• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MART1NKA: Hehe, tiez som hovorila o LV :)) (ale mam porovnanie aj s inymi SK mestami a snad v kazdej DM toho mali v tomto smere viac ako v Prahe).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ULILIA: Pravda, ze u nas v Leviciach maju v DM vacsi vyber ako v Prahe :). Ale zasa chyba Saloos.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MART1NKA: Mna ceske resp. prazske DM pravidelne sklamavaju po kazdom navrate zo SR. Na Slovensku sa pohybujem na relativne malom meste, ale obe tamojsie DM maju omnoho sirsi vyber prirodnej kozmetiky (napr. aj tebou spominany sortiment od Sante (sampony, henna...) a Lavery) a taktiez produktov od Alnatury apod ako tie prazske. Taktiez mam pocit, ze mavaju skor rozne nove kolekcie a vyrobky od Alverde. Takze si tam rada vzdy nahamunim :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    mne zasa Dmko vyhovuje ceske, mam vsetku prirodnu kozmetiku pokope, v nemeckom je to rozhadzane podla produktov :). Ale je pravda, ze mi tu chyba Lavera a Sante. Alverde ma vyber stejny.
    v Rossmannovi je pravda, ze maju mensi vyber, ale zas az taka hitparada to nie je ani v Nemecku.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    WITCHIE: Jako jo... Ale zatímco v Rossmannovi na regálu hned proti vchodu (= kdekoli, kde to nejde přehlídnout) spolehlivě najdu Dermacol, L´Oréal, Garnier a jiné supr trupr, Alterru abych hledala v poledne s lucernou (za mě teda šampony snad nejníž v šamponovym regálu)... Vlastně jsem tip na Alterru vyčetla až tady a to do Ross. zajdu tak 3-4x do měsíce. Warum, ptám se :) Nabídli někdy v ČR alteří dekorativku, nebo se na to rovnou vykašlali?
    OXIS
    OXIS --- ---
    WITCHIE: jenže tam taky cena za biopotraviny není tak přepálená. Já teda radši trochu chemickou mrkev od farmáře tady od nás než anonymní bioprodukt z Tesca. Máma taky pěstuje, trochu to stříkat musí, tak předpokládám, že ti naši farmáři taky používají jen to nejnutnější. Máme tu teda i biofarmářku a ta má zeleninu a bylinky teda za zlomek ceny, co to Tesco (takže kdo by jim cpal ty nehorázný prachy)... bohužel jen v sezóně, to je jasný .).
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    IDENTITY: vetsinou je to vec poptavky, v tomto pripade temer urcite. Holt Nemky nakupuji prirodni kosmetiku vice, coz pusobi na obchodniky tak ze je pro ne vyhodne dat jim sirokou nabidku. V Cechach asi tenhle typ produktu zustava moc dlouho v regalu, az se treba i kazi, tim sis ze prir.kosm. neobsahuje konvencni konzervanty diky kterym by vydrzela roky - coz pro obchodnika vyhodne neni a tak ji prestane nabizet.
    Podobne je to s biopotravinami, v Berline (a myslim ze v Nemecku obecne, i kdyz Berlin je v tomhle smeru myslim jeste trochu posunuty) je xx biosupermarketu, a i v beznem supermarketu je dost velky vyber biopotravin. Proc asi. V Cechach spis clovek od lidi slysi kritiku a skepsi ci dokonce az pohrdani smerem k biopotravinam, a vidi plne nakupni kose levnych uzenin a eidamu. Tak asi tak. Proste jine hodnoty klientely, ktere ve vetsine pripadu obchodnik vychazi vstric.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    No, já jsem ve věcech obchodu a obchodování poměrně dost nepolíbená... Jen by mě zajímalo, jestli je to věc německý, nebo český strany, že "do toho ost-bloku stačej třpytivý a voňavý věci, dyť jsou to skoro Rusky" :( Takhle to na mě působí... Stejně jako řetězce typu H+M, DM atd. V Drážďanech 100x lepší výběr než tady. Ach jo..
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WOCKOO: Hm, u nás je trend opačný, tady se přírodní kosmetika pro změnu spíš ruší, viz moje trvající nasrání na stažení kosmetiky Natuderm z drogerek dm... asi emigruju :)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    ženy, tak jsem se zrovna vrátila z Berlína a opět jsem vytočená. Po obchodech jsem moc nechodila, ale nakoukla jsem do místního Rossmanna, značka Altera celý regál, mají všechno možný i nemožný, řadu krémů.. no a jako vrchol o kus dál samostatný regál s dekorativní kosmetikou... ehm
    OXIS
    OXIS --- ---
    NUTRICKA: ještě teda tady doporučují pudr, ten Tě odmastí a je dobrý na depilaci v horku http://cukrovapasta.com/objednavkovy-formular.php a je to tam levnější, odběry i v Praze.
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    OXIS: díky za tip. vidíš, ty proužky gázy si pořídím a medovým variantám se raději vyhnu. a jinak trpělivost, hlavně trpělivost :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    NUTRICKA: používám tuhle a někdy to jde dobře, jindy hůř, ale spíš dobrý. Pak jsem si koupila nějakou s medem a to bylo peklo, snad dvakrát se mi podařilo - pomocí gázy - dosáhnout nějakýho výsledku, ale většinu balení jsem prakticky vyhodila. http://www.cukrovadepilace.cz/...epilace/eshop/0/0/5/1-Cukrova-pasta-Ebtesama-s-olivovym-olejem-300g
    Takže bych Ti doporučila ještě to zkusit s gázou nebo nějakou tou špachtlí, co taky prodávají. Tady: http://www.cukrovadepilace.cz/...shop/2-1-Pomucky-k-depilaci/0/5/3-Pruzny-depilacni-prouzek-Ebtesama
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenosti s arabskou depilační hmotou?
    s nadšením jsem si ji pořídila, napatlala... a v tu ránu mě nadšení přešlo, když jsem zjistila, že to nejde pořádně sundat. píšou, že se má zahřát a nanést, ale je potom až moc vláčná a prostě nejde dolů. jenom se rozmatlává. zkoušela jsem ji nanést i nezahřátou (to byl taky boj vydolovat kus lžičkou...), což chvíli bylo efektivní, jenže po nějaké době se zase zahřála teplotou těla, takže jsem byla tam, kde na začátku :-/
    prý že to chce trochu cviku, jenže já teď ani nemám moc motivaci to zkoušet. napadlo mě leda zahřát, odebrat několik lžiček, z každé vymodelovat kuličku a hodit do lednice, ať to zas ztuhne.
    co vaše zkušenosti? máte případně nějaké tipy, jak správně na to?
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    GHOSTDOG: no, složení ve smyslu "okurka, meruňka, levandule" a tak..jinak na výrobcích už je složení psané jinak a víc chemicky..
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    SAMANOVA006: oni uvádějí složení? pokud vim tak dřív neuvadeli
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim Vas, jak je to s kosmetikou od Hadka? Tez se musi kontrolovat slozeni?
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    NIKKITA: jo, tak přesně takhle jsem to taky odhadla. Děkuju moc!

    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SAMANOVA006: Je to normální podfuk, další ze značek, co se tvářej strašně přírodně, ale hemží se to v nich klasickejma chemkama, takže nebrat. Asi je fakt nejlepší koukat, jestli ta daná věc má certifikát, pakliže se člověk neorientuje ve složení.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    jo a odkaz na web je: http://www.himalayaherbals.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam