• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    NIKKITA: zrovna jsem dorazila z komáry přemnožených Budějovic, kde na zahradě hojně holduji levanduli, nepomáhá:) Nejspíš bych si z ní musela ubalit cigáro, ale fakt je, že naše kočka netrpí na klíšťata, takže na něco to nejspíš bude, jen komár je evoluční zázrak:)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Máte někdo zkušenost s levandulí jakožto přírodním domácím repelentem?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SNELA: Tenhle efekt u mě měl zatím jediný z vyzkoušených, a to (už mnou mnohokrát doporučovaný) šampon od essential care, který má jen jediný, velmi jemný tenzid, takže se po něm vlasy mastí pomaleji, a nevysušuje. Stojí ale něco ke čtyřem stovkám, ale vyplatí se. Jako levnější alternativu za něj používám od alverde Kleine Elfe mycí gel pro děti, je taky hodně jemný, ale není to ono. Jinak u vlasů podle mě na dýlce nezáleží, já osobně si konečky nemydlim, jen tak jemně pošolíchám, neboť se pak rychle vysušují, šampon je především na pokožku hlavy a na vlasy u kořínků.
    Jinak souhlas s GIRAFFKA, já teď byla tejden u moře a vlasy jsem jen oplachovala od slané vody a od chloru, jen jednou jsem je lehce promydlila šamponem, sice jsem je měla imrvére sepnutý sponkama do univerzálního bobku s ofinou nahoře, ale taky se mi přestaly tak rychle mastit. Taky mi dost pomohla ta vitamínová henna, kterou jsem si dávala před odjezdem, díky ní nemám poprvý po dovolený u moře vlasy zničený.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SNELA: mně na tohle nejvíc zabírá odjet někam mimo civilizaci,co nejdýl nemejt i za cenu,že jsem obluda (nebo jen splachuju vodou) a obvykle se ten interval prodlouží (dokud z nějakýho důvodu-typu potřebuju bejt přenádherná na mejdanu-neumeju dřív). + teda přestože mám hustý,dlouhý a pevný vlasy meju šamponama na jemný/senzitivkama
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SNELA: obden, ale zvykla som kazdy den. vzdy mam krasne vlasy, ked si ich umyjem prvykrat novym samponom a potom ten efekt zmizne. len si treba dat pozor, pretoze prirodne sampony sa kazia.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MART1NKA: děkuju, zkusím koupit víc druhů a jak často si vlasy myješ ?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SNELA: mne funguje oranzovy merunkovy Alverde a Lavera citron alebo pomaranc (oboje) z toho, co sa tu da zohnat. a najlepsie je ich mat dva a striedat akonahle to prestane ucinkovat.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Můžete mi prosím poradit nějakej šampon na dlouhý vlasy, který se častěji mastěj? Myju si vlasy 3-4 x týdně, chtěla bych se dostat na mytí 2x max 3x týdně (když samo nebudou takový vedra). Teď jsem vyzkoušela něco od alverde (z hlavy nevím ) a žádnej extra účinek.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    TABBY: bezva, dik, je to ten samej, co kupujem, akorat takhle vyjde levnejs.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    IDENTITY: No nikdy som si nevšimla žiadnu špinu z riciňáku na poduške, proste iba akoby som mala mastnejšie vlasy. Istú dobu mi rástli vlasy docela rýchlo, teraz to trochu flákam a rastú mi cca 1,5-2cm za mesiac (odhad podľa odrastov farby), ale docela pekne mi po ňom vyrašilo obočie. Škoda len že presne tam kde ho nepotrebujem :/
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MARINNE: Taky chci zkusit riciňák do vlasů, když už jsem ho pořídila kvůli řasám :) Můžeš, prosím tě, popsat výsledky? Za jak dlouho, jakej rozdíl mezi jakými vlasy před a pak po? A nemastíš si polštář? Nebo si dáváš něco na hlavu? Nebo tohle množství neumastí? Díky.
    Mimochodem velmi příjemně překvapil i jako mazání na obličej na noc. I když vzhledem k tomu, jaká je to mastnota, to chce mít tím víc vlhkou pleť a tím míň oleje... Kam se hrabe mastnotou arganový.
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    poradí prosím někdo, jak vyrobit lihový rozmarýnový extrakt? potřebuji na výrobu kondicionéru
    TABBY
    TABBY --- ---
    VRATENKA: Asi nejlevnejsi kokosak, o kterem vim:
    Organic Time | PURITY VISION Biokokosák 700ml
    http://www.organictime.cz/e-shop/purity-vision-biokokosak-700ml.html
    (Poštovné zdarma při nákupu nad 750 Kč.)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Nemate tip na to, kde koupit levne velky baleni kokosovyho oleje? Mame doma nejakou velkou spotrebu a 300 ml baleni z DMka je nam maly.
    GALE
    GALE --- ---
    MARINNE: Díky! Jdu do toho.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    GALE: Jednoducho. Nanesiem na prsty, rozotrem do oboch rúk (stačí končeky prstov), prekloním hlavu a jemne masírujem korienky ako ma napadne. To urobím večer a ráno umyjem. Podľa potreby sa to dá počas večera aplikovať znovu.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MARGARITKA: to netušim,ale pochybuju,že by někdo uváděl na svůj výrobek zbytečně dlouhou dobu účinnosti..to bys tý henny pak přece koupila míň..
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: tak mam taky tu obyc vitaminovou v ruzovem obalu... a jinou jsem od nich nezkousela tak netusim... ale bere mi ji i pritel a dalsi baleni koupil vylozene on, po prvni aplikaci nejdriv mrmlal, ze to smrdi a ze to je k nicemu, ale jak si s vlasama porat hral a pozoroval, tak se do toho zamiloval, zmizly mu lupy a ma po tom taky krasne pevne a leskle vlasy...
    GIRAFFKA: hm to je celkem dlouho a to se tyka i bezbarve?? Prijde mi, ze to ma smysl pri barveni, ale jako kura si myslim ze to casteji neuskodi... ale nevim, nejsem odbornik a osobne se k tomu casteji stejne nehecnu...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MARGARITKA: na obale tý nejlevnější afaik píšou,že opakovat za 4-6týdnů
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: No teď koukám na stránky biooo, kde maj od Henné color tu vitamínovou (cena 141,-), pak neutrální (taktéž), a pak vitamínovou prémium (cena 225,-). Já mám tu první, vitamínovou levnější, kterou ty? A měla jsem na mysli, jestli ta druhá, neutrální, nefunguje jako barevná henna co do trvanlivosti, když v ní nejsou navíc ty bylinky, které jsou u té vitamínové první ve složení a henna až poslední. Měla jsem za to, že henna vlas obaůí docela na dlouho (když na ní pak nechytaj chemický barvy atd). Já si vlasy taky meju víceméně obden, nijak se o ně nestarám (nelakuju, negeluju, mam je dlouhé splývavé), takže to mám obdobné.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: jakoze bez tech vitaminu a bylin? To netusim, ja zkousela predtim jen nejake levnejsi a ty nemely zdaleka takovy efekt, jako tahle od Henne Color... vzdycky mam po ni extremne leskle a pevne vlasy, jako paruku, ale vydrzi to jak sem psala tak ty dva tydny i min, ale ja si myju vlasy obden a nijak extra o ne nepecuju, treba kdyz se budes snazit, nebo mas-li jine vlasy a naroky na myti, bude efekt trvanlivejsi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam