• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: Na to bych se taky vyprdla, tam jsou samý bělící, nebo aspoň mam takovej dojem. Myslim, že asi zůstanu u normálních alverdích tónovačů, podle mě to odvede podobnou práci a navíc mi ta celá BB aféra zavání dobře promyšlenym marketingovym tahem.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak jsem si na hlavě spáchala vitamínovou bezbarvou hennu od Henné color a jen vřele doporučuju, hlava se míň matstí a vlasy chytly příjemnej lesk. Dost příjemně mě i překvapilo, že na moje poměrně dlouhé vlasy stačila jen půlka. Složení jsou samý bylinky, henna až poslední ve složení. Tak mě napadlo, jestli to někdo používáte, po jaký době je vhodný zopakovat aplikaci? Nebo je ten vlas obalenej na věky věků? :)
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    NIKKITA: aha neco jsem videla ale netestovala. no ja na slunce nemuzu takze fakt potrebuji svetly. doporucovali mi z asie ale to mam strach.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: Taky to tak vidim. Možná se bude hodit až teď dorazim od moře řádně osmahlá :) ale kdybyste někdo nějaký objevil, budu ráda. Jinak to jistí alverde a ten jejich novej tónovací jánevimkolik v jednom.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    NIKKITA: tak to asi prirodni svetly bb nenajdem :-(
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: No já právě taky.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    NIKKITA: no ja jsem bledule takze prirodni opaleni mi nesedi:-(
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    Nemáte někdo zájem o minerální make-up Everyday Minerals v odstínu Light Olive? Netrefila jsem odstín. Kdyžtak pošta.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: On zas tak tmavý jak vypadá po rozetření není, je hodně lehký a nijak výrazně nekryje, takže se to vstřebá. Tónuje do přirozenýho opálení. Kdybys chtěla, za šest pětek ti ho nechám, když ti bude sedět, obávám se, že ho nevyužiju. (Pakliže jsi z Prahy).
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    TABBY: no jo ten jsem videla ale je proste hrozne tmavy, nevim pro koho to delaj
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    afaik využít do kožichu ostatky ze zvířat chovanejch na maso/těch co se zabíjej je ještě relativně důstojný naložení s mrtvolou,navíc ten materiál tu už je, otázkou zůstává,nakolik je pro prostředí náročná výroba syntetickýho štětce..
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANASTHESIA: Lavera.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahojky poradi nekdo prirodni BB? :/
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    NIKKITA: je to syntetika a řekla bych ,že se s tím i pracuje líp, než s přírodním vlasem
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LOVETHIEF: No jako jasný, ale jelikož o štětcích nevim vůbec nic, tak nevim, jestli třeba nejdou vyrábět z nějakejch obráběnejch vláken, nebo třeba ze srstí nějakejch zvířat typu lama vikuňa, který se chovaj pro srst, ale nezabíjej. A těm bych dala přednost před syntetickejma. Proto se tu ptám.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Co se stetcu tyce, tak me napadlo... ti z vas, co uprednostnujou prirodni kosmetiku a kosmetiku netestovanou na zviratech, zda se vam i lepsi pouzivat stetce prirodni, tzn. ze zvirecich chlupu? Neni lepsi pouzivat stetce ze syntetiky?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GREENFAIRY: Ahoj, koukala jsem na ten štětec, ale nepíšou tam, z čeho ten vlas je (nebo aspoň jsem to nenašla) - nevíš?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak z Weledy mi ohledně těch hliníkových tub přišla tato vyčerpávající a poměrně uklidňující odpověď:
    Dobré nedělní ráno. Ano, máte pravdu, Weleda používá pro některé své výrobky hliníkové obaly, které jistě nejsou z ekologického hlediska zcela ideální, ale pro své vlastnosti pro ně zatím není adekvátní náhrada. Zejména u krémů hraje obal přípravku velkou roli. Aluminiové tuby se při vytlačení krému deformují a nedochází tak ke zpětnému nasávání kontaminovaného krému z hrdla tuby, navíc hrdlo tuby je úzké, tzn. že ve styku z vnějším prostředí je pouze nepatrné množství přípravku. U plastových tub by díky zpětnému nasávání zbytku přípravku dovnitř tuby pouze čistá přírodní konzervace, kterou Weleda pro své přípravky používá, nestačila.
    Novinkou v obalové technologii Weleda jsou obaly u nových tělových mlék Weleda, které využívají technologii "back in the bottle", uvnitř plastové lahvičky je sáček, který se podtlakem zmenšuje, nedochází tak ke kontaminaci z vnějšího prostředí a navíc dojde k úplnému "vypoužívání" přípravku.
    Věřím, že jsme na Vaši otázku odpověděli a věříme, že nám zachováte přízeň. Hezkou neděli. Vaše Weleda
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    plastový lahve budou jednak levnější,ale bude levnější(?ekologičtější?) i jejich transport,když jsou lehčí..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam