleti. Účinný a levný.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    QUORRA: vidíš..sem myslela,že mám nějakou specialitu..:(
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    neznáte někdo náhodou korektor, který opravdu kryje?)
    SNELA
    SNELA --- ---
    Ahoj, děláte si někdo domácí pleťový krém?
    KETA
    KETA --- ---
    QUORRA: je přece spousta jiných značek a ve specializovaným krámku ti určitě poradí a nabídnou i dražší kosmetiku, když pro tebe cena není důležitá
    jen tak namátkou..
    http://www.bioobchod.cz/farfalla-be-beautiful-pletovy-krem-stesti-30/d-78666/
    http://www.biooo.cz/krem-lehky-light-cream-santaverde-p-4189.html
    http://www.biooo.cz/denni-krem-ruzovy-orient-tautropfen-p-3959.html

    a pokud je ve složení glycerin, ale firma píše, že je z kontrol.ekolog.zemědělství (viz. Farfalla) a nebo má certifikát BDIH (což je pro mě nejdůležitější u přírodní kosmetiky), nechápu, čeho se bojíš
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    QUORRA: používám ho asi týden a splňuje, co čekáš, lehký, hydratační, rychle se vstřebává, hod pak report, jak sedí tobě, pokud do něj půjdeš :-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    bez glycerinu;-)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: co so treba dat do mensi nadoby trochu stranou na okamzite pouziti, zbytek mit v lednici, a kdyz se nadoba na okamz.pouz. blizi vyprazdneni tak doplnit z lednice?
    KETA
    KETA --- ---
    QUORRA: spíš si zajdi do specializovanýho krámku s přírodní kosmetikou než do drogerie..
    holky hodně chválily taky růžový krém (light) ale od Hauschky
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    QUORRA: růžový krém od essential care
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KATKA119: Já měla jednou nerafinované a docela rychle mi zežluklo, bylo to ale nejspíš tím, že bylo léto a já ho s sebou všude tahala... myslím, že bude stačit, když ho budeš uchovávat na nějakém místě s nižší trvalou pokojovou teplotou, protože si myslím, že by tomu nemusely úplně lichotit změny teplot při vyndávání a zpětném ukládání do chladu. To samé si říkám o kokosáku, ten je ale tekutý když ho mám v koupelně, a zas tak často ho nepoužívám, tak ho mám radši v lednici, ale štve mě že trvá než povolí.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    (Ja ho nemam v lednici nikdy a nekdy jsem ho mela i rok az dva.. ale priznam ze nevim presne zda a nakolik bylo rafinovane)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam