• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    holky, čím si čistíte obličej tak, aby to bylo šetrné, ale důkladné? po různých gelech (gel + voda) se mi velice často objeví ekzém, ale připadá mi, že něčím na tampónku to zase nevyčistím dobře... nemáte nějaký tip?
    a co ten neemový prášek, jak se tu řeší? to je na čištění nebo spíš jako maska? A co lávová zem?

Díky moc!
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Kladu si stejnou otázku...Posílala jsem email dodavateli, ted čekám na odpověď :) Hned jak odpověď dorazí, tak ji sem přepošlu :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, v jednom krámku (na Zbraslavi) mají dva ty nimbové oleje, liší se od sebe cenově o stovku, a tak se ptám, jak je to možné? Ten jeden byl ve skleničce a tekutý (myslím, že to byl ten jak je tu na něj odkaz), a druhý od nějaké indické firmy v plastu, ztuhlý. Množství prakticky stejné. Měla jsem nutkání si koupit na zkoušku ten levnější, ale zas mě zarazil ten rozdíl mezi nimi. Na obou bylo napsáno 100% neem oil. Jak se v tom vyznat?
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    PSYCHOPATICK: hm, tak to nemůžu sloužit. obecně je mi ale neem sympatický a docela bych těm účinkům i věrila
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: jo tak na to se vubec neohlizim, jak to komu pripada, delam proste co potrebuju, prodavacky mi na pristi sminky neprispejou, kdyz tyhle vyberu blbe, tak co :) s tema testerama to je blby no. Meli by to mit nekde vic na ocich aby v tom lidi nedelali bordel
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: Asi jediná možnost no, akorát si budu připadat jak uplnej magor, co běhá ven-dovnitř... v takovym Palladiu by to byl pomalu i sportovní výkon, než bych vyběhla ven :D ale souhlasím, že jinak to udělat asi nelze. No a s těma testerama to je totální konec, většinou jim půlka chybí, takže si tam lidi dělaj testery tak, že načínaj ty výrobky, který si pak logicky nikdo nekoupí, a konkrétně u testerů těch korektorů tam chyběl ten bezbarvej, a na jeho místě byl ten jeden z nich, tipuju, že ta 20ka, ale sichr to neni, že... No a u některejch třeba neni tester vůbc žádnej (asi si je koupila za pět prstů nějaká čórka). Až narazim na dmko s kompletníma alverde testerama i sortimentem, tak to asi budu považovat za fatu morgánu, protože takový zřejmě neexistuje.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    (Jit se podivat ven, ale s kapesnim zrcatkem no. Teda pokud nevahas patlat tester i na oblicej, tim lip pro tebe, ja se stitim, takze jedine zapesti a pak prikladam k obliceji :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: napatlat na zapesti a jit se podivat ven. Nikdy nekupuju zadny sminky na zaklade dojmu pod umelym svetlem, to fakt nema cenu no. Zminku o prohazenych testerech nechapu - ony nejsou oznaceny?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Nemáte někdo nějakej tajnej tip na to, jak vybírat odstíny makeupů, korektorů atp.? Konkrétně alverde? Dnes jsem si koupila Cream to powder conclearer, odstín 20 Ivory s tím, že by mohl být tmavší (na léto) než odstín 10 natural beige, ale ouha, rozdíl je spíš mezi tím, že jeden je víc do žluta a ten můj je víc do růžova, přitom v obchodě se to zdálo přesně naopak! Testery tam maj proházený a to světlo je v dmku uplně nemožný. Takže já už fakt nevim.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    PSYCHOPATICK: mám a za mě dobré. Přijde mi, že to pleti dělá dobře, je potom hezčí, míň se mastí.. ovšem nemám výraznější problémy a taky nejsem schopná dodržovat nějakou pravidelnost
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj máte někdo s tímto zkušenost? http://www.alpik.cz/ayuuri-prasek-neem-antibakterialni-pripravek-na-oblicej-100g/d-72652/ odstraňuje to šetrně akné a jiné nečistoty pokožky?
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    NIKKITA: díky za rozbor..předražený to je, s tím souhlasím.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SAMANOVA006: Na složení je tu expert Gretka, ale podle mýho je tam na pováženou - polysorbate 20, cetrimonium bromide, no a podle mě i disodium edta a ten disodium phosphate, ale podle skindeepu (ewg.org/skindeep) to prej nevadí. Dobrej je tam ten allantoin. Parfém asi syntetickej, předpokládám. Ale připadá mi to trochu jako předražená sranda.
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    NUTRICKA: Tak ten používám taky a funguje zatím nejlíp z těch, co jsem použila, a že jich bylo dost! Dávám do toho ještě levandulový esenciální olej :)
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    prosím, koukněte mi na složení micelární vody BIODERMA ABCDerm.. Vím, že to není přírodní kosmetika, ale stejně bych ráda věděla, jestli je to něco úplně drastickýho, nebo ne..
    http://2.bp.blogspot.com/-NMpiPomzttc/TwGQyrwsCZI/AAAAAAAAApI/wlNHimEaudg/s1600/IMG_5932.JPG

(obrázek jsem si vypůjčila od moory z blogu - děkuju)

díky moc
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NUTRICKA: Jako je to tak podezřele jednoduchý, že jsem na to fakt zvědavá! :)
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    NIKKITA: nepřidávala jsem už nic. já totiž mám hrozně ráda vůni kokosu a přišlo mi škoda to přebít něčím dalším. a super je, že díky tomuhle jsem začala používat jak bambucké máslo, tak kokosový olej. předtím jsem nikdy neměla motivaci to kupovat. tak doufám, že ti to taky bude vyhovovat :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NUTRICKA: Oukej, tak děkuju za tip, zkusím to doma vyrobit ;) a dáváš tam nějaký ten esenciální olej?
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    NUTRICKA: píšou tam, že na tmavém nechává fleky, ale mně ne. asi záleží, jak moc toho naneseš. já dávám fakt jen malinko, rozetřu to a stačí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam