• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    ORIKA: bang bang, viz ALEXIS .)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ORIKA: bangbag ma tusim postovne zdarma: http://www.bangbag.cz/10-balzamy-hurraw/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SAMANOVA006: můžu se zeptat kde jsi ty balzámy hurraw sehnala?
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    Děkuju moc všem za odezvy a jsem ráda, že to tak nemám sama..tyčinka na olej vypadá moc dobře.. olejem si mažu na obličej a na pusu mě nedráždí, když si ji přitom přetřu, takže tohle by mohlo taky fungovat bez podráždění.

    Jo a koukala jsem, že v greenwave mají na ten lavera lůj nějakou akci dva v balení za 89!
    LAVERA Balzám na rty duopack | greenwave.cz
    http://www.greenwave.cz/lavera-duo-pack-balzam-na-rty
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    SAMANOVA006: Mám úplně to samé. Nemůžu mít Hurraw, Alterru ani nic podobnýho. Snesu samotný kakaový máslo a vyloženě blaženě mi dělá vazelína s rybím tukem, což ovšem bohužel není přírodní.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    SAMANOVA006: z bambuckeho masla dela Saloos primo balzam na rty, je moc prijemny a cena do stovky...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SAMANOVA006: CAMELLA: WITCHIE: CAMELLA:
    da se koupit "tycinka" na rty s olejem, vypada to takto:
    (http://www.nosmeilleurescourses.fr/lordelatlas-baume-levres-a-huile-argan-bio.htm za 5€ + postovne)

    Je tam takovy maly roler jako u deodorantu. Olej se da po vypotrebovani znovu doplnit, kdyz clovek moc neomlati vicko.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ještě mě napadá lavera basis sensitive, měla by to být řada pro velmi citlivou plet, určitě mají i balzám a tuším, že ho vedou v dmku...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CAMELLA: prave (hygiena)

    SAMANOVA006: to maslo holt apson na doma no (pokud nebudes mit blbou rekaci samozr :). Znacku bohuzel neporadim, ty co se prodavaji v cechach neznam.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    Díky všem za rady. na tu welwdu jsem koukala v dm. možná ji zkusím.. a asi koupím i to bambucké máslo..máte nějaký konkrétní tip na značku? vybavuje se mi akorát saloos, že to vede..Ale jestli třeba nemáte lepší zkušenost s jiným?
    dík moc.

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WITCHIE: jako jo, není to uplně nejpraktičtější, na druhou stranu dá se kousíček schovat do nějaké malé nádobky a nosit sebou aspon to. Jen je to holt trochu nehygienické, nanášet to prsty...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SAMANOVA006: nebo tady jiny bio za 80Kc http://www.zdravionline.cz/p/Eubiona_balzam_na_rty_med_4g
    Nemam vyzkouseno ale
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CAMELLA: jsem se presne chystala navrhnout :) ale rikala jsem si ze treba potrebuje neco na noseni s sebou, na coz je nejpraktictejsi podoba tycinky.

    SAMANOVA006: Mne prijde docela fajn weleda: http://www.greenwave.cz/weleda-tycinka-na-rty-everon , na netu k nalezeni od 108Kc, ale tezko vedet predem zda ti nebude taky vadit.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SAMANOVA006: co zkusit pořídit třeba čisté bambucké máslo? Nebo čistý kokosový olej...
    když nic jiného, tak zjistíš, že je to ta složka (nebo jedna ze složek), na které máš alergii.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    Ahoj. mám dost problém s výběrem loje na pusu. Už jsem vyzkoušela Alterra, Alverde, Hurraw (čokoláda, zelený čaj) a i další nepřírodní. Po všech lojích mi druhý den po namazání pusa napuchne (jen horní ret) a mám ho červený i kousek nad pusou a dost to pálí a tak jakoby mokvá...
    Jediný lůj, který mi tohle nedělá je Neutrogena, která je ovšem chemická a dost parfemovaná, což je mi nepříjemný, protože tu chuť potom cítím ve všem, co jím..
    Nemáte někdo tip na přírodní lůj, který by byl nějak extra jemný a pokud možno né moc drahý (+- 100,-), protože pokud se jednou namažu a musím lůj někomu dát, tak by se mi to dost prodražilo...

    Popř. nemáte někdo podobný problém? Nebo tip na co bych mohla mít alergii?

    Složení těch lojů:
    Hurraw čoko: sladký mandlový olej, kandelilový vosk, kokosový olej, jojobový olej, kakaové máslo, ricinový olej, olivový olej, kakaová pasta, vitamín E.
    Hurraw zelený čaj: zelený čaj, sladký mandlový olej, kandelilový vosk, konopný olej, kokosový olej, jojobový olej, kakaové máslo, ricinový olej, olivový olej, vitamín E
    Alterra: Ricinus communis seed oil, Cocos nucifera oil, cera alba, simmondsia chinensis seed oil, candelilla cera, palmitic acid, stearic acid, butyrospermum parkii, olea europea fruit oil, tocopheryl acetate, aroma, helianthus annus seed oil, chamomilla recutita oil, daucus carota sativa root extract, beta-carotene, tocopherol.

    díky
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Kde kupujete tu lávovou zem, a kolik cca stojí? Používám alverde, kromě kofeiňáku zatím spokojenost (cena x kvalita). občas použiju i kondicionér, ale co je zajímavý - když si umeju vlasy třeba niveou, tak mám potom šílenej objem a afro, co se mi nepovedlo ani s alverde šamponem a kondicionérem:D

    Asi trochu ot, ale jak často si myjete vlasy? občas se cítím jak exot, když mi hlava vydrží v relativní pohodě i týden:D (ikdyž to sou pak už culíky a pod), ale neumím si představit si mýt hlavu každej den:D
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KETA: Tak já to prubnu ještě jednou, byla bych velešťastná, kdyby mi to fungovalo jako tobě... zkusím a dám vědět :) Mínus není ode mě, ale tipuju, že je za to, že být majitelkou rovných vlasů ještě neznamená, že nění třeba kondicionéru, neb ten má úlohu uzavírání vlasu po invazi šamponu, který vlas jakoby otevírá (obrazně řečeno), a není jen na rozčesávání kudrnatých. Myslím, že v případě lávové země by ho ale nemusela být určitě potřeba, protože to není tenzid, takže vlas nenarušuje.

    BOSSORKA: Kondicionér mám momentálně od Lavery (nevím, jestli mají víc druhů), ale jednu dobu jsem si teď namísto kondicionéru vlasy polévala odvarem z levandule a šalvěje. To bylo ale v kombinaci s tím drahým velmi jemným šamponem, který vlasy nevysušoval... teď musím, než vykradu banku a koupím si zas ten boží šampon, nebo než mi zafunguje lávová zem, používat v kombinaci s alverdím ten kondicionér.
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    QUORRA: no tak nepřírodních znám samozřejmě taky spoustu, jenom mě napadlo, jestli třeba v těch přírodních nehledám špatně...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: jaký kondicioner používáš?
    KETA
    KETA --- ---
    NIKKITA: jak už jsem psala, dnes jsem si vlasy myla lávovou zemí poprvý a vlasy se zatím tváří dobře.. na omak jsou krásně hladký a to už bylo cítit i během druhýho smývání, takže bych se toho fakt nebála :) vyzkoušej a dej vědět ;)

    ad mínus.. za co, prosím?? že nepoužívám kondicionér???
    prosím dotyčnou o vysvětlení.. díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam