• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    WITCHIE: napsala jsem to blbě, měla jsem na mysli fén, pardon)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GREENFAIRY: olejove masky klidne treba s trochou alor vera gelu, pripadne hotove masky od bioznacek (ted mam tusim farfallu, predtim jsem mela od lavery)
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    co přírodního používáte jako ochranu vlasů před vysoušením?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MART1NKA: skvělý mi přijde od nobilisu, mám vzorečky..
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    holky, dosiel mi peeling na tvar. aky pouzivate? mala som mesickovy Alverde. chcela by som nieco, co funguje a hydratuje.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Holky, nekdo osobni zkusenost s Farfallou? Ciste ze zvedavosti jsem od nich chtela vyzkouset telovy maslo, ale 400,-/50ml mi prijde fakt hodne. Zajimalo by me zejmena, jak dlouho vydrzi na tele ta vune? Nepouzivam parfemy tak shanim neco, co mi provoni kuzi idealne na celej den. Vybornou zkusenost mam v tomhle ohledu s Logonou (granat. jablko), ale na jaro/leto mi ta vune prijde tezsi, nehlede na to, ze potrebuju nejakou zmenu.
    Diky.
    SISTA
    SISTA --- ---
    NIKKITA: no hutnejsi je, ale moc hezky se roztira a i po tech par teplejch dnech, co ted bylo, jsem stale spokojena. mam teda hodne suchou plet. treba to u jinyho typu pleti bude fungovat jinak.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    narazila jsem na netu na španělskou přírodní kosmetiku Diethestetik, nemáte s tím některá zkušenost?
    Péče o pleť | Eko-produkty.cz
    http://www.eko-produkty.cz/pece-o-plet-c468/

    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: V pohodě, na léto se třeba bude hodit, případně věnuju matince.

    SISTA: Já mám taky většinou ty nejsvětlejší odstíny, tak jestli říkáš, že i tobě sedí, tak do něj možná půjdu... v létě bronz nachytám, tak to třeba nebude pěst na oko. A jakou má konzistenci? Měla jsem jednou tónovací od alverde a byl poměrně hutný, což se do teplejších dní moc nehodilo...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SISTA: taky jsem ho dnes díky slevovým kuponkům z dm koupila a nejdřív mě zarazilo,jak je tmavej,ale nakonec zesvětlal..to půjde!
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: aha, skoda no... ja nemam suchou kuzi, takze s tim problem nemam.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: No já si ho na tvé doporučení také pořídila, ale musím říct, že mi bohužel dělat to, co mi třeba dělá i rakytníkový krém od weledy - prostě za chvíli mám zase pocit vysušených rukou. Zrovna na krémy na ruce jsme fakt úchyl, zkusila jsme jich mraky, a momentálně jako totálně nejlepší a jediný skutečně hydratující tak, že si občas ty ruce už ani mazat nemusím, je od Natudermu. Jenže, co se to neděje, v dm začali všechno od nich vyprodávat a vypadá to, že tam ta značka končí... nevíte? To je u mě uplná klasika teda...
    OXIS
    OXIS --- ---
    Netýká se to úplně kosmetiky, i když přírodní kosmetiku tam taky mají, ale co se týče bylin, musím doporučit bylinářství Kindl v Řeznické, je tam takový mladý dědek bylinář, co se strašně vyzná. A protože kožní problémy jsou odrazem vnitřku, tak se rozhodně hodí dobré bylinářství znát :).
    SISTA
    SISTA --- ---
    QUORRA: tak musim rict, ze po tvoji recenzi jsem BB krem od lavery uplne zavrhla, kdyz jsem videla jaky ti to udelalo oranzovy fleky, protoze jsem uplna bledule a od vseho mam vzdycky ten nejsvetlejsi odstin. kazdopadne nakonec jsem stejne neodolala a vyzkousela a nevim, cim to je, ale ten krem mi krasne sedi, fleky zadny. nanasim na levandulovej olej a zatim jsem moc spokojena:)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BOSSORKA: Ja mohu doporucit tenhle krem. Jsem si na nem vypestovala i zavislost. Da se sehnat i ve vetsim 100 ml baleni

    PRIMAVERA Krém na ruce Zázvor Limeta | greenwave.cz
    http://www.greenwave.cz/krem-na-ruce-zazvor-limeta
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARGARITKA: ale já přece nemluvím o úplatcích pro certifikační autority...spíš o úplatcích na úplném začátku řetězce.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MARGARITKA: (tim nerikam, ze uplatky neberou, berou vsichni a ve velkem, mam osobni zkusenosti, ale neverim, ze nekdo kvuli uplatku slevi v zakladnich bodech nutnych pro udeleni certifikatu, uplatek firma dostane i tak, ale spis za to, ze vubec umoznila prodej na EU trhu a ze byli pani auditori a posuzovatele hodni... vetsina hosp. mene rozvinutych zemi si EU firem natolik vazi a podbiha jim v tomhle smeru, ze jim daji neco navic, ikdyz auditor udela jen to, co ma)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    CAMELLA: to je pravda, ale k cemu by pak certifikace byla? Navic to neni jen problem 3. sveta, certifikaci pro EU trh provadi evropsky institut/ustav... muzou se tam uplacet, jak chteji, ale myslim, ze EU normy jsou dosti prisne na to, aby se evr. instituty zrvona v tomto smeru uplacet nenechaly - nebo jinak, sankce a opatreni proti tomu, ze by byla certifikace udelena necemu, co jeji pozadavky nesplnuje, jsou natolik vysoke a prestiz+konkurence certifikacnich firem natolik choulostiva, ze by se jim to tezko vyplatilo... pokud firma certifikuje neco, co posleze zpusobi ujmu na zdravi, ci nejakou katastrofu, muze to pro ni byt likvidacni. Navic kaceni destnych pralesu a globalne vyznamnych ekosystemu kvuli intenzifikaci zemedelstvi je v dnesni dobe dost propirane a aktualni tema na to, aby certifikujici firmy riskovaly kvuli par drobnym, ze s tim budou spojovany...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já taky nejsem fanatička, ani nepoužívám výhradně přírodní kosmetiku. Ale zrovna u mýdel si myslím, že se dá palmovému oleji snadno vyhnout. A co s týče bdih - u všech surovin dovážených ze zemí "třetího" světa bych mu příliš nevěřila, pokud to nemá ještě nějaké dodatečné certifikáty. Míra korupce je tam příliš velká.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    CAMELLA: studuju geoekologii... a tohle není nic nového ani pro laiky, ale za 1. nejsem fanatička/LOHAS... a používám i zdravý rozum - tedy, je-li mi to příjemné a navíc mám vrabčí spotřebu, tak kvůli toho bezesné noci mít nebudu... za 2. BDIH - by měl garantovat ekologicky šetrné získávání všech ingrediencí v návaznosti na požadovavky trvale udržitelného hospodaření, rozvoje krajiny, zachování biodiverzity atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam